ΚΕΔ: Τέλος για φέτος Φωτιάς και Ευαγγέλου

ΚΕΔ: Τέλος για φέτος Φωτιάς και Ευαγγέλου

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες τους Φωτιά και Ευαγγέλου, που έκαναν «όργια» στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Βόλο.

Τα διαιτητικά αίσχη στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Βόλο έφεραν σε δύσκολη θέση ακόμα και την ΚΕΔ της… εξυγίανσης, με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να τονίζει ότι μπαίνουν στον… πάγο όσοι διαιτητές ήταν κατώτεροι των προσδοκιών.

Φυσικά, στην παραπάνω κατηγορία ανήκουν οι Φωτιάς, Ευαγγέλου, αλλά και ολόκληρη η διαιτητική ομάδα στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Βόλο, σε ένα ματς που έγιναν… εγκλήματα. Η ΚΕΔ με συνοπτικές διαδικασίες τελείωσε για φέτος τον διαιτητή από την Πέλλα, αλλά και τον… ευαγγελιστή της Εξυγίανσης, που τα έκαναν μαντάρα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παράπονα από τη διαιτησία είχαν και οι άνθρωποι της ΑΕΚ για το παιχνίδι με την Λαμία, με τους Κιτρινόμαυρους να διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι που δεν έδωσε ο Σκουλάς.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔ:

«Ο πρόεδρος και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς εις βάρος κάθε διαιτητή, βοηθού διαιτητή ή κάθε άλλου προσώπου εμπλεκoμένου στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.
Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπίζονται με την μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα από τις αρμόδιες Αρχές και οι υπεύθυνοι πρέπει να οδηγούνται άμεσα στη Δικαιοσύνη.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ακολουθεί τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές και τις πλέον επαγγελματικές πρακτικές, που βασίζονται στα διεθνή εγχειρίδια της Διαιτησίας, προκειμένου να οδηγήσει την Ελληνική Διαιτησία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Δυστυχώς, η απόδοση των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο και την εφαρμογή του συστήματος V.A.R., σε συγκεκριμένους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, ήταν αναμφίβολα κατώτερη κάθε προσδοκίας. Κατά συνέπεια, η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε ότι όλοι οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές, σε αγωνιστικό χώρο και V.A.R., των αγώνων αυτών, θα αποκλειστούν από κάθε μελλοντικό ορισμό και μέχρι οι αναλυτικές αναφορές και αξιολογήσεις των παρατηρητών διαιτησίας να κατατεθούν και να αξιολογηθούν από την Κ.Ε.Δ.

Η Κ.Ε.Δ. εκπαιδεύει, παρακολουθεί και αξιολογεί όλους τους διαιτητές και τους βοηθούς διαιτητές ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές και μεθόδους, και κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και υποβάθμισης του σχεδιασμού και του έργου που έχει επενδυθεί στην ανάπτυξη της Ελληνικής Διαιτησίας, στη διάρκεια των τελευταίων ετών, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η Κ.Ε.Δ. είναι απολύτως προσηλωμένη και συγκεντρωμένη στα καθήκοντά της, όπως έχουν σχεδιαστεί σε συμφωνία με την Ε.Π.Ο., τη FIFA και την UEFA, με στόχο την ανάπτυξη της Διαιτησίας στην Ελλάδα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και αυτό παραμένει η αποκλειστική της προτεραιότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ