Η εκτόξευση του Γιαννούλη, το ενδιαφέρον και η επική ατάκα του Φερέιρα! (vids)

Η εκτόξευση του Γιαννούλη, το ενδιαφέρον και η επική ατάκα του Φερέιρα! (vids)

Ηρθε στον ΠΑΟΚ ως back up του Βιεϊρίνια, αλλά εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή. Ο Γιαννούλης άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία και έγινε βασικός και αναντικατάστατος στο αριστερό άκρο του Δικεφάλου – Η επική ατάκα θαυμασμού από τον Φερέιρα, η πρόταση της Ρεν και το ενδιαφέρον της Φενέρ.

Όταν τον περασμένο Ιανουάριο ο Δημήτρης Γιαννούλης άφηνε την Αθήνα και το Περιστέρι και έπαιρνε τον δρόμο για την Θεσσαλονίκη και την Τούμπα, μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του στον Ατρόμητο, κανείς δεν πίστευε ότι θα εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο 24χρονος αριστερός μπακ είχε δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής στον Ατρόμητο, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι σχεδόν 11 μήνες αργότερα, μέσα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την ασπρόμαυρη φανέλα, θα γινόταν ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην ομάδα του Περιστερίου έμεινε για 1,5 χρόνο. Από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2019, όταν ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, στον οποίο ανήκει από το καλοκαίρι του 2014!

Πριν από 5 χρόνια οι άνθρωποι του Δικεφάλου είχαν ανακαλύψει τον 19χρονο τότε Δημήτρη στον Βατανιακό, μια ομάδα της Κατερίνης. Μετά από εισήγηση του τμήματος σκάουτινγκ ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον νεαρό μπακ, κάνοντας μια επένδυση για το μέλλον. Μια επένδυση που πλέον αποδίδει καρπούς, με τον Γιαννούλη να είναι ένας από τους καλύτερους μπακ στην Ελλάδα, να έχει «κλειδώσει» τη θέση του βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας του Δικεφάλου, να έχει καθιερωθεί στην Εθνική και να έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, όπως η Φενερμπαχτσέ.

Το καλοκαίρι του 2014 ήταν ένα ακατέργαστο διαμάντι. Μετά τους δανεισμούς σε Πιερικό, Βέροια, Ανόρθωση και Ατρόμητο επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ως ένα λαμπερό διαμάντι, έτοιμο να «τυφλώσει» όλη την Ευρώπη. Ο Γιαννούλης πήρε παιχνίδια στα πόδια του, «ψήθηκε» ποδοσφαιρικά και εξελίχθηκε σε έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, που μπορεί να σταθεί με άνεση στο υψηλό επίπεδο.

Το μεγάλο «μπαμ» το έκανε στον Ατρόμητο, όπου όπως προαναφέραμε, έμεινε για 1.5 χρόνο. 18 μήνες, στους οποίους δούλεψε υπό τις οδηγίες του Νταμίρ Κάναντι, πήρε παιχνίδια στα πόδια του, γέμισε με αυτοπεποίθηση, βελτίωσε τις αδυναμίες του και εξέλιξε το ταλέντο του, φτάνοντας σε τοπ επίπεδο. Με την ομάδα του Περιστερίου έπαιξε σε 53 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, μοιράζοντας 14 ασίστ. Οι εμφανίσεις του ήταν εξαιρετικές. Η μία καλύτερη από την άλλη.

Και όταν ο Λουτσέσκου είδε ότι ο συμπατριώτης του, Αλίν Τόσκα, δεν μπορούσε πρόσφερε τα αναμενόμενα, τον επιστράτευσε. Ο Ρουμάνος αμυντικός δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά ως ακραίος μπακ, με τον Γιαννούλη να ανηφορίζει στην Τούμπα για να καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της «ασπρόμαυρης» άμυνας, πίσω από τον Αντρέ Βιεϊρίνια.

Ο Γιαννούλης ήξερε ότι το έργο του θα ήταν δύσκολο, καθώς είχε μπροστά του τον Πορτογάλο, ο οποίος είναι αρχηγός του ΠΑΟΚ, εμβληματική προσωπικότητα για τον σύλλογο και ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής, που δίνει λάμψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι πρώτες του συμμετοχές ήταν ολιγόλεπτες. Από τις 27/1 έως τις 14/4 και το παιχνίδι με την ΑΕΛ, στο οποίο τραυματίστηκε ο Αντρέ Βιεϊρίνια, ο Δημήτρης είχε πάρει 167 λεπτά συμμετοχής σε 11 παιχνίδια. Στον αγώνα με τους Θεσσαλούς μπήκε ως αλλαγή ως 36’ στη θέση του Ιβηρα και από τότε δεν βγήκε ποτέ από την 11άδα. Και όταν λέμε ποτέ, το εννοούμε κυριολεκτικά!

Εγινε ο… superman του ΠΑΟΚ!

Στα δύο ματς που ακολουθούσαν με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε βασικός και έμεινε μέσα όλο το 90άλεπτο, όπως και στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (1-0).

Οι εμφανίσεις του ήταν εξαιρετικές και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Η φυγή του Λουτσέσκου και ο ερχομός του Αμπέλ Φερέιρα ήταν ένα δυνατό τεστ για τον Γιαννούλη. Ο Ρουμάνος έδειχνε να τον εμπιστεύεται απόλυτα, αλλά κανείς δεν ήξερε τι θα συμβεί με τον Πορτογάλο. Ο 24χρονος μπακ μέσα από τη σκληρή δουλειά που έκανε στην προετοιμασία απέδειξε στον Ιβηρα τεχνικό ότι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης.

Και όχι μόνο κέρδισε μια θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, αλλά έγινε βασικός και αναντικατάστατος στο αριστερό άκρο, σβήνοντας από το μυαλό του Αμπέλ Φερέιρα κάθε σκέψη για απόκτηση αριστερού μπακ. Ο Δικέφαλος του Βορρά μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν έχει δώσει 15 παιχνίδια και ο Γιαννούλης έχει παίξει σε όλα τα ματς βασικός. Εχει 1350 λεπτά συμμετοχής, με απολογισμό 5 ασίστ και 1 γκολ, αυτό στον επαναληπτικό του Europa με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Μαζί με τον Ανχελ Κρέσπο είναι οι μοναδικοί παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν παίξει σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, με τις εμφανίσεις του μάλιστα να είναι εξαιρετικές και να έχει καλύψει με τον καλύτερο τρόπο το κενό που άφησε ο σοβαρός τραυματισμός του Αντρέ Βιεϊρίνια. Ο… superman του Δικεφάλου, που έχει βγάλει συνεχόμενα παιχνίδια και έχει πάρει άριστα, κερδίζοντας με το σπαθί του μία θέση στην Εθνική ομάδα και στρέφοντας πάνω του τα βλέμματα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Ασίστ και γκολάρα στην Ευρώπη

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λέει ο θυμόσοφος λαός και ο Δημήτρης Γιαννούλης φρόντισε με το… καλημέρα να δείξει την αξία του. Ο 24χρονος είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στο 2-2 με τον Αγιαξ στην Τούμπα (6/8) για τα προκριματικά του Champions League, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα (25/8) έβγαλε την ασίστ στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στη νίκη με 2-1 επί του Παναιτωλικού, για την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1. Τέσσερες μέρες αργότερα πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στη ρεβάνς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Τούμπα (3-2) για τα προκριματικά του Europa League, αλλά δεν το πανηγύρισε όπως θα ήθελε, λόγω του αποκλεισμού του Δικεφάλου. Ένα εξαιρετικό γκολ, με τον νεαρό μπακ να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα συστημένη στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις σε Ευρώπη και Σούπερ Λίγκα, αλλά και το πολύ ωραίο γκολ απέναντι στον Σλόβαν, του έδωσαν τον τίτλο του MVP για τον Αύγουστο. Ηταν και με τη βούλα ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ στον πρώτο μήνα της φετινής σεζόν.

Μετά τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργάνωσης ο Γιαννούλης και οι συμπαίκτες του επικεντρώθηκαν στο πρωτάθλημα και στη μάχη για την διατήρηση του τίτλου. Στην Σούπερ Λίγκα, όπως προαναφέραμε, έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς, χωρίς να έχει χάσει ούτε λεπτό! Συνολικά έχει καταγράψει  1055 λεπτά, συμπεριλαμβανόμενων των καθυστερήσεων. Στα 11 ματς που έχει αγωνιστεί έχει δώσει 3 ασίστ. Εκτός από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, έδωσε επίσης ασίστ στους αγώνες με Λαμία και Βόλο.  11/11, σε όλα βασικός, σε όλα αναντικατάστατος και συνεχίζει…

«Παίκτης παγκοσμίας κλάσης»

Ο Γιαννούλης όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αμπέλ Φερέιρα, αλλά ανάγκασε τον Πορτογάλο τεχνικό να τον αποθεώσει! Τον περασμένο Οκτώβριο ο Ιβηρας τεχνικός ερωτηθείς για την επιστροφή του Βιεϊρίνια στη δράση, είχε χαρακτηρίσει τον 24χρονο μπακ ως έναν παίκτη παγκόσμια κλάσης.  «Στην θέση του αριστερού μπακ έχουμε έναν παίκτη που τον υπολογίζω ως ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φερέιρα για τον Γιαννούλη.

Η καθιέρωση στην Εθνική

Στις 15/5/2018 έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα, όταν ακόμα αγωνιζόταν στον Ατρόμητο. Ηταν το φιλικό με την Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, η καθιέρωσή του στην γαλανόλευκη ήρθε μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.  Στα τελευταία τρία παιχνίδια της Εθνικής με Βοσνία, Αρμενία και Φινλανδία αγωνίστηκε σε όλα βασικός και έπαιξε και στα 90 λεπτά. Προηγουμένως είχε παίξει 15 λεπτά στο ματς με την Ιταλία και 4 λεπτά στον αγώνα με το Λινχτενστάιν. Ο Γιαννούλης είναι πλέον βασικό μέλος της γαλανόλευκης και ένας από τους παίκτες στους οποίους ο Φαντ Σιπ στηρίζει πολλά, προκειμένου να επαναφέρει την Εθνική στις μεγάλες διοργανώσεις.

Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό

Τα εντυπωσιακά παιχνίδια που έχει κάνει σε Ελλάδα και Ευρώπη με τη φανέλα του Δικεφάλου τον έχουν κάνει ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Το όνομά του βρίσκεται στις λίστες πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, όπως οι Φενερμπαχτσέ, Ρεν, Σαμπντόρια, αλλά και αρκετών ακόμα συλλόγων, οι οποίοι συχνά πυκνά στέλνουν σκάουτερ στα ματς του ΠΑΟΚ, αλλά και της Εθνικής για τον νεαρό άσο.  Όπως αναφέρουν μάλιστα τις τελευταίες ώρες τα ρεπορτάζ από την Τουρκία, ο σκάουτερ της Φενέρ, Βολκάν Ντεμιρέλ, είδε τον Γιαννούλη στο παιχνίδι της Εθνικής με τη Φινλανδία και του έκανε πολύ καλή εντύπωση. Ωστόσο, όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει θα πρέπει πρώτα να καλύψει τα «θέλω» του Δικεφάλου, με τα ποσά που ακούγονται να προκαλούν… ίλιγγο και να είναι πολύ υψηλά για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η πρόταση της Ρεν και η απόφαση του Σαββίδη

Τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Γιαννούλης φόραγε ακόμα τη φανέλα του Ατρομήτου, η Ρεν είχε χτυπήσει την πόρτα του ΠΑΟΚ για να αποκτήσει τον 24χρονο μπακ. Ο γαλλικός σύλλογος μάλιστα δεν είχε μείνει μόνο στο… μπλα μπλα, αλλά είχε κάνει επίσημη πρόταση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μια πρόταση, λίγο πάνω από τα 3 εκατ. ευρώ, με τον Μάριο Μπράνκο να τη μεταφέρει στον Ιβάν Σαββίδη. Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Ελλάδας, ωστόσο, ήταν ανένδοτος. Η απάντησή του ήταν αρνητική, με τον ΠΑΟΚ να φέρνει πίσω στη Θεσσαλονίκη τον παίκτη και ο Γιαννούλης να δικαιώνει όσους πίστεψαν στο ταλέντο του. Πλέον, κοστολογείται από τη διοίκηση του Δικεφάλου σχεδόν στα… τριπλά από ότι ήταν η πρόταση της Ρεν, ενώ η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς τον Δεκέμβριο του 2018 είχε market value 1.25 € και πλέον η αξία του έχει φτάσει στα 3 εκατ. €.

*Tip: Ο μπακ του ΠΑΟΚ δεν είναι ο μοναδικός Δημήτρης Γιαννούλης που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα, καθώς Δημήτρης Γιαννούλης ονομάζεται επίσης και ο γνωστός ράπερ Snik.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ