Παναθηναϊκός: Το πλεονέκτημα του Τσάβι Ρόκα

Παναθηναϊκός: Το πλεονέκτημα του Τσάβι Ρόκα

Ο Γιάννης Αλαφούζος έλαβε υπόψη του τη δουλειά του Τσάβι Ρόκα στην ΑΕΚ Λάρνακας, όμως δεν ήταν αυτό το πρώτο κριτήριο του για την επιλογή του Καταλανού.

Ο ελληνικός Τύπος έχει προβάλλει επισταμένως τη δουλειά του Τσάβι Ρόκα στην ΑΕΚ Λάρνακας. Είναι φυσιολογικό, διότι η Κύπρος είναι προσιτός και γνωστός χώρος, επομένως υπάρχουν αρκετά πρόσωπα για να μιλήσουν για τα πεπραγμένα του Καταλανού. Επιπλέον, μαζί με την ισπανική Σαμπατέλ, είναι η μόνη προϋπηρεσία που έχει να παρουσιάσει ο 45χρονος τεχνικός διευθυντής.

Ωστόσο, ο Γιάννης Αλαφούζος πρωτίστως εστίασε σε άλλα πλεονεκτήματα του Ρόκα και όχι στο επιτυχημένο πέρασμα του από την ΑΕΚ Λάρνακας. Ασφαλώς, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού το έλαβε υπόψη και αναζήτησε πληροφορίες για το ποιόν του Ρόκα. Όμως, ο Αλαφούζος είχε θέσει άλλες προϋποθέσεις για το προφίλ του επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Το προτέρημα του Τσάβι Ρόκα που προσέλκυσε περισσότερο τον Αλαφούζο, είναι η γνώση της λειτουργίας της Μπαρτσελόνα. Ο Αλαφούζος θεωρεί ότι ο τρόπος επάνδρωσης του ρόστερ των «μπλαουγκράνα» πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τον Παναθηναϊκό: 17-18 παίκτες πρώτης γραμμής και 8-9 νεαροί από την ακαδημία.

Ανέκαθεν ο Αλαφούζος αυτό το μοντέλο είχε στο μυαλό του, αλλά με δική του ευθύνη δεν το εφάρμοσε ποτέ. Αντίθετα, άλλαζε εύκολα απόψεις και εμπιστευόταν τους λάθος ανθρώπους, οι οποίοι… ξήλωναν και έραβαν από την αρχή. Όμως, αυτή τη φορά ο Αλαφούζος επενέβη και απέπεμψε τον Νταμπίζα επειδή θεώρησε ότι είχε παρεκκλίνει από το σχέδιο που είχαν καταρτίσει την άνοιξη του 2018.

Ο Τσάβι Ρόκα έχει αναδειχθεί από την παραγωγική διαδικασία της Μπαρτσελόνα, θεωρήθηκε ικανός για να εργαστεί ως «Νούμερο 2» στη La Masia και διδάσκει στα σεμινάρια επιμόρφωσης ποδοσφαιρικών στελεχών, που οργανώνουν οι «μπλαουγκράνα». Συνεπώς, είναι ένας επαγγελματίας που χαίρει σεβασμού στη Βαρκελώνη και έχει τη μόρφωση για να ηγηθεί μιας ομάδας.

Ο Αλαφούζος έκρινε άκρως δελεαστικό το «πακέτο» του Ρόκα, σε συνδυασμό με το χαμηλό κασέ του και την επιτυχία του με την ΑΕΚ Λάρνακας με μικρό μπάτζετ. Για αυτό ο εφοπλιστής τον επέλεξε για το πόστο, ενώ από την πλευρά του ο Καταλανός δεν έχει κόλλημα να δουλέψει με πολιτική λιτότητας. Ο Παναθηναϊκός συνιστά πρόκληση για τον Τσάβι Ρόκα, αφού έχει φήμη στην Ευρώπη και είναι μία μοναδική ευκαιρία για να διαφημιστεί το όνομα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ