Τα δεδομένα για τους δανεικούς: Οι σίγουροι, οι φευγάτοι, τα ερωτηματικά

Τα δεδομένα για τους δανεικούς: Οι σίγουροι, οι φευγάτοι, τα ερωτηματικά

To10.gr αποκαλύπτει το πλάνο του Παναθηναϊκού για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές. Ποιος επιστρέφει και διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα, ποιοι θα πρέπει να θεωρούνται ήδη παρελθόν και ποιοι θα έχουν δεύτερη ευκαιρία παραμονής.

Η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων δίνει στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να προχωρήσει από αρκετά νωρίς φέτος στην αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού του. Και να πάρει αποφάσεις που υπό κανονικές συνθήκες πιθανότατα να τις έπαιρνε τον Ιούνιο ή ακόμα και πιο αργά εντός του καλοκαιριού, αναλόγως και με την παρουσία κάποιων παικτών στην προετοιμασία. Ωστόσο πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ακόμα και για τα συμβόλαια τα οποία ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί.

Οπως και με τους παίκτες που είναι δανεικοί. Για παράδειγμα, αν ένα πρωτάθλημα στο εξωτερικό επανεκκινήσει μετά απ’ αυτό του ελληνικού πρωταθλήματος, αποτελεί ερωτηματικό τι θα γίνει με παίκτες που ανήκουν σε τέτοιες ομάδες. Οπως ο Βέργος, που παίζει στην ισπανική Ερκουλες, ο Σέχου που είναι στην ιταλική Μπολόνια ή ο Μολό που βρίσκεται στη γαλλική Ορλεάν.

Μέχρι τότε, πάντως, στον Παναθηναϊκό θα έχουν πάρει έτσι κι αλλιώς τις αποφάσεις τους με το ποιους παίκτες θα θελήσουν πίσω, ποιους θα τους αξιοποιήσουν άμεσα, σε ποιους θα δώσουν κάποιες ακόμα ευκαιρίες και ποιοι θα είναι αυτοί που θα δουν την πόρτα της εξόδου. Ποια είναι η έως τώρα αξιολόγιση; To10.gr ρίχνει φως στις υποθέσεις και αποκαλύπτει τι θα συμβεί στο – όχι και τόσο μακρινό – μέλλον με μια σειρά παικτών.

Ο μοναδικός σίγουρος όχι μόνο για επιστροφή, αλλά και για τις δεδομένες ευκαιρίες που θα πάρει είναι ο Δημήτρης Εμαννουηλίδης, που δόθηκε πέρσι το καλοκαίρι δανεικός στον Πανιώνιο. Εχει εξελιχθεί, έχει ωριμάσει, είναι παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας και υπάρχει απόφαση εδώ και καιρό για επιστροφή του και αξιοποίησή του από το καλοκαίρι.

Στην ομάδα θα επιστρέψει και ο Φάνης Μαυρομμάτης, ο οποίος φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Κολοβέτσιου για να αποτελέσει τον τέταρτο στόπερ στο ρόστερ (πίσω από Σένκεφελντ, Πούγγουρα, Βέλεθ). Ο Μαυρομμάτης έχει παραχωρηθεί δανεικός στη Σοντερίσκε της Δανίας, τα πήγαινε καλά μέχρι να έρθει η διακοπή και θα πάρει ευκαιρίες. Ευκαιρία για να δείξουν αν αξίζουν μια θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου θα πάρουν και οι Βέργος (δανεικός στην Ερκουλες) και Σιφναίος (Απόλλων Λάρισας). Ειδικά για τον δεύτερο υπάρχει καλή άποψη όσον αφορά την εκτελεστική του δεινότητα και η παρουσία του στο πρωτάθλημα της Superleague 2 του πρόσθεσε κάποιους πόντους, αφού είχε θετικό πρόσημο.

Αντίθετα, καμία περίπτωση να συνεχίσουν με το τριφύλλι στο στήθος δεν έχουν οι Γιοάν Μολό (Ορλεάν) και Φάουστο Τιένθα (Ταραγόνα), για τους οποίους ο Παναθηναϊκός ελπίζει να τους διατηρήσουν οι ομάδες στις οποίες αγωνίζονται δανεικοί. Διαφορετικά θα υπάρξει κουβέντα λύση των συμβολαίων.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο Χρήστος Σέχου, ο οποίος έχει παραχωρηθεί στην Μπολόνια με ρήτρα που είναι κοντά στο 1,7 εκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο, όπως έγραψε από χθες to10.gr, ο κορωνοϊός δεν επιτρέπει στους Ιταλούς να δώσουν τα χρήματα αφού η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη και ο παίκτης θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό που θα κληθεί να τον διαχειριστεί και να αποφασίσει τι θα κάνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ