Με την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ τι θα γίνει κύριε υπουργέ Επικρατείας;

Με την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ τι θα γίνει κύριε υπουργέ Επικρατείας;

Καλά είναι τα “σύμφωνα ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου” καλές και οι συναντήσεις των προέδρων της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ με τον κ. Μητσοτάκη αλλά εδώ υπάρχουν υποθέσεις σε εκκρεμότητα. Με αυτές τι θα γίνει. Θα πάρουμε γομολάστιχα, θα τα σβήσουμε όλα και πάμε από την αρχή σα να μην τρέχει τίποτα...

Αλήθεια, τι θέλει να μας πει ο ποιητής; Οτι θα βάλει την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ να επιβάλλουν ποινή αφαίρεσης βαθμών στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Οτι θα τις βάλεις μήπως να πάρουν πίσω το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Διότι καλά είναι τα “σύμφωνα ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου” καλές και οι συναντήσεις των προέδρων της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ με τον κ. Μητσοτάκη αλλά εδώ υπάρχουν υποθέσεις σε εκκρεμότητα. Με αυτές τι θα γίνει.

Θα πάρουμε γομολάστιχα, θα τα σβήσουμε όλα και πάμε από την αρχή σα να μην τρέχει τίποτα. Πολύ θα ήθελα να ήξερα τι λέει ο κ. Γεραπετρίτης επί όλων αυτών όταν η συζήτηση φτάνει εκεί εκριβώς που την έφερε η κυβέρνηση με την ανερμάτιστη τροπολογία της. Αν δεν ξεκαθαρίσει αυτή η εκκρεμότητα είναι ανεδαφικό να συζητάμε για κάθε τι άλλο. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται και κορυφώνεται με ένα πόρισμα που λέει ότι δυο ομάδες είναι υπό κοινή ιδιοκτησία.

Κατά τα λοιπά κανένας δεν θα κλάψει αν βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί άμεσα η μαρτωλή διοίκηση (κι αυτή η διοίκηση) της ΕΠΟ και να αντικατασταθεί με μια Διοικούσα Επιτροπή. Εχω όμως, την περιέργεια να δω πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Την προηγούμενη φορά που εγκαταστάθηκε ο κύριος Δρόσος στο Γουδή, η διοίκηση της ΕΠΟ υπό τον κ. Γκιρτζίκη κηρύχτηκε έκπτωτη διότι τα μέλη της ήταν καταγορούμενα σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας.

Τώρα δίωξη δεν υπάρχει από την στιγμή που η ανικανότητα και η υποταγή στη θέληση του κάθε μεγαλοεπιχειρηματία δεν διώκεται ποινικώς… Αντιλαμβάνομαι τη δυνατότητα των υπερεθνικών Ομοσπονδιών να καθυστερήσουν τις εκλογές για την ανάδειξη νεας διοίκησης στην ΕΠΟ αλλά η ματαίωσή τους συνιστά προσβολή σους θεσμούς και είναι αδιανόητη. Η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε μια καυτή πατάτα και η αδυναμία της να την χειριστεί την έκανε να πιστεύει πως μπορεί να την πετάξει στα χέρια της ΟΥΕΦΑ.

Δικαίωμά της να το πιστεύει αλλά έχει περάσει από την Βουλή μια τροπολογία και πρέπει να εξηγήσει στους προέδρους της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ τι διάολο σκοπεύει να κάνει με αυτή.Αν νομίζει πως αυτό το πρόβλημα -στη δημιουργία του οποίου έχει η ίδια συμβάλλει- θα της το λύσουν οι κύριοι Τσεφερίν και Ινφαντίνο κάνει λάθος. Αν νομίζει ότι -πολύ περισσότερο- θα βρεθεί τρόπος να κουκουλωθούν όλα και να αθωωθούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη κάνει ακόμα μεγαλύτερο. Η καυτή πατάτα θα παραμείνει στα χέρια της. Αυτή θα υποχρεωθεί να δώσει τη λύση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ