Το κυβερνητικό φιάσκο της… ολιστικής μελέτης!

Το κυβερνητικό φιάσκο της… ολιστικής μελέτης!

Αντί για μνημόνιο μια μελέτη σε τρεις μήνες όταν το πρωτάθλημα θα έχει τελειώσει (;).Τώρα δεν γίνεται τίποτα κι όπως έστρωσε η κυβέρνηση θα κοιμηθεί....

Αφήνω κατά μέρος τις δίκες προθέσεων. Αφήνω όμως, κατά μέρος και τις καλές προθέσεις. Αυτές -από μόνες τους- δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οδηγούν και σε καλά αποτελέσματα. Για την οικονομία της κουβέντας δέχομαι ότι ο κ. Γεραπετρίτης, πηγαίνοντας στην Ελβετία, είχε τις καλύτερες των προθέσεων. Είχε την εντύπωση ότι το χειμαζόμενο ελληνικό ποδόσφαιρο θα έβγαινε… ευεργετημένο από την παρέμβαση, την εμπλοκή της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ.

Προβλήθηκε λοιπόν το μνημόνιο που θα υπέγραφαν οι δυο υπερεθνικές Ομοσπονδίες με την κυβέρνηση. Ηρθε ο κ. Τσέφεριν και οι λοιποί αξιωματούχοι στην Ελλάδα, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό και έπεσαν οι υπογραφές.

Πιάνεις λοιπόν να διαβάσεις το κείμενο της συμφωνίας και διαπιστώνεις πως σε τρεις μήνες από την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ θα (μας) παραδώσουν μια «ολιστική μελέτη» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε τρεις μήνες λοιπόν. Οταν θα έχει τελειώσει (;) το πρωτάθλημα. Χαίρω πολύ. Τώρα τι γίνεται; Τώρα δεν γίνεται τίποτα κι όπως έστρωσε η κυβέρνηση θα κοιμηθεί.

Οι αξιωματούχοι ήρθαν, μας είπαν ότι θα κάνουν μια μελέτη και μετά θα επιχειρήσουν να πείσουν την ΕΠΟ να την αποδεχτεί και να την… βελτιώσει! Τέτοιο χοντρό δούλεμα δεν πρέπει να έχει υπάρξει στο παρελθόν.

Προσέξτε: Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα εντάξει τις προβλέψεις της μελέτης στην «ένομη τάξη», θα νομοθετήσει δηλαδή, αλλά σε ό,τι αφορά την ΕΠΟ θα επιχειρήσει να την πείσει η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ για να κάνει κάτι ανάλογο. Με συγχωρείται, αλλά όλα αυτά μοιάζουν με δούλεμα. Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ δουλεύουν την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Τσέφεριν στις δηλώσεις του μιλάει για το αυτοδιοίκητο και φυσικά επαναφέρει το θέμα του grexit ως απειλή. Εναντι ποίου άραγε.

Των ομάδων που είναι κακότροπες ή της κυβέρνησης που θίγει το αυτοδιοίκητο; Αντιλαμβάνομαι ότι η κυβέρνηση έχει τον τρόπο της στον Τύπο να παρουσιάσει αυτή την κατάσταση περίπου ως επιτυχία της αλλά δεν έχω την εντύπωση ότι μπορεί να πείσει. Στο χέρι δεν πήρε τίποτα.

Ούτε καν τη δέσμευση ότι η τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία της θα ενσωματωθεί στο πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ. Πρόκειται για φιάσκο. Μνημόνιο δεν υπάρχει. Ούτε πρόκειται να υπάρξει. Στη θέση του θα υπάρξει μια ολιστική μελέτη. Πιάσε το αυγό και κούρεφτο. Ο κ. Γεραπετρίτης πέρα από κάθε καλή του πρόθεση «ώδινεν όρος και έτεκε μυν» Μια ακόμα τέτοια επιτυχία και ο λόγος του θα περνάει όσο και του κ. Αυγενάκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ