Οι λόγοι αποχώρησης Νταμπίζα και οι αυξημένες πιθανότητες παραμονής του Χατζηγιοβάνη

Οι λόγοι αποχώρησης Νταμπίζα και οι αυξημένες πιθανότητες παραμονής του Χατζηγιοβάνη

To10.gr αναλύει τη... βόμβα της αποχώρησης του Νίκου Νταμπίζα από τον Παναθηναϊκό. Ο Αλαφούζος που το πήρε πάνω του, ο κακός σχεδιασμός, οι λάθος χειρισμοί και οι πιθανότητες να αλλάξει πλέον η υπόθεση Χατζηγιοβάνη.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στον Παναθηναϊκό. Με μια λιτή, όσο και ξαφνική, ανακοίνωση η ΠΑΕ έκανε γνωστό πως ολοκληρώνεται η συνεργασία με τον Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος φεύγει την ίδια περίοδο που είχε φύγει και στην πρώτη του θητεία. Στο ξεκίνημα της σεζόν. Πληρώνοντας, επί της ουσίας, το μάρμαρο του άσχημου ξεκινήματος της ομάδας στο πρωτάθλημα και ενός καλοκαιρινού σχεδιασμού που όπως αποδείχτηκε ήταν κακός.

Μετά το παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Δώνης έμοιαζε να βρίσκεται κοντά στην έξοδό του από τον Παναθηναϊκό, όπως το είχε αφήσει και ο ίδιος να εννοηθεί, ωστόσο ένα μήνα αργότερα η… έκπληξη ακούει στο όνομα Νίκος Νταμπίζας, σε μια απόφαση που είναι 100% του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος μάλιστα ήταν και ανένδοτος ως προς αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί συνεργάτες του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να του αλλάξουν γνώμη, ωστόσο ο Γιάννης Αλαφούζος εμφανιζόταν ανένδοτος. Και, όπως πράττει σε αυτές τις περιπτώσεις, πήρε το θέμα πάνω του και τελείωσε από την ομάδα τον Νταμπίζας, στον οποίο χρεώνει μια σειρά από λάθος χειρισμούς σε σημαντικά θέματα.

Οι λόγοι της απόλυσης

Τι πληρώνει ο Νταμπίζας; Το πρώτο που του χρεώνει ο Νταμπίζας είναι το γεγονός πως ενώ η ομάδα είχε μπει πέρσι σε μια ροή μικρών συμβολαίων και μάλιστα πήγε και καλά αγωνιστικά, τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής άλλαξε φέτος σχεδιασμό. Πήγε σε συμβόλαια που θεωρούνται υψηλά και σε παίκτες είτε αμφιβόλου ποιότητας (βλ. Μπεκ), είτε με βιογραφικό που δεν πρόσφερε την παραμικρή σιγουριά (βλ. Μολό).

Οι χειρισμοί στα θέματα των «κομμένων» παικτών (Μουνιέ, Τζανδάρη, Οικονόμου) ήταν ένας ακόμα λόγος που πληρώνει ο Νταμπίζας, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει λύσεις, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να είναι αναγκασμένος να πληρώνει για παίκτες που βρίσκονται στην εξέδρα και όχι στα πλάνα του προπονητή.

Και φυσικά, ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ο Νταμπίζας αποτελεί παρελθόν είναι ο κίνδυνος να χάσει ο σύλλογος άνευ ανταλλάγματος ορισμένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του, προεξάρχοντος του Τάσου Χατζηγιοβάνη. Ο 23χρονος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου, αλλά ο Νταμπίζας επιμένει στους ίδιους χειρισμούς που έχουν φέρει μεγάλο κενό στις σχέσεις των δύο πλευρών. Και σε δύο μήνες ο παίκτης μπορεί να υπογράψει όπου θέλει, όπως και άλλα ταλέντα της ομάδας, όπως ο Βαγιαννίδης, ο Αθανασακόπουλος και ο Σερπέζης.

Επιπλέον, εντός αποδυτηρίων υπήρχαν παίκτες που δεν έβλεπαν με καλό μάτι τον πρώην πια τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Αλαφούζο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ενημερωνόταν για τα πάντα που αφορούν την ομάδα. Και μάθαινε πως η κατάσταση στο Κορωπί μόνο καλή δεν είναι και πως το κλίμα δεν είναι το ιδανικό. Ακόμα και στις σχέσεις του προπονητή με τον τεχνικό διευθυντή. Οι δυο τους πέρσι είχαν μια αγαστή συνεργασία, αλλά το καλοκαίρι παρουσιάστηκαν σύννεφα. Που είχαν να κάνουν κυρίως με τις επιλογές παικτών, αφού εκτός των Κολοβού, Ζαχίντ και Σένκεφελντ, οι υπόλοιπες επιλογές ήταν του Νταμπίζα.

Πολλές μέρες… εκτός ομάδας ο Νταμπίζας

Η τελευταία ουσιαστική παρουσία του Νίκου Νταμπίζα στο Κορωπί ήταν τη μέρα που μίλησε για τα πειθαρχικά παραπτώματα. Δηλαδή περίπου πριν από δέκα μέρες. Για τον Νταμπίζα και τον τρόπο που λειτουργεί, το ότι απουσίαζε τόσες μέρες από το προπονητικό κέντρο και μάλιστα παραμονές ενός κρίσιμου αγώνα όπως αυτού στο Περιστέρι ήταν κάτι πρωτοφανές. Και έδειχνε πως κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Ο ίδιος δεν είχε επικοινωνία με τον Αλαφούζο όλες αυτές τις μέρες, με αποτέλεσμα να προκύψει τελικά το διαζύγιο.

Αυξημένες πιθανότητες ανατροπής με Χατζηγιοβάνη

Και τώρα τι; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει αν ο Παναθηναϊκός θα θελήσει άμεσα να καλύψει το κενό του Νταμπίζα. Ίσως ο Δώνης αναλάβει αυξημένες αρμοδιότητες. Ίσως αναλάβει και κάποια ανοιχτά θέματα που είχαν… τελματώσει με τον Νταμπίζα. Με κυριότερο το θέμα του Χατζηγιοβάνη.

Ο Δώνης έχει εξαιρετική σχέση με τον ποδοσφαιριστή του, ενώ και με τον ατζέντη του δεν έχει κάποιο «θέμα», όπως είχε πλέον ο Νταμπίζας. Οι πιθανότητες να παραμείνει ο Χατζηγιοβάνης με νέο συμβόλαιο σαφώς και είναι αυξημένες, μετά την αποχώρηση του «Ντάμπι», ενώ μέσα στις μέρες θα γίνει προσέγγιση και στους νεότερους παίκτες (Βαγιανίδης, Σερπέζης, Αθανασακόπουλος), ενώ δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να μιλήσει και πάλι με τους «κομμένους» ώστε να βρεθεί λύση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ