«Έχει δίκιο ο Μαρινάκης»

«Έχει δίκιο ο Μαρινάκης»

Η ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ ξέρει τι γίνεται, ξέρει τι φταίει αλλά αδυνατεί να βγάλει άμεσα άκρη. Κορυφαία πηγή της ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ επιβεβαιώνει το δίκιο του Ολυμπιακού αλλά…

Όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελούν την απόλυτη δικαίωση του Ολυμπιακού. Οι κινήσεις του Ολυμπιακού με στοιχεία και αποδείξεις προς πάσα κατεύθυνση έφεραν την ενεργοποίηση, έστω και με τόσο μεγάλη καθυστέρηση, της ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο χθεσινό ραντεβού των Big-4.

Ένα ραντεβού που επί της ουσίας δεν έβγαλε τίποτα σημαντικό, το λες και «μια τρύπα στο νερό», όμως τουλάχιστον έγινε και μαζί και μια αρχή. Ποια θα είναι η συνέχεια κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει.

Αυτό που γνωρίζουν πλέον άπαντες, και οι ξένοι αξιωματούχοι είναι πως όλα όσα έχει φέρει στον «αφρό» της επικαιρότητας ο Ολυμπιακός, πάντα με στοιχεία και αποδείξεις έχουν επιβεβαιωθεί στο 100%. Και αυτό το κατανόησαν πλήρως και σε ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ.

Η ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ πλέον ξέρει τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέπει το «σύστημα» που το κατατρώει. Ξέρει τι φταίει, ποιος/ποιοι το έφτασαν σε αυτό το σημείο. Ξέρει και τις δικές της σοβαρές ευθύνες καθώς αυτά τα τρία χρόνια της… εξυγίανσης το επιτηρεί.

Ξέρει και ποια μπορεί να είναι η λύση, εφόσον πάντα οι 4 μεγάλοι θελήσουν να συμφωνήσουν σε βασικά δεδομένα.

Αδυνατεί όμως να βγάλει άμεσα άκρη. Και όλα αυτά προκύπτουν ξεκάθαρα από το ρεπορτάζ και επιβεβαιώνονται από κορυφαία πηγή της ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ με την οποία είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε. Πηγή που για ευνόητους λόγους ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Ο «τελειωμένος» Περέιρα και οι αυστηρές κατευθύνσεις

Το βράδυ της Τετάρτης μετά την συνάντηση στη «Μεγάλη Βρετανία», όπως αποκάλυψε to10.gr η ΚΕΔ του Περέιρα «στήθηκε στον τοίχο» από την ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ για όλα όσα συμβαίνουν με την διαιτησία ακόμη και στους αγώνες που παίζονταν την ώρα της συνάντησης. Με την αποβολή του Σεμέδο μετά το τέλος του ματς να είναι ένα από τα θέματα της συζήτησης. Αλλά κυρίως με την συνολική συμπεριφορά του Περέιρα και των συνεργατών του στην ΚΕΔ με τους απαράδεκτους ορισμούς.

Τυχαία στο ραντεβού αυτό σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας, δεν βρέθηκε ο Χέρμπερτ Χούμπελ; Όχι βέβαια, καθώς ο Αυστριακός είναι έξαλλος με τον Πορτογάλο που τον εξέθεσε με τους ορισμούς Φωτιά και Ευαγγέλου λίγες μέρες αφότου με επίσημη ανακοίνωση ο Χούμπελ είχε ζητήσει το τέλος τους για την απαράδεκτη διαιτησία στο Βόλος-Ολυμπιακός όπου αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα. Ο Χούμπελ που δεν θέλει πλέον ούτε να τον βλέπει καθώς τον εκθέτει. Ένα σοβαρό θέμα που προφανέστατα συζητήθηκε με τον Περέιρα, με την ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ που τον επιτηρεί να δίνει αυστηρότατες κατευθύνσεις.

Θα πει κανείς βεβαίως πως είναι δυνατόν μετά από όλα αυτά να είναι ο Περέιρα στην θέση του; Κάτι που έχει στηλιτεύσει επανηλλειμένως ο Ολυμπιακός. Που δικαιώνεται από την ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ και για αυτό το θέμα άλλα…

«Έχει αποτύχει πλήρως, το ξέρουμε. Μας παραμύθιαζε με τους ξένους διαιτητές, τότε με τα ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ και ΠΑΟ-Ολυμπιακός, ότι δεν μπορούσε να βρει πολλούς. Τώρα εξέθεσε όχι μόνο τον Χούμπελ αλλά και την ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ μετά τον Βόλο και τους διαιτητές που επανέφερε άμεσα ενώ έπρεπε να μην ξανασφυρίξουν. Γιατί δεν τον διώχνουμε τώρα; Γιατί δεν υπάρχει κανείς αυτή την στιγμή με αυτές τις συνθήκες να αναλάβει. Κανείς! Ούτε από την Ελλάδα, ούτε από το εξωτερικό. Δεν λέω πως σίγουρα θα συνεχίσει, θα το δούμε αυτό. Το σίγουρο 100% είναι πως με το τέλος της σεζόν φεύγει» μας είπε χαρακτηριστικά η κορυφαία πηγή της ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ.

«Για αυτό θα γίνουν νωρίτερα οι εκλογές στην ΕΠΟ…»

Η κουβέντα μετά τον Περέιρα που υπάρχει ακόμη γιατί δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος, δεν θα μπορούσε να μην πάει και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο. Που όπως όλα δείχνουν θα έχει σύντομα και αυτός την μοίρα του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή.

Για την ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ άλλωστε ο Γραμμένος είναι μια απογοήτευση, όχι μόνο για την οικονομική κατάρρευση της Ομοσπονδίας που οδήγησε τους ξένους αξιωματούχους να επιβάλλουν «μνημόνιο». «Πραγματικά τις περισσότερες φορές είναι σαν να μην υπάρχει. Σε κάθε πρόβλημα σηκώνει τα χέρια ψηλά και λέει πηγαίνετε σε ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ.
Εμείς ήδη να ξέρεις πως κάνουμε πολλά περισσότερα από αυτά που έπρεπε. Απλά επιτηρούμε την ΕΠΟ, δεν διοικούμε. Ένας από τους λόγους που αποφασίσαμε να γίνουν οι εκλογές νωρίτερα, τον Ιούνιο, είναι και αυτός. Θα μπορούσαμε επέμβουμε πιο δραστικά αλλά δεν θα βγάζαμε άκρη. Γενικότερα είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση εδώ, δεν ξέρω πως θα βγάλουμε άκρη τελικά. Πιστεύουμε όμως πως με τις εκλογές, πόσο δε μάλιστα αν υπάρξει κοινό πρόσωπο αποδεκτό από όλους, αυτό θα είναι το ιδανικό, θα μπορέσουμε να κάνουμε μια καλή αρχή. Να μπουν τα πράγματα στη σειρά. Θα υπάρχει λογικά και ξένος CEO, θα έρθει νέος αρχιδιαιτητής, ξένος, θα οργανώσει την κατάσταση με τους διαιτητές, θα τους εκπαιδεύσει σωστά, θα βγουν σωστά οι πίνακες. Θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Σε αυτό στοχεύουμε. Αν αφήναμε τις εκλογές για τον Οκτώβριο όλα αυτά θα τα έκανε η νυν διοίκηση της ΕΠΟ, άρα δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα».

«Ο καθένας κάνει ότι θέλει με το VAR»

Όπως ακριβώς από την αρχή φώναζε μόνο ο Ολυμπιακός για το VAR και την χρήση του, έτσι και η κορυφαία πηγή της ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ μιλώντας για το VAR στην Ελλάδα εξέφρασε την αγανάκτηση του. «Πιστεύαμε πως το VAR θα φέρει σοβαρές λύσεις στο πρόβλημα της διαιτησίας. Όμως έτσι όπως λειτουργεί πολλές φορές τα κάνει χειρότερα. Σε όλες τις χώρες υπάρχει μια συγκεκριμένη εφαρμογή και συνεννόηση ανάμεσα σε διαιτητή και διαιτητή VAR. Εδώ κάνει ο καθένας ότι θέλει! Άλλα σε ένα ματς, άλλα σε ένα άλλο. Και έχουμε πει, να πηγαίνει ο διαιτητής να βλέπει την φάση για να είμαστε 100% σίγουροι» είναι η χαρακτηριστική τοποθέτηση για το VAR που συν τοις άλλοις είναι ξεκάθαρη η έλλειψη γνώσης ξέχωρα από όλα τα υπόλοιπα…

Η επόμενη συνάντηση των Big-4 θα είναι πιο ουσιαστική

Στην ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ είναι αλήθεια πως και μόνο που μπόρεσαν να συζητήσουν και με τους 4 ιδιοκτήτες το θεωρούν σημαντικό. Όπως ξέρουν πως τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά. Ήταν όμως μια αρχή και ελπίζουν πως θα υπάρχει και συνέχεια, αρκεί να πάνε όλα καλά μέχρι τότε και να δεχθούν όλοι να δώσουν ξανά το παρών.

«Λίγο πριν το τέλος της κανονικής περιόδου ζητήσαμε από τους ιδιοκτήτες να ξανασυναντηθούμε για να κάνουμε μια πιο ουσιαστική συζήτηση. Να μιλήσουμε και για τους ξένους διαιτητές που συμφωνήσαμε πως θα υπάρχουν σε όλα τα ματς στα πλέι οφ. Δεν λέω, και οι ξένοι κάνουν λάθη και όντως είχαμε παραδείγματα σοβαρά, για αυτό και πρέπει να είναι από υψηλές κατηγορίες της ΟΥΕΦΑ».

Η βαθμολογία και οι δικαιολογημένες φωνές

Το ότι η ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ κατανοούν πλήρως πλέον τις θέσεις του Ολυμπιακού και του δίνουν δίκιο σε όλα όσα έχει φέρει στην επιφάνεια για τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μια πρώτη δικαίωση για τον Ολυμπιακό. Σε αυτή την φάση ηθική καθώς ακόμη πράξεις με ουσία δεν έχουμε.

Όπως προκύπτει βεβαίως απ τις ενέργειες που γίνονται αλλά και από την συζήτηση που είχαμε με το κορυφαίο στέλεχος της ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ είναι ξεκάθαρη η πρόθεση για να γίνουν όσα πρέπει ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Πρακτικά βεβαίως έως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει πληρώσει όλα όσα συμβαίνουν με απώλεια βαθμών την ώρα που ο συνδιεκδικητής του, ΠΑΟΚ, έχει ακριβώς την αντίθεση αντιμετώπιση.

Με τον συνομιλητή μας μάλιστα να παραδέχεται πως η βαθμολογία με όσα έχουν συμβεί δεν… λέει την αλήθεια. Το +1 του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ είναι μικρό. Όπως και παραδέχεται πως εδώ και καιρό πια η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων φωνάζει για τις διαιτησίες δικαιολογημένα.

Με την διαφορά πως ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που τεκμηριωμένα βγάζει στη… σέντρα το «σύστημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ