Βαλμπουενά: Θρύλος στη Μαρσέιγ και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (vid)

Βαλμπουενά: Θρύλος στη Μαρσέιγ και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (vid)

Οι Γάλλοι συμπεριέλαβαν τον σούπερ σταρ του Ολυμπιακού στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών για την Μαρσέιγ, δίπλα σε παίκτες όπως ο Μπαρτέζ και ο Ντεσάμπ.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει αφήσει το ανεξίτηλο στίγμα του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είναι ένας από τους καλύτερους Γάλλους ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών και αναμφίβολα αποτελεί σπουδαία επιτυχία για τον Ολυμπιακό να τον έχει στο ρόστερ του.

Σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα και αγαπήθηκε από τον κόσμο. Ειδικά στην Μαρσέιγ, όπου έμεινε για οκτώ χρόνια. Ο βραχύσωμος σούπερ σταρ αποθεώθηκε πάρα πολλές φορές από τους φιλάθλους της γαλλικής ομάδας και συνδύασε την παρουσία του στην ομάδα με μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της Μαρσέιγ.

Οι οπαδοί, αλλά και οι παράγοντες της Μαρσέιγ, πίνουν νερό στο όνομα του Ματιέ Βαλμπουενά και τον αντιμετωπίζουν ως έναν θρύλο του συλλόγου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Γάλλοι τοποθέτησαν τον σούπερ σταρ του Ολυμπιακού στην καλύτερη 11άδα στην ιστορία του συλλόγου, δίπλα σε παίκτες όπως ο Μπαρτέζ και ο Ντεσάμπ.

Συγκεκριμένα, σε σύστημα 4-4-2, κάτω από τα δοκάρια βρίσκεται ο θρυλικός Μπαρτέζ, με τους Μανουέλ Αμορός, Μπασιλέ Μπολί, Μάριους Τρεσόρ και Έρικ Ντι Μεκό να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή βρίσκονται οι Ντιντιέ Ντεσάμπ και Ματιέ Βαλμπουενά, με τους Αμπεντί Πελέ και Κρις Γουόντλ στα δύο άκρα, ενώ στην επίθεση είναι οι Γιόσιπ Σκόμπλαρ και τον Ζαν Πιερ Παπέν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ματιέ Βαλμπουενά αγωνίστηκε σε 330 παιχνίδια με τη φανέλα της Μαρσέιγ, έχοντας 38 γκολ και 59 ασίστ σε 21.424 λεπτά συμμετοχής.

Δείτε τι έκανε με τη φανέλα της Μαρσέιγ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ