Γιατί οι διαιτητές, έβαλαν στην αποχή και το κύπελλο;

Γιατί οι διαιτητές, έβαλαν στην αποχή και το κύπελλο;

Το πρωί η αποχή ήταν για την Σούπερ Λιγκ. Μόνο. Μετά; Μετά κατάλαβαν ότι το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός θα γίνει με κόσμο και…

Πέρασε στα ψιλά μέσα στον σημερινό χαμό. Είναι όμως η μεγαλύτερη απόδειξη πως το «σύστημα» της Εξυγίανσης όχι μόνο δεν πτοείτε από το στριπτίζ του Βόλου, αλλά το απολαμβάνει. Και έτσι θα συνεχίσει να κάνει μέχρι ο Αυγενάκης ή οι ηλιοκαμένοι «τοποτηρητές» της UEFA και της FIFA στα μέρη μας, να θελήσουν να αντιληφθούν τι πραγματικά συμβαίνει.

Πως ξεκίνησε η σημερινή μέρα; Με την απόφαση των διαιτητών να επισπεύσουν την «αποχή» τους από την Σούπερ Λιγκ 1. Ήταν να μην σφυρίξουν την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Επέλεξαν να μην περιμένουν μέχρι τότε, και να κάνουν πράξη την απειλή τους από την 17η. Από την στροφή εκείνη δηλαδή που το καλεντάρι εμπεριέχει δύο κλασικά ντέρμπι. Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και το Άρης-ΠΑΟΚ.

Όταν λοιπόν έγινε γνωστή η πρόθεση τους, έγινε και αντιληπτό από τα ΜΜΕ πως με τα νέα δεδομένα η αναμέτρηση του Καραϊσκάκης που είναι προγραμματισμένη για τις 5 Γενάρη, θα γίνει σε άλλη ημερομηνία αλλά με κόσμο. Διότι προφανώς η 17η αγωνιστική θα πήγαινε παραπέρα χρονικά και βέβαια γιατί ο Ολυμπιακός θα εξέτιε την τιμωρία του, στο ματς κυπέλλου (14/1) με την Καλαμάτα καθώς το πρόγραμμα του ως τότε δεν περιλάμβανε άλλο ματς εντός έδρας.

Πως τελειώνει η μέρα; Με την επιστολή των διαιτητών που επιβεβαιώνει την απόφαση τους για αποχή. Όχι από τη 17η αγωνιστική. Από τώρα και όσο πάει. Για όλες τις διοργανώσεις. Δηλαδή αποχή όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και από το κύπελλο. Όπερ σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πιθανότατα δεν θα μπορεί να εκτίσει την ποινή του με την Καλαμάτα. Άρα θα παραμείνει η τιμωρία στην πλάτη του, και θα εφαρμοστεί όταν ξεκινήσουν οι διοργανώσεις. Δηλαδή το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1. Δηλαδή στο ματς με τον Παναθηναϊκό…

Και αυτό διότι ο ΚΑΠ προβλέπει πως αν: «η αναβολή λάβει χώρα στον β’ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές. Στην περίπτωση αυτή οι αγώνες ορίζονται με κοινοποίηση προ δύο (2) ημερών. Στα λοιπά πρωταθλήματα αποφασίζει η εκάστοτε διοργανώτρια αρχή».

Ναι, τόσο απλό είναι. Και ταυτόχρονα τόσο ενδεικτικό της σαπίλας που υπάρχει. Πριν από μερικά χρόνια ο Κοντονής είχε αποφασίσει να γίνουν όλα τα ματς της Σούπερ Λιγκ κεκλεισμένων των θυρών. Όχι όμως και του κυπέλλου. Γιατί; Ποιος ξέρεις. Σίγουρα πάντως αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ που τότε ήταν στη δεύτερη κατηγορία. Φιλοξενούσε σε προημιτελικό τον Ολυμπιακό, και φλέρταρε με το sold out. Έγινε λοιπόν η παγκόσμια πρωτοτυπία να έχουμε πρωτάθλημα κεκλεισμένων των θυρών και κύπελλο στο ΟΑΚΑ με 40-50 χιλιάδες κόσμο.

Τώρα οι διαιτητές ξεκίνησαν για αποχή στο πρωτάθλημα και τελικά θυμήθηκαν στην πορεία και το κύπελλο. Πως άλλαξε η απόφαση αυτή; Ποιος την άλλαξε; Ποιος ευνοείτε; Έλα ντε…

Για να μην το κουράζουμε λοιπόν. Το έγκλημα στον Βόλο έγινε. Και αν χρειαστεί θα γίνει και άλλο. Μην αμφιβάλλει κανείς για αυτό. Τίποτε δεν θα αλλάξει αν ο Αυγενάκης και οι συνομοσπονδίες συνεχίζουν να σφυρίζουν κλέφτικα.

Αυτά και… χρόνια πολλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ