Άρης: Αυτά άλλαξε ο Ένινγκ

Άρης: Αυτά άλλαξε ο Ένινγκ

Τα νέα στοιχεία που πέρασε στο παιχνίδι των κίτρινων ο Γερμανός τεχνικός.

Είθισται κάθε αλλαγή προπονητή να φέρνει θετικά αποτελέσματα στις ομάδες και ο Άρης δεν αποτέλεσε εξαίρεση στο πρόσφατο ντεμπούτο του Μίχαελ Ένινγκ. Ο Γερμανός τεχνικός σίγουρα δεν κρατάει μαγικό ραβδάκι και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχει αλλάξει τα πάντα στην ομάδα. Ωστόσο, έχει βάλει κάποια δικά του στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού του Άρη, ενώ στόχος του είναι από αγώνα σε αγώνα η ομάδα να βελτιώνεται συνεχώς.

Ο Ένινγκ θέλει να περάσει στον Άρη τη δική του φιλοσοφία, αλλά ξέρει πολύ καλά ότι αυτό είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο. Τα πρώτα δείγματα γραφής, πάντως, από την παρουσία του Γερμανού προπονητή στον πάγκο των κίτρινων, τόσο στις προπονήσεις όσο και στο παιχνίδι με την Ξάνθη, κρίνονται ως θετικά.

Το κλίμα στα αποδυτήρια
Η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Άρη μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες από ΑΕΛ και Ολυμπιακό δεν ήταν και στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, παρά ο γεγονός ότι ο υπηρεσιακός προπονητής Τόλης Τερζής δούλεψε αρκετά πάνω σε αυτό το κομμάτι. Η έλευση του Ένινγκ άλλαξε προς το καλύτερο το κλίμα στα αποδυτήρια, ενώ η παρουσία του έδωσε κίνητρο σε όλους τους ποδοσφαιριστές να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο και να διεκδικήσουν θέση στο βασικό σχήμα.

Ανασταλτική λειτουργία
Η «αχίλλειος πτέρνα» του Άρη το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν η αμυντική του λειτουργία, όχι μόνο για τα γκολ που δέχτηκε αλλά και για το γεγονός πως επέτρεπε στους αντιπάλους του να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη οι κίτρινοι ήταν σαφώς βελτιωμένοι στον συγκεκριμένο τομέα, δεν δέχτηκαν πίεση ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ελάχιστες ευκαιρίες. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες συμμετείχαν στην ανασταλτική λειτουργία, οι γραμμές ήταν πιο κοντά, ενώ υπήρχε και καλύτερη αντίδραση στις στημένες φάσεις. Ο Άρης κράτησε ανέπαφη την εστία του για πρώτη φορά μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και την εντός έδρας νίκη του με 4-0.

Διαχείριση του αποτελέσματος
Σε αντίθεση με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια (ΠΑΟΚ, ΑΕΛ, Ολυμπιακός), ο Άρης κατάφερε στην αναμέτρηση στα Πηγάδια να διαχειριστεί σωστά το ματς και να διατηρήσει μέχρι τέλους το προβάδισμά του στο σκορ. Ήταν ξεκάθαρο ότι οι παίκτες αλλά και ο Ένινγκ ήταν αγχωμένοι με το ρευστό 0-1 και το γεγονός ότι κέρδισαν τον συγκεκριμένο αγώνα εκτός από τα βαθμολογικά οφέλη θα δώσει σε όλους ψυχολογία για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου.

Ψυχραιμία στα απρόοπτα
Εκτός από την πίεση και τις δυσκολίες που είχε ούτως ή άλλως ένα παιχνίδι στην Ξάνθη, ο Μίχαελ Ένινγκ είχε να αντιμετωπίσει και την ατυχία στο ντεμπούτο στον πάγκο του Άρη. Συγκεκριμένα, και οι τρεις αλλαγές που έκανε στο ματς ήταν αναγκαστικές (Κόρχουτ, Φετφατζίδης, Γκάμα), παρόλα αυτά διαχειρίστηκε με ψυχραιμία την κατάσταση. Του βγήκαν ακόμη και κινήσεις που, θεωρητικά, ήταν ανορθόδοξες, όπως για παράδειγμα το ότι ο Σάσα κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ