Η μόνη ομάδα που συνεχίζει να κινδυνεύει με υποβιβασμό είναι ο ΠΑΟΚ

Η μόνη ομάδα που συνεχίζει να κινδυνεύει με υποβιβασμό είναι ο ΠΑΟΚ

Η αξιότιμη κα Σπανού θα μπορούσε να εισηγηθεί και… διάλυση του Ολυμπιακού. Πρόκειται για μια εισήγηση που δεν μπορεί να σταθεί πουθενά, αν υπάρξει συνέχεια. Η κατάληξη θα είναι η ίδια με όλες όσες οι «γνωστοί-άγνωστοι»… υποβίβασαν τον Ολυμπιακό. Αυτός που κινδυνεύει, με αποφάσεις δικαστηρίων και όχι απλές εισηγήσεις είναι ο ΠΑΟΚ…

Το πόσο σοβαρό είναι το θέμα που έχει προκύψει, εντελώς ξαφνικά λίγες μέρες μετά την τελεσίδη καταδίκη του ΠΑΟΚ για πολυδιοκτησία με την Ξάνθη, με την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος του 2015 το έγραψα στο προηγούμενο μπλογκ. Η κα Σπανού εισηγήθηκε να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός γιατί θεωρεί ότι έχει ενδείξεις για το ματς με τον Ατρόμητο.

Θα μπορούσε να εισηγηθεί και την διάλυση του συλλόγου, αν είχε την δυνατότητα. Δικαίωμα της να εισηγηθεί ότι θέλει και ότι αποφάσισε, εντελώς τυχαία στο συγκεκριμένο τάιμινγκ και την ώρα που της την «έπεσαν» οι υπάλληλοι της… εξυγίανσης.

Γιατί οδηγήθηκε στην συγκεκριμένη εισήγηση μόνη η ίδια γνωρίζει, όπως και γιατί όσα αναφέρει είναι επιλεκτικά και… αρχαία. Γιατί δηλαδή ξεχνάει ότι υπάρχουν καταθέσεις σε ποινικό δικαστήριο, που είναι σε εξέλιξη. Και που έχουν «πέσει οι μάσκες» για τα καλά. Όπως με τον Τάκη Φύσσα που στο δικαστήριο τόνισε πως δεν είπε τίποτα για τον Ολυμπιακό, και πως το ματς ο Ατρόμητος το «χτύπησε».

Τι σημαίνει λοιπόν όλο το «πανηγύρι» που στήθηκε, πάντα τυχαία μετά την τελεσίδη καταδίκη του ΠΑΟΚ; Μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουν την ατζέντα, και να στρέψουν την προσοχή του κόσμου σε άλλο θέμα, εκτός του μεγαλύτερου σκανδάλου του ελληνικού ποδοσφαίρου που παραμένει σε εξέλιξη!

Γιατί όπως ανέφερα και χθες ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να παρανομεί! Ο Σαββίδης συνεχίζει να έχει δύο ομάδες στην ίδια κατηγορία, για αυτό και έχει ενδιαφέρον να μας πει η Κυβέρνηση και ειδικά ο κ. Γεραπετρίτης τι γίνεται πλέον με αυτή την ιστορία;

Γιατί η Κυβέρνηση έσωσε τον ΠΑΟΚ από κανονικό και ξεκάθαρο υποβιβασμό, όχι «εξυγιαντικό» όπως αυτός που λανσάρουν τώρα τα ΜΜΕ της «εξυγίανσης» για πολλοστή φορά για τον Ολυμπιακό.

Επί της ουσίας, δεν μπορεί να σταθεί η εισήγηση της αξιότιμης κυρίας Σπανού, που θα πάει στο επόμενο στάδιο και εκεί θα αποφασιστεί πρωτίστως αν θα γίνει δεκτή η εισήγηση της. Πάμε όμως στο σενάριο που στέκεται, γίνεται δεκτή και αποφασίζεται υποβιβασμός όπως είχε συμβεί και με τον ΟΦΗ και τον Αιγινιακό. Τότε που η απόφαση κατέπεσε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αλλά πάμε μακριά καθώς δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να ασχοληθούμε ξανά με αυτή την υπόθεση που έτσι και αλλιώς η νομική υπηρεσία του Ολυμπιακού δουλεύει με σοβαρότητα και με την εγκυρότητα και αποτελεσματικότητα που την διακρίνει. Για να την «ξετινάξει» και αυτή όπως ΟΛΕΣ όσες έχουν προκύψει στην εποχή της… εξυγίανσης (και όχι μόνο).

Επίσης καταλαβαίνετε πως από την στιγμή που είναι σε εξέλιξη η δίκη των 28 σε ποινικό δικαστήριο, και μάλιστα θα είχε ολοκληρωθεί αν δεν είχε προκύψει ο κορωνοϊός, δεν είναι δυνατόν κανείς να αποφασίσει να το παρακάμψει για έναν αγώνα του 2015. Κυρίως όμως εξαιτίας όσων αναφέρει η αξιότιμη κα Σπανού στην εισήγηση της.

Θα σας θυμίσω επίσης πως όσες φορές… υποβίβασαν τον Ολυμπιακό άλλες τόσες ακριβώς διασύρθηκαν στο τέλος. Θα σας θυμίσω πως όσες φορές κοντραρίστηκαν στα δικαστήρια ή τις επιτροπές, παντού διασύρθηκαν.

Το καλό βεβαίως είναι πως πλέον όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού γνωρίζουν και καταλαβαίνουν τον ρόλο συγκεκριμένων ανθρώπων στα ΜΜΕ και όχι μόνο.

Και γελάνε απλώς, καθώς όλο αυτό που εντελώς τυχαία δημιουργήθηκε λίγο μετά την τελεσίδη καταδίκη του «ΠΑΟΚ-Ξάνθη», είναι ίσως το πιο αστείο από όλα τα τεχνάσματα-δημιουργήματα-κατασκευάσματα.

Εύκολα βρίσκεται κάποιος να εισηγηθεί σε μια επιτροπή, όπως εισηγήθηκε η αξιότιμη κα Σπανού. Σε καμία περίπτωση δεν θα αμφισβητήσω την εγκυρότητα της συγκεκριμένης κυρίας, ούτε θα μπω στη διαδικασία να βρίσω, να μηδενίσω όπως έκαναν και κάνουν επισήμως στον ΠΑΟΚ και συνολικά οι «εξυγιαντές» όταν δεν συμφωνούν με αποφάσεις ή εισηγήσεις αρμόδιων οργάνων.

Δύσκολα όμως όλα αυτά έχουν την κατάληξη που θα ήθελαν οι… εξυγιαντές. Η πλάκα είναι πως η Επιτροπή Δεοντολογίας που τώρα αποθεώνεται από τους υπαλλήλους της… εξυγίανσης είναι πολύ πιθανό σύντομα να αποδειχθεί ξανά «στημένη» όπως κατηγορούν ανοικτά τους πάντες οι του ΠΑΟΚ όταν καταδικάζονται, δηλαδή πάντα.

Γιατί θυμίζω πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει καταγγελία για την πολυιδιοκτησία του «ΠΑΟΚ-Ξάνθη» και σε αυτό το θέμα δεν χρειάζονται εισηγήσεις. Υπάρχουν αποφάσεις τελεσίδικες των αθλητικών δικαστηρίων. Ο ΠΑΟΚ παρανόμησε. Άρα σύντομα αυτός που θα αντιμετωπίσει τον υποβιβασμό, στα αλήθεια όχι για λόγους επικοινωνίας και εντυπωσιασμού της πλάκας, είναι ο ΠΑΟΚ.

Όπως τον αντιμετώπισε όταν ο ΠΑΟΚ απειλούσε πως θα… χωρίσει την Ελλάδα στα δύο για να τρέξει η Κυβέρνηση να αλλάξει τον νόμο για να τον σώσει.

Γιατί θυμίζω ότι η μόνη ομάδα που υποβιβαζόταν πραγματικά ήταν ο ΠΑΟΚ. Και είναι ακόμη η μόνη ομάδα που κινδυνεύει με υποβιβασμό τόσο εξαιτίας της υπόθεσης της καταγγελίας του Ολυμπιακού για την πολυιδιοκτησία όσο και γιατί αν πάει ο ΠΑΟΚ στο CAS θα βρει απέναντι του τον Ολυμπιακό που θα πάει και αυτός ζητώντας τον υποβιβασμό του. Γιατί ο νόμος άλλαξε αφού είχε βγει η απόφαση της ΕΕΑ.

Εν κατακλείδι, τα «παιδιά» της… εξυγίανσης νομίζουν ότι βρήκαν μια σανίδα σωτηρίας για να γλιτώσουν από τον διασυρμό που είναι ασταμάτητος εδώ και μήνες, και ειδικά με την τεκμηριωμένη παρανομία του «ΠΑΟΚ-Ξάνθη».

Σύντομα θα αρχίσουν ξανά τα παρακάλια και τις απειλές και τότε να δούμε ποιος θα τους σώσει. Μέχρι τότε ας… ονειρεύονται «υποβιβασμούς» του Ολυμπιακού, τσάμπα είναι.

Να και κάτι που δεν χρειάζεται να πληρώνει ο «πατριάρχης». Τα όνειρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ