Τσάβι Ρόκα: «Μπορώ να ανακαλύψω ένα… μαργαριτάρι»

Τσάβι Ρόκα: «Μπορώ να ανακαλύψω ένα… μαργαριτάρι»

Ο Τσάβι Ρόκα μίλησε σε ισπανικό περιοδικό για τον ρόλο του στον Παναθηναϊκό και υποστήριξε ότι έχει τη δυνατότητα να βρει ποδοσφαιριστές με δυνατότητες, σε χαμηλή τιμή.

Λίγες μέρες πριν την έλευση του στην Αθήνα για οριστική εγκατάσταση, ο Τσάβι Ρόκα παραχώρησε σε συνέντευξη στο ισπανικό περιοδικό «The Tactical Room» και αναφέρθηκε στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην καριέρα του. Ο Καταλανός εξήγησε το ρόλο που θα έχει στον Παναθηναϊκό, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι μπορεί να βρει ποδοσφαιρικές ευκαιρίες για την ομάδα του.

Ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Τσάβι Ρόκα:

Για τη νέα σελίδα στην καριέρα του ως τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού:

“Το πιο σημαντικό για ένα τεχνικό διευθυντή είναι να γνωρίζει που είναι και τι μπορεί να καταφέρει. Τα υπόλοιπα είναι ένα χάσιμο χρόνου.Πρέπει πάντα να είσαι ικανός για να προχωρήσεις. Βλέπω πολύ ποδόσφαιρο και μπορώ να ανακαλύψω ένα “μαργαριτάρι”, αλλά αν ένας παίκτης είναι μακριά από την αγορά, τότε δεν κάνει για τίποτα”.

Για τις δυσκολίες που συναντά ένας τεχνικός διευθυντής και τι πρέπει να προσέχει στην αγορά:

“Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι μάνατζερ σου προτείνουν παίκτες, οι οποίοι είναι απλησίαστοι και δεν μπορείς να τους αποκτήσεις. Το κάνουν, γιατί γι΄αυτούς είσαι τέταρτη ή πέμπτη επιλογή και αισθάνονται ασφάλεια, καθώς μπορεί να είναι η πρώτη σου επιλογή. Τότε η δουλειά μας είναι να εντοπίσουμε ότι για εκείνους δεν είσαι προτεραιότητα.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να έχεις και την έκτη αίσθηση. Να ερμηνεύεις το χρόνο σωστά στις διαπραγματεύσεις, να επιμένεις χωρίς να σπας, να γνωρίζεις αν κάποιος χρονοτριβεί ή αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον. Είναι μια σειρά πραγμάτων, τα οποία βρίσκονται στην καθημερινότητα ενός τεχνικού διευθυντή και γίνονται πιο έντονα στις μεταγραφικές περιόδους”.

Για το αν θυμάται κάποια λανθασμένη του μεταγραφική κίνηση:

“Θυμάμαι δύο μεταγραφές που είχαμε κάνει και δεν μας έπεισαν στο 100%. Ήταν λάθος μου και στις διαπραγματεύσεις και στα ποσά. Μου αρέσει οι ποδοσφαιριστές να αξιολογούν τα πρότζεκτ. Όμως όταν θα έχω την αίσθηση ότι κάτι πρέπει να γίνει, τότε δεν θα διστάσω λεπτό για να κάνω μια μεταγραφή”.

Για το αν είναι εφικτό να ανακαλύψει ένας τεχνικός διευθυντής ένα ιδιαίτερο ταλέντο:

“Το να εντοπίσεις ένα ταλέντο είναι εύκολο. Όμως ο εντοπισμός ενός ιδιαίτερου ταλέντου σε μια ομάδα, συνήθως είναι δύσκολο. Έχω το δικό μου τρόπο για να προχωράω. Φαίνονται οι καλοί ποδοσφαιριστές, το βλέπεις με τα μάτια σου και γι΄αυτό οι καλοί παίκτες δεν χρειάζεται να κάνουν πολλά. Όμως πάντα πρέπει να είσαι σίγουρος αν πρέπει να γίνει μια μεταγραφή”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ