Μια διαλυμένη Λίγκα, ισοπεδώνει το πρωτάθλημα

Μια διαλυμένη Λίγκα, ισοπεδώνει το πρωτάθλημα

Η πολυιδιοκτησία, η τελευταία αγωνιστική της «ισονομίας». Και bonus track το μυστήριο των πλει-οφ!

Συνεδριάζει σήμερα η Σούπερ Λιγκ για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης και πραγματικά το timing είναι τέτοιο που λες και συμβαίνει επίτηδες. Λες και κάποιος το διασκεδάζει τόσο όλο αυτό το «θέατρο» που ρίχνει μονίμως αλάτι στις πληγές.

Την Κυριακή βλέπετε οι δύο ομάδες στέκονται απέναντι, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Την αγωνιστική που για λόγους ισονομίας (όχι, μην γελάτε εκείνοι το πιστεύουν στα αλήθεια) διεξάγει όλα τα ματς την ίδια ημέρα και ώρα.

Οι δύο τους λοιπόν σε λίγα 24ώρα. Σε μια αναμέτρηση που οι Ακρίτες ανακοίνωσαν ότι θα εκδώσουν εισιτήρια μόνο για τους φιλοξενούμενους. Στην ίδια αναμέτρηση που παίζουν το «τελευταίο τους χαρτί» για την πρόκριση στην εξάδα των πλει-οφ. Βεβαίως υπάρχει η χθεσινή «δήλωση» του δικηγόρου της Ξάνθης, του κ. Δετσαρίδη που την λες και ενδιαφέρουσα μιας και ενώπιον του αθλητικού δικαστή σχεδόν προδίκασε πως η ομάδα του δεν έχει καμία τύχη (εξ ου και το συμπέρασμα του ότι δεν υπάρχουν ελπίδες παρουσίας στα πλει-οφ) αλλά ας μην αφήνουμε τέτοιες μικρές λεπτομέρειες να χαλάνε μια ωραία ιστορία.

Είναι αστείο ότι αυτό το πρωτάθλημα συνεχίζεται, από το απόγευμα της 27ης Ιανουαρίου όταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δύο ομάδες ουσιαστικά ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Και παραμένει αστείο όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του και άπαντες παριστάνουν πως όλα είναι φυσιολογικά. Με την μεγαλύτερη ευθύνη να βαραίνει τα golden boys με τις μεγάλες αμοιβές στην διοργανώτρια αρχή, και με τα «αρπακτικά» της ΕΠΟ που θα πρέπει κάποια στιγμή να συναντηθούν με τον Εισαγγελέα για όσα έκαναν πέρσι το καλοκαίρι: Τότε που αρχικά προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν την πολυιδιοκτησία μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής και αφού δεν τα κατάφεραν, διέγραψαν ολόκληρο το άρθρο που αναφέρεται σε αυτή. Για να μπορούν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης να επικαλούνται πως η ΕΠΟ δεν προβλέπει ποινές για την περίσταση…

Δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτή η υπόθεση. Όταν η ίδια η Κυβέρνηση δεν άντεξε στην πίεση και σε ένα 24ώρο βρέθηκε με τροπολογία στην Βουλή, είναι μάταιο να θελήσει κάποιος να φτάσει σε τέτοιου τύπου συμπεράσματα. Ξέρω όμως πως μέσα από αυτή την υπόθεση προκύπτει με τον πλέον εμφατικό τρόπο η «αποκάλυψη» των πραγματικών δυνατοτήτων όλων εκείνων που παριστάνουν τους τεχνοκράτες του ποδοσφαίρου. Εκείνους που έχουν διευθυντικές θέσεις, που ζητούν ψήφους, που ηγούνται ενός αντικειμένου που το οικοσύστημα του δίνει ψωμί σε χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα.

Έχουν χάσει κάθε επαφή με την αξιοπιστία. Είτε γιατί δεν μπορούν, είτε γιατί δεν πρέπει, είτε γιατί δεν θέλουν. Είτε για όλα μαζί.

Σκεφτείτε κάτι απλό. Τελειώνει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Και πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουν τα πλει-οφ και τα πλέι-άουτ: Μια άλλη σαχλαμάρα που δεν τη συναντάς πουθενά σε κανένα σοβαρό ποδοσφαιρικό κράτος. Θα ξεκινήσουν με αυτή την ιστορία ΠΑΟΚ και Ξάνθης να εκκρεμεί; Μια κατάσταση που μπορεί κάλλιστα ας πούμε να στείλει τον –ουραγό αυτή τη στιγμή- Πανιώνιο στην Σούπερ Λιγκ 2 το καλοκαίρι, και τον Δεκέμβρη να μάθουμε ότι πχ η Ξάνθη ήταν εκείνη που έπρεπε να υποβιβαστεί!

Ενδιαφέρει κανέναν στη Σούπερ Λιγκ αυτό; Για την ΕΠΟ δεν ρωτάμε καν. Χαμένος κόπος.

Ενδιαφέρει την Σούπερ Λιγκ έστω ο τρόπος που θα γίνουν τα πλει-οφ; Με ποια λογική για παράδειγμα θα πρέπει να γίνει κλήρωση για το πρόγραμμα της έξτρα αγωνιστικής περιόδου; Γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη από την αρχή του πρωταθλήματος για το πρόγραμμα της κάθε ομάδας με βάση την τελική της κατάταξη ώστε να αποτελεί δέλεαρ το πλασάρισμα; Και μην πει κανείς ότι όλοι παίζουν με όλους, διότι αυτά είναι για μικρά παιδιά. Ίδιο κίνητρο θα έχει ας πούμε ο Παναθηναϊκός την πρώτη αγωνιστική κυνηγώντας την ΑΕΚ στην τρίτη θέση, ίδια την τελευταία αν έχει μείνει οριστικά τέταρτος; Ή μήπως θα τους ρωτήσει πχ ο Δώνης σε περίπτωση που το φινάλε είναι κάπως έτσι αν θα κάνει rotation, αν θα δοκιμάσει νέα παιδιά για την επόμενη χρονιά, αν και πώς τέλος πάντων θα διαχειριστεί την ομάδα του;

Ακόμη μεγαλύτερο θα είναι το πανηγύρι για τις θέσεις 7-14. Εκεί που πραγματικά όλοι θα ταλαιπωρούνται άσκοπα. Αλλά κάπως έπρεπε και αυτούς να τους βάλουμε να παίξουν. Θα τους αφήσουμε από την 1η Μάρτη δίχως δουλειά;

Είναι η ίδια Σούπερ Λιγκ που έβαλε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ανάμεσα στην εβδομάδα των νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ και το έκανε από το καλοκαίρι, όταν οι περισσότεροι θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είναι στους «32» της διοργάνωσης και να προσπαθούν να γλιτώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από την καταδίκη της 18ης θέσης στο ranking της UEFA.

Είναι η ίδια Σούπερ Λιγκ που έκανε το ίδιο και πέρσι και μάλιστα ακόμη χειρότερα, καθώς εύκολα μπορεί να θυμηθεί κάποιος ότι οι Ερυθρόλευκοι σε δέκα-έντεκα βράδια αντιμετώπισαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και δύο φορές τη Ντιναμό Κιέβου. Δεν είναι πυρηνική φυσική: Κλειδάριθμοι λέγονται και σε πολλά προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη χρησιμοποιούνται για να διευκολύνουν τις ομάδες και κατ επέκταση το ίδιο το εθνικό ποδόσφαιρο. Το παράδειγμα της Πορτογαλίας είναι το πλέον χαρακτηριστικό.

Ποια ήταν τα ματς πρωταθλήματος που έδωσε ο Ολυμπιακός φέτος μετά τα ευρωπαϊκά του: Παναθηναϊκός εκτός μετά την Τότεναμ τον Σεπτέμβρη. Άρης εκτός μετά το ταξίδι στο Βελιγράδι για τον Ερυθρό Αστέρα. ΑΕΚ εντός μετά τη Μπάγερν στο Φάληρο. ΠΑΟΚ εντός μετά την Τότεναμ στο Λονδίνο. Τρίπολη μετά τον Ερυθρό Αστέρα στην 6η αγωνιστική των ομίλων που λογικά θα έκρινε και τελικό πλασάρισμα. Ξανά ΠΑΟΚ αυτή τη φορά στην Τούμπα, μετά την Άρσεναλ και μάλιστα Πέμπτη-Κυριακή!

Ναι, τα… κέφια της κλήρωσης. Δεν διαφωνούμε. Κατάφερε όμως η Λίγκα να έχει τον ίδιο συντελεστή δυσκολίας για όλους στο πρωτάθλημα της; Και τέλος πάντων γιατί πρέπει τώρα οι ομάδες να βρεθούν ξανά αντιμέτωπες με τα ίδια κέφια; Γιατί δεν μπορούν όλοι αυτοί να μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρα…

ΥΓ. Κερασάκι στην τούρτα η Ερυθρόλευκη ανακοίνωση. Όσα καταγγέλλει ο Ολυμπιακός προέκυψαν σε μια αναμέτρηση υπό την αιγίδα της Σούπερ Λιγκ. Φυσικά όμως υπάρχουν και χειρότερα. Σκεφτείτε ότι οι ημιτελικοί του κυπέλλου διεξάγονται υπό την ΕΠΟ του Γραμμένου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ