Ο Λοβέρα μπαίνει στη… λίστα των «βασικών»

Ο Λοβέρα μπαίνει στη… λίστα των «βασικών»

Ο Μάξι Λοβέρα έδειξε στον Μαρτίνς ότι προσαρμόζεται,, ότι είναι καλά, ότι ενσωματώνεται και ότι μπορεί να αναλάβει «δύσκολες αποστολές». Και ο Πορτογάλος τον βάζει στην εξίσωση.

Είναι μια μεγάλη επένδυση για τον Ολυμπιακό. Ενας παίκτης που στοίχισε σχεδόν 4.000.000 ευρώ. Και ο οποίος δείχνει από την πρώτη επαφή του με την μπάλα ότι το ταλέντο ξεχειλίζει. Παράλληλα, όμως, ο Μάξι Λοβέρα, έδειχνε με την πρώτη ματιά ότι δεν ήταν έτοιμος. Οτι η μετάβασή του από το ποδόσφαιρο της Αργεντινής στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού, δεν ήταν εύκολη.

Ο 20χρονος Αργεντινός, στην πρώτη του έξοδο από τη χώρα του, ήταν απολύτως λογικό να χρειάζεται χρόνο. Να χρειάζεται… χώρο και ευκαιρίες, για να δείξει αυτά που πραγματικά μπορεί να κάνει. Αυτά που ανάγκασαν ακόμη και τους συμπαίκτες του να μένουν με το στόμα ανοιχτό με όσα έκανε στις προπονήσεις. Από την πρώτη μέρα. Αλλο οι προπονήσεις, όμως, και άλλο τα παιχνίδια.

Ο Λοβέρα πέρασε μια σημαντική εκπαιδευτική περίοδο στον Πειραιά. Εμεινε στην εξέδρα, πήρε κάποια λεπτά, δούλεψε ατομικά, εκπαιδεύτηκε στα βασικά της τακτικής (σ.σ. αγνοούσε ακόμη και αυτά), πήρε ματς. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο παιχνίδι του Βόλου. Σε ένα ματς που έλειψαν Ποντένσε, Βαλμπουενά, Γκιλιέρμε, τραυματίστηκαν ο Σουντανί και ο Μπρούνο, ο Λοβέρα πήρε μπροστά.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην νίκησε στον Βόλο, αλλά ο τουλάχιστον κέρδισε έναν ποδοσφαιριστή. Εναν παίκτη που αγόρασε το καλοκαίρι, με σκοπό να αποτελέσει έναν από τους παίκτες που θα λάμψουν το επόμενο διάστημα. Μια επένδυση που ήδη δείχνει ότι μπορεί να βγει. Αλλωστε, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που είναι μόλις 20 ετών.

Ο Μαρτίνς αποφάσισε ότι ο Λοβέρα είναι έτοιμος, πλέον, να πάρει περισσότερες ευκαιρίες. Αλλά και ευθύνες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός μπήκε στη λίστα των εν δυνάμει βασικών. Προσφέροντας ακόμη μία σημαντική λύση στον Πορτογάλο τεχνικό. Μια λύση, τόσο για τα άκρα, όσο και για τη θέση πίσω από τον επιθετικό. Εκεί που όπου, σύμφωνα με πολλούς εντός Ολυμπιακού, μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ