Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα και οι εναλλακτικές του

Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα και οι εναλλακτικές του

Ο Φεντερίκο Μακέντα που δεν μπορεί να βρει τον καλό εαυτό του και ο Γιώργος Δώνης που είναι εξετάζει τις επιλογές του για την επίθεση του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Η εικόνα του Φεντερίκο Μακέντα στην Πάτρα επιβεβαίωσε την αίσθηση που επικρατεί τον τελευταίο μήνα… Ο Ιταλός στράικερ δεν διανύει περίοδο φόρμας, επηρεασμένος από τους έντονους πόνους στη μέση. Ο Μακέντα έχει ταλαιπωρηθεί με την υγεία του φέτος, αφού δεν του επιτρέπει να προετοιμαστεί κανονικά πριν τα παιχνίδια, τον αναγκάζει να υποβάλλεται σε συχνές θεραπείες και αγωνίζεται με ενοχλήσεις, αδυνατώντας να διατηρήσει υψηλό τέμπο στο παιχνίδι του.

Εναντίον της Παναχαϊκής, ο Μακέντα δεν κατάφερε να δημιουργήσει προσωπικές φάσεις, παρότι είχε να αντιμετωπίσει αμυντικούς χαμηλότερης κατηγορίας. Δεν είχε τη συνηθισμένη του κινητικότητα, αφού απέφυγε το πρέσινγκ στους αντίπαλους και δεν έβγαζε ένταση στα σπριντ του.

Προφανώς, αυτή η κατάσταση προβληματίζει τον Γιώργο Δώνη εν όψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Υπό άλλες προϋποθέσεις, η παρουσία Μακέντα στην ενδεκάδα της Τούμπας θα ήταν αδιαπραγμάτευτη. Είναι ο βασικός «φουνταριστός» της ομάδας, από τους πιο έμπειρους παίκτες και είναι από τους πιο ικανούς στις εναέριες διεκδικήσεις, έναν τομέα που ο ΠΑΟΚ υπερτερεί.

Οι εναλλακτικές για τον Μακέντα

Ωστόσο, ο Μακέντα της Πάτρας κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη έχει τη θέση του βασικού. Ο 28χρονος επιθετικός συγκεντρώνει πιθανότητες να διατηρηθεί στο αρχικό σχήμα, αφού είναι ο πιο… μπαρουτοκαπνισμένος στράικερ που διαθέτει ο Γιώργος Δώνης, όμως δεν «παίζει» μόνος του. Ο Δώνης επεξεργάζεται είτε τη χρησιμοποίηση του Αργύρη Καμπετσή, είτε να καταφύγει σε ένα «false-nine».

Ο Καμπετσής προέρχεται από καλές εμφανίσεις στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο και τη Λάρισα, αναστάτωσε τις αντίπαλες άμυνες και είχε συνεργασίες με τους συμπαίκτες του. Του έλειψε το γκολ, παρότι βρέθηκε σε θέση βολής, αν και στο ματς με την ΑΕΛ σκόραρε ένα τέρμα που δεν μέτρησε όχι από δική του υπαιτιότητα. Προφανώς, ο βαθμός δυσκολίας θα αυξηθεί για τον Καμπετσή στην Τούμπα, αλλά είναι αναγκαίο ο 20χρονος επιθετικός να προσαρμοστεί σε τέτοιες συνθήκες, για να γίνει πιο ανταγωνιστικός.

Στο σενάριο του «false-nine», ο Δώνης θα εμπιστευτεί για την επίθεση τον Δημήτρη Κολοβό ή κάποιον από τους μέσους του: Μπουζούκη ή Χατζηγιοβάνη. Δεν μοιάζει το επικρατέστερο ενδεχόμενο, όμως πρόκειται για ένα σχήμα που ο Δώνης το έχει δουλέψει κατά καιρούς στις προπονήσεις. Το «πείραμα» με τον Κολοβό ως μοναδικό προωθημένο στο ματς με την Ξάνθη δεν απέδωσε και μοιάζει δύσκολο να πετύχει στην Τούμπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ