Ολυμπιακός: Ο… Γολγοθάς, η πρόκριση και η κορυφή

Ολυμπιακός: Ο… Γολγοθάς, η πρόκριση και η κορυφή

Ο Ολυμπιακός έχει έναν… Γολγοθά μπροστά του με 5 παιχνίδια σε διάστημα 16 ημερών. Δύο εβδομάδες και… κάτι στις οποίες θα παίξει τα ρέστα του για την πρόκριση στους «32» του Europa και θα δώσει μάχη για την παραμονή του στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ανήκει στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό, με τον Μαρτίνς και τους παίκτες του να έχουν στρέψει ήδη το βλέμμα τους στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο… Γολγοθάς για τους Πειραιώτες συνεχίζεται με την ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού  να δίνει πέντε παιχνίδια σε διάστημα 16 ημερών!

Δύο εβδομάδες και… κάτι στις οποίες ο Ολυμπιακός παίζει τα ρέστα του για την πρόκριση στους «32» του Europa League και θα δώσει μάχη για την παραμονή του στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας, έστω υπό τον παρανομαστή της ισοβαθμίας. Οι Ερυθρόλευκοι οφείλουν να αφήσουν πίσω τους όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και να κοιτάξουν το μέλλον.

Τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά τους, ο οποίος σε καμία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Εχει δύσκολα ματς, όπως τα δύο κολλητά που ακολουθούν με Παναιτωλικό και Ερυθρό Αστέρα για το πρωτάθλημα και το Champions League αντίστοιχα, που ουσιαστικά ανοίγουν αυτόν τον τελευταίο κύκλο δράσης του ημερολογιακού έτους. Τέσσερις αγωνιστικές πρωταθλήματος από τις 7 Δεκέμβρη ως τις 22 του μήνα λέει το καλεντάρι. Οι τρεις στην δύσβατη επαρχία (Αστέρας Τρίπολης και Βόλος τα άλλα δύο) και η μια στο Καραϊσκάκη (ΑΕΛ). Δώδεκα πολύ σημαντικοί βαθμοί στα μισά του δρόμου της σεζόν. Όλοι τους γύρω από το πιο σημαντικό ευρωπαϊκό ενενηντάλεπτο έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Εκείνο που θα κρίνει αν ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να ταξιδεύει εκτός συνόρων και τον Φλεβάρη, μπαίνοντας στα νοκ άουτ του Europa League με μια βαλίτσα νέα όνειρα. Ο στόχος για τους Ερυθρόλευκους δεν μπορεί παρά να είναι το «5 στα 5». Η πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα άλλωστε προκύπτει μόνο με επικράτηση. Κανένα άλλο σενάριο δεν προσφέρει στους Πειραιώτες happy end στο 2019.

Το έργο του Ολυμπιακού δεν είναι καθόλου εύκολο και η ομάδα του Μαρτίνς έχει ένα… βουνό να ανέβει. Η ομάδα του Πειραιά άλλωστε δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανένα παιχνίδι με χαλαρότητα, καθώς έχει μια νίκη στα τελευταία έξι ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πως θα κάνει αυτό το «5 στα 5» το επόμενο διάστημα; Σίγουρα σταματώντας να αδικεί τον εαυτό του. Διορθώνοντας εκείνα που μπορεί να διορθώσει ο ίδιος. Η μοναδική διαδρομή προόδου άλλωστε είναι η συγκεκριμένη. Και αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας. Με τον ΠΑΟΚ δεν δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι. Με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη το ίδιο.  Δυο διαιτητικά λάθη που έκαναν το πιθανό +5 στην βαθμολογία, συγκατοίκηση με τον Δικέφαλο του Βορρά. Έγιναν όμως και δύο λάθη από τον Ζοσέ Σα που επί της ουσίας προκάλεσαν την επανάληψη του 1-1 σε αυτά τα δύο ματς. Όπως έγινε ενδιάμεσα και στο Λονδίνο το αβίαστο λάθος του Γιασίν Μεριά που άλλαξε την ιστορία της αναμέτρησης με την Τότεναμ. Αυτά τα λάθη είναι που δεν πρέπει να επαναληφθούν. Λάθη ατομικά όχι ανάλογα της κλάσης διεθνών ποδοσφαιριστών. Τα οποία όμως δεν είναι μόνα τους.

Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στα προηγούμενα παιχνίδια, εύκολα συναντά κανείς και τα λάθη που «βαραίνουν» συνολικά την ομάδα. Για παράδειγμα με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ οι Ερυθρόλευκοι εκτέλεσαν συνολικά 38 τελικές προσπάθειες. Και σκόραραν δύο φορές με τον Ματιέ Βαλμπουενά από τη βούλα του πέναλτι! Δεν γίνεται μια ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού, με τόσο ταλέντο να έχει στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος τέσσερα γκολ όλα και όλα εκ των οποίων τα μοναδικά σε «ροή» ματς να είναι σε εκείνο το δίλεπτο (61΄-63΄) που έκρινε το ματς με τον Ατρόμητο (2-0). Τόσο ταλέντο, τόση ποιότητα δεν μπορεί να προσφέρουν αυτή την ισοτιμία. Και τώρα έρχονται διαδοχικές αποστολές εκτός έδρας. Και εκεί η παραγωγικότητα είναι ανάλογα χαμηλή: Πέντε γκολ σε πέντε αναμετρήσεις (ΑΕΛ, Παναθηναϊκός, Άρης, Ξάνθη, Πανιώνιος). Όταν σε πέντε αναμετρήσεις Τσάμπιονς Λιγκ εκ των οποίων οι τέσσερις με Μπάγερν και Τότεναμ ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει 7 φορές!

Όλα αυτά ανέφερε χθες ο Πέδρο Μαρτίνς στην ομάδα του. Και βεβαίως στις ημέρες που ακολουθούν ως το Σάββατο δεν θα μείνει στα… λόγια. Θα προσπαθήσει να περάσει μέσα απο το γήπεδο την «διαχείριση» αυτής της κατάστασης. Μην ξεχνάμε ότι το Σάββατο στο Αγρίνιο οι Ερυθρόλευκοι δεν θα έχουν και τον Ματιέ Βαλμπουενά –που δίνει ήδη τη μάχη του για να προλάβει το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα-. Και ο Βαλμπουενά είναι ο μοναδικός σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα από τις 10 Νοεμβρίου. Έχει μεγάλη σημασία να δείξει η ομάδα «αντίδραση» στο ματς του Σαββάτου στο Αγρίνιο, με τον ουραγό Παναιτωλικό που εννοείτε πως «καίγεται» και εκείνος για ένα αποτέλεσμα που θα λειτουργήσει ως επανεκκίνηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ