Αποκάλυψη: Ο Αμπελάρδο 1η, ο Μάσιμο Καρέρα 3η επιλογή του ΠΑΟΚ!

Αποκάλυψη: Ο Αμπελάρδο 1η, ο Μάσιμο Καρέρα 3η επιλογή του ΠΑΟΚ!

To10.gr αποκαλύπτει το παρασκήνιο των καλοκαιρινών επαφών του ΠΑΟΚ για τον αντι-Λουτσέσκου. Πώς κατέληξε στον Αμπελ Φερέιρα. Ο «κλεισμένος» (από τον Μάριο Μπράνκο) Αμπελάρδο, η.. 3η επιλογή με τον Καρέρα και η απόφαση του Γιώργου Σαββίδη!

Ο Αμπελ Φερέιρα παραμένει στον ΠΑΟΚ. Και θα παραμείνει στη θέση του (τουλάχιστον) έως το καλοκαίρι. Και εάν δεν βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, θα παραμείνει και μετά το καλοκαίρι, εάν ο Δικέφαλος δεν αποφασίσει να τον απολύσει. Ή εάν δεν υπάρξει συνεννόηση και… συναίνεση. Ο Πορτογάλος έχει απογοητεύσει τους ιθύνοντες του Δικεφάλου. Με πρώτη την οικογένεια Σαββίδη. Που τον επέλεξε, έναντι τον άλλων δύο επιλογών που είχε στην τελική της λίστα.

To10.gr ανοίγει τον φάκελο της πρόσληψης του Αμπελ Φερέιρα από τον ΠΑΟΚ και εξηγεί, πώς και γιατί οι Θεσσαλονικείς επέλεξαν να δεσμεύσουν το μέλλον του πάγκου τους και ξόδεψαν ένα παράλογο ποσό, για έναν τεχνικό που δεν ήταν καν πρώτη επιλογή του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ, επίσης Πορτογάλου, Μάριο Μπράνκο.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Το «αντίο» του Ραζβάν Λουτσέσκου σόκαρε τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, ωστόσο, έδωσε την ευκαιρία στον Γιώργο Σαββίδη να γίνει ακόμη πιο ενεργός και να πάρει το απόλυτο κουμάντο στις επιλογές. Για την ιστορία, ο Λουτσέσκου είχε ζητήσει/απαιτήσει να μείνουν Σάκχοφ και Κάνιας. Αλλά ο γιους του Ιβάν Σαββίδη, ήταν ήδη σε επαφές με τον ατζέντη Λεονάρντο Κορνατσίνι για την απόκτηση του Ντάγκλας Αουγκούστο. Παίκτη που ο Ρουμάνος τεχνικός δεν ήθελε. Και μεταξύ άλλων διαφωνιών, επήλθε το τέλος. Με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν, βεβαίως, τα 2.000.000 € της ρήτρας του από την Αλ Χιλάλ, αλλά να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα πίεσης χρόνου, για να βρουν τον επόμενο.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΑΜΠΕΛΑΡΔΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr, ο Μάριο Μπράνκο κινήθηκε αστραπιαία και κατέληξε σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Αμπελάρδο Φερνάντεθ Αρτούνια. Τον Ισπανό τεχνικό που μόλις είχε μείνει ελεύθερος από την Αλαβές, με την οποία έφτιαξε το όνομά του, σε σημείο να θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς προπονητές της ιβηρικής χώρας. Η συμφωνία είχε σχεδόν κλείσει, όταν τα πράγματα άλλαξαν. Με τον Μπράνκο να μην φέρνει ποτέ στην Ελλάδα τον νυν τεχνικό της Εσπανιόλ, παρότι αυτή ήταν η μοναδική εκκρεμότητα που απέμενε.

Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΜΠΕΛ ΦΕΡΕΪΡΑ

Τι άλλαξε και δεν προχώρησε η πρόσληψη του Αμπελάρδο; Η εντολή που έλαβε ο Μπράνκο να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Μπράγκα για τον Αμπελ Φερέιρα. Εντολή που δόθηκε από την οικογένεια Σαββίδη, με τον Γιώργο να ενημερώνει τον αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, ότι η διοίκηση θέλει τον 41χρονο Πορτογάλο τεχνικό. Ο οποίος δεν ήταν αρχικά στη λίστα, λόγω της υψηλής ρήτρας που υπήρχε στο συμβόλαιό του με τον πορτογαλικό σύλλογο. Αλλά επειδή η διοίκηση του Δικεφάλου ήθελε να δείξει ότι δεν κρατάει τα λεφτά του Λουτσέσκου, αλλά τα σπρώχνει για «καλύτερο αντικαταστάτη», για αυτό προκρίθηκε ο Φερέιρα.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Γιώργος Σαββίδης ήταν επηρεασμένος σφόδρα και από την εικόνα του Ολυμπιακού υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς. Ουσιαστικά, αναζητούσε τον «δικό του» Μαρτίνς. Και από τη στιγμή που όσα έμαθε από την Πορτογαλία συνέτειναν στο ότι ο Φερέιρα θεωρείται το next best thing του ποδοσφαίρου της χώρας, αποφάσισε (και έπεισε τον πατέρα του επ’ αυτού) ότι έπρεπε να επενδύσει πάνω του. Και ο ΠΑΟΚ επένδυσε. Πλήρωσε 2.000.000 € στην Μπράγκα και συνολικά 6.000.000 € για 3 χρόνια στον 41χρονο τεχνικό. Με κλειστό 3ετές συμβόλαιο. Και με ρήτρες που ουσιαστικά καθιστούν αδύνατο το «σπάσιμο», χωρίς οικονομικό «αιμάτωμα» για τα ταμεία της ΠΑΕ. Που αυτομάτως θα έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα στο κομμάτι του Financial Fair Play.

ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ

Πέραν του Αμπελάρδο, που προαναφέραμε, στη λίστα του ΠΑΟΚ βρισκόταν ένα ακόμη όνομα προπονητή, γνωστού στο ελληνικό κοινό. Ο λόγος για τον Μάσιμο Καρέρα. Ο νυν προπονητής της ΑΕΚ ήταν αρχικά ο 2ος στόχος του Δικεφάλου του Βορρά, εάν δεν έκλεινε το (κλεισμένο στην πορεία) deal με τον Αμπελάρδο. Αλλά το όνομά του έμεινε στο τραπέζι και πήγε στην… 3η θέση της λίστας, όταν μπήκε στην εξίσωση ο Αμπελ Φερέιρα. Μάλιστα, ο Μάριο Μπράνκο είχε μιλήσει με τους εκπροσώπους του και γνώριζε για το θετικό κλίμα που υπήρχε. Ενώ οι εισηγήσεις και οι πληροφορίες που είχαν πάρει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και από τη Ρωσία και τη δουλειά που είχε κάνει στη Σπαρτάκ Μόσχας, ήταν πολύ θετικές. Με το όνομα του Ιταλού να «παίζει» πολύ δυνατά.

Μάλιστα, όταν ο ΠΑΟΚ ακύρωσε τις επαφές με τον Αμπελάρδο και στράφηκε στον νυν προπονητή του, ο Καρέρα έγινε και πάλι 2ος στη λίστα. Αλλά τελικά δεν έγινε ποτέ… πρώτος. Καθώς η απόφαση του Γιώργου Σαββίδη να προσληφθεί ο Αμπελ, επικράτησε. Με την Μπράγκα να βάζει στο ταμείο της τα λεφτά του… Λουτσέσκου. Και με τον Δικέφαλο του Βορρά να αναζητά, πλέον, τον τρόπο να απεμπλακεί. Με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ