Προβλέψιμη ομιλία, αναμενόμενες απειλές…

Προβλέψιμη ομιλία, αναμενόμενες απειλές…

Η τήρηση της νομιμότητας και ο σεβασμός στις αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών είναι -πρώτα από όλους τους άλλους- μέλημα της κυβέρνησης. Όταν η ίδια τα παραβιάζει δίνει το χειρότερο παράδειγμα. Κι αφού με νομοθετική πρωτοβουλία μείωσε τις ποινές αναμενόμενο είναι τώρα να την πιέζουν να πάρει άλλη μία και να εξαφανίσει το πόρισμα…

Δεν αιφνιδίασε κανέναν ο πρωθυπουργός με όσα είπε από το βήμα στης Βουλής αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από νωρίς το απόγευμα υπήρχαν οι πληροφορίες ότι εξετάζει την διακοπή του πρωταθλήματος και την απειλή για Grexit με κυβερνητική πρωτοβουλία.

Ως προς αυτό δύσκολα μπορεί να τον αδικήσει κανείς. Είναι σύμπτωμα κοινωνικής παρακμής να μετατρέπεται το ποδόσφαιρο σε μείζον πολιτικό θέμα. Συμβαίνει αυτό όταν παραβιάζονται οι κανόνες και πολύ περισσότερο όταν στην παραβίασή τους συμμετέχει η ίδια η κυβέρνηση.

Είναι σαφές όμως, ότι κάτω από τις καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί, είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι μπορεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα χωρίς να μπει σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια. Αλλωστε, υπάρχει σημαίνον στέλεχος ΠΑΕ (Μάκης Γκαγκάτσης ΠΑΟΚ) που «ενημέρωσε» ότι θα χυθεί αίμα αν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί. Τώρα ξέρουμε και το επίδικο από την πλευρά του. Να ακυρωθεί το πόρισμα που διαπιστώνει πολυιδιοκτησία.

Η τροπολογία της κυβέρνησης δεν ικανοποιεί τον ΠΑΟΚ και οι τόνοι από την πλευρά του εξακολουθούν να είναι υψηλοί. Από την πλευρά του ένα αθλητικό θέμα έχει γίνει καθαρά πολιτικό και πολύ χειρότερα εθνικό. Και ο Ολυμπιακός διαφωνεί κάθετα με την τροπολογία της κυβέρνησης αλλά δεν αναγάγει την αντίθεσή του σε μείζον πολιτικό και εθνικό θέμα. Η κυβερνητική παρέμβαση ήταν λανθασμένη, επιβλαβής και αναποτελεσματική. Μπροστά σε αδιέξοδα που η ίδια συνέβαλε να δημιουργηθούν βρίσκεται η κυβέρνηση.

To Grexit εφόσον υλοποιηθεί από την κυβέρνηση απλά θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ανυποληψία το ελληνικό ποδόσφαιρο και δη το επαγγελματικό. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο να λέει ότι θα χαθούν μεγάλα έσοδα από τις ομάδες αλλά δεν υπολογίζει ότι θα χαθούν και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα το λουκέτο στο πρωτάθλημα θα βγάλει την κυβέρνηση από τα αδιέξοδά της.

Οσο για τους προέδρους της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ που τους προσκάλεσε στην Αθήνα για συνάντηση ο πρωθυπουργός τι παραπάνω να του πουν από όσα λένε και (δεν) κάνουν οι εκπρόσωποί τους εδώ και τρεισήμισι χώρα που βρίσκονται στην Ελλάδα και εποπτεύουν το ποδόσφαιρο. Σε μνημόνιο βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν βρέθηκε κάποιος να ενημερώσει επί του θέματος τον πρωθυπουργός Η τήρηση της νομιμότητας και ο σεβασμός στις αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών είναι πρώτα από όλους τους άλλους μέλημα της κυβέρνησης. Όταν η ίδια τα παραβιάζει δίνει το χειρότερο παράδειγμα. Κι αφού με νομοθετική πρωτοβουλία μείωσε τις ποινές αναμενόμενο είναι τώρα να την πιέζουν να πάρει άλλη μία και να εξαφανίσει το πόρισμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ