Μάσιμο Καρέρα: Το «παιδί» του Κόντε στον πάγκο της ΑΕΚ (pics, vids)

Μάσιμο Καρέρα: Το «παιδί» του Κόντε στον πάγκο της ΑΕΚ (pics, vids)

Ο Μάσιμο Καρέρα αναλαμβάνει την ΑΕΚ και to10.gr σας συστήνει το «δεξί χέρι» του Αντόνιο Κόντε και τον άνθρωπο που επανέφερε τη Σπαρτάκ Μόσχας στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο Μάσιμο Καρέρα έρχεται για να αναλάβει την ΑΕΚ. Ο πρώην τεχνικός της Σπαρτάκ Μόσχας αποτελεί τον εκλεκτό του Ίλια Ίβιτς και αναμένεται σήμερα το βράδυ στην Αθήνα, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο για 1, 5 χρόνο και to10.gr σας τον παρουσιάζει.

Ο Καρέρα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα τη σεζόν 2009-2010, στα 45 του χρόνια, από τα τμήματα υποδομής της Γιουβέντους, έχοντας το γενικό κουμάντο. Ο Αντόνιο Κόντε τον «αναβάθμισε» και το 2011 βρέθηκε στο τεχνικό σταφ της «Γηραιάς Κυρίας». Η σχέση των δύο προπονητών αναπτύχθηκε ακόμα περισσότερο από τη μεταξύ τους συνεργασία, αφού πλέον πέρα από συμπαίκτες για αρκετά χρόνια, ο Καρέρα έγινε το «δεξί χέρι» του Κόντε. Οι δυο τους δημιούργησαν μια αδερφική σχέση, με τον Ιταλό τεχνικό να μαθαίνει πολλά στο πλευρό του Κόντε, κάτι που αναγνωρίζει μέχρι σήμερα.

«Τον ζούσα κάθε μέρα εδώ και έναν χρόνο που δουλεύω μαζί του. Οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να τον αντικαταστήσω», δηλώνει πριν τον τελικό του ιταλικού Σούπερ Καπ το 2012 και το αποδεικνύει μέσα στο γήπεδο. Η Γιουβέντους επικρατεί της Νάπολι με 4-2 και κατακτά το τρόπαιο με τον Καρέρα στον πάγκο της, αφού ο Κόντε και ο Αλέσιο είναι τιμωρημένοι για στημένους αγώνες. Κάθεται στον πάγκο των «μπιανκονέρι» για άλλα οκτώ παιχνίδια, διατηρώντας το 3-5-2 του μέντορά του, Αντόνιο Κόντε, με απολογισμό έξι νίκες και δύο ισοπαλίες και γκολ 22-7.

Τον Ιούλιο του 2014 ο Αντόνιο Κόντε αποχωρεί από τον πάγκο της Γιουβέντους και ένα μήνα μετά αναλαμβάνει εκείνον της εθνικής Ιταλίας. Παίρνει μαζί του τον Καρέρα και του δίνει το κομμάτι της προπόνησης των αμυντικών της ομάδας. Η δουλειά του Καρέρα φαίνεται στο Euro 2016, όπου η Ιταλία φτάνει μέχρι τα ημιτελικά, έχοντας αποκλείσει Ισπανία και Γερμανία.

Κάπου εκεί προκύπτει το ενδιαφέρον της Σπαρτάκ Μόσχας για να τον εντάξει στο προπονητικό της επιτελείο και ο Ιταλός αποδέχεται την πρόκληση. Στη νέα του ομάδα παίρνει το κομμάτι της αμυντικής τακτικής, ωστόσο μετά τα πρώτα ανεπιτυχή αποτελέσματα του Ντιμίτρι Αλενίτσεφ και την απόλυση του Ρώσου αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός τεχνικός.

Στα πρώτα του δύο παιχνίδια έχει μία νίκη και μία ισοπαλία και παραμένει ως πρώτος προπονητής μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων της ρωσικής ομάδας με τον Κουρμπάν Μπερντιέφ. Το τέλος του πρωταθλήματος βρίσκει τη Σπαρτάκ πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια με διαφορά 7 βαθμών από τη δεύτερη ΤΣΣΚΑ. Διοίκηση και οπαδοί της Σπαρτάκ αποθεώνουν τον Ιταλό τεχνικό.

Στη δεύτερη χρονιά του η ομάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη αποκλείεται από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στους «16» του Europa League. Ξεκινάει και τρίτη σεζόν στην ομάδα, αφού οι Ρώσοι ανανεώνουν το συμβόλαιό του, ωστόσο ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και το κακό ξεκίνημα της ομάδας «αναγκάζουν» την ομάδα να τον απολύσει στις 22 Οκτωβρίου 2018 και να παραμένει έκτοτε άνεργος.

Ο Ιταλός όπου σταθεί και όπου βρεθεί αποθεώνει τον Αντόνιο Κόντε, κάτι που είναι λογικό αφού αποτελεί «παιδί» του. «Πέρασα πέντε χρόνια με τον Αντόνιο, δουλεύοντας παρέα και νιώθω περήφανος για όλο αυτό. Πρέπει να αναφέρω πως αυτό που είμαι, οφείλεται σε αυτόν. Το πώς προπονώ την ομάδα, πως να επικοινωνώ με τους παίκτες, πως να τους εμπνεύσω και να τους δώσω κίνητρο. Είναι πραγματικά απίστευτος σε αυτό το επικοινωνιακό κομμάτι, ξέχωρα από τις ικανότητές του σε θέματα τακτικής», έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ο Ιταλός.

Οι αριθμοί του Μάσιμο Καρέρα:

Ο Καρέρα κάθισε στον πάγκο της Λοκομοτίβ Μόσχας 89 φορές. Από αυτές 49 έφυγε από το γήπεδο ως νικητής, ενώ είχε ακόμα 19 ισοπαλίες και 21 ήττες με συνολικό απολογισμό 140 γκολ υπέρ και 105 κατά.

Στην χρονιά κατάκτησης του πρωταθλήματος με τη Σπαρτάκ Μόσχας χρησιμοποίησε κατά κόρον το 4-2-3-1 και λιγότερο το 4-3-3, καταφέρνοντας να επικρατήσει με 1-0 στις 11 από τις 30 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ωστόσο τη σεζόν 2018-2019 προτιμούσε το 4-3-3 καθώς το χρησιμοποίησε στους 15 από τους 16 αγώνες της σεζόν.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα: 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ