Ξενόπουλος: «Ο τερματοφύλακας πρέπει να έχει υπομονή»

Ξενόπουλος: «Ο τερματοφύλακας πρέπει να έχει υπομονή»

Ο Βασίλης Ξενόπουλος άργησε να κάνει ντεμπούτο στη Superleague αλλά έδειξε να μην πτοείται, ενώ αναφέρθηκε και στην απόκρουση του στο σουτ του Γέντρισεκ.

Η θέση του τερματοφύλακα είναι περίεργη, αλλά ο Βασίλης Ξενόπουλος έχει προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες. Ο νεαρός γκολκίπερ μίλησε για την πρώτη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα και την απόδοση του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Ξενόπουλου στην κάμερα της NOVA: «Νιώθω χαρούμενος, περίμενα καιρό αυτή τη στιγμή. Η υπομονή είναι αρετή που πρέπει να έχει ο τερματοφύλακας αλλιώς δε θα προχωρήσει. Υπήρξε λίγο άγχος πριν το ματς. Μετά ήμουν συγκεντρωμένος προσπαθούσα για τις καλύτερες αποφάσεις. Και ο Σωκράτης (Διούδης) και ο κ. Παναγιώτης (Μαλιαρίτσης) ήταν δίπλα μου. Η συμβουλή που μου έδωσαν ήταν να κάνω τα απλά πράγματα. Ο προπονητής ζητά να συμμετέχει ο τερματοφύλακας, υπήρξαν κάποια λάθη, αλλά παίρνω μια καλή βαθμολογία για αρχή νομίζω».

Για το αν είναι παράσημο γι’ αυτόν επειδή πέρασε αρκετούς τραυματισμούς: «Ήρθε ο τραυματισμός του Κότσαρη και ανέβηκα δεύτερος. Εγώ έκανα υπομονή στην προπόνηση για να βελτιώσω κάποια πράγματα».

Για το γκολ που δέχτηκε: «Το σουτ που έπιασε ο Γέντρισεκ ήταν σχεδόν άπιαστο πήγε η μπάλα στο παραθυράκι. Μακάρι να μπορούσα να το βγάλω… Είναι κάποιες φορές που απλά παίρνεις τη μπάλα και δίνεις συγχαρητήρια στον σκόρερ».

Για την επέμβαση στο σουτ του Τόρες: «Το βασικό ήταν πως είχα καλή τοποθέτηση, αλλιώς δε θα είχα αντίδραση».

Για τις πολλές επαφές με τα πόδια που είχε στο ματς: «Ο προπονητής θέλει να συμμετέχουμε. Βοηθάμε έτσι γιατί ελευθερώνουμε έναν παίκτη».

Για τη νίκη και τα πλέι οφ: «Πρέπει να θέσουμε υψηλούς στόχους. Να προσπαθήσουμε να φτάσουμε την ΑΕΚ στη βαθμολογία και να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο σε αυτά τα 10 ματς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ