Εσείς αποφασίσατε: Αυτή είναι η καλύτερη 11άδα στην ιστορία του Ολυμπιακού

Εσείς αποφασίσατε: Αυτή είναι η καλύτερη 11άδα στην ιστορία του Ολυμπιακού

Ο κόσμος ψήφισε και ανέδειξε την κορυφαία 11άδα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Δείτε ποιους επιλέξατε, ποιοι τους ακολούθησαν και ποιοι έμειναν μακριά στις προτιμήσεις σας, σε ένα poll που είχε... εκπλήξεις αλλά και ακλόνητα φαβορί.

Ο Ολυμπιακός είναι αδιαμφισβήτητα η ομάδα που έχει γράψει την μεγαλύτερη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  Έχοντας ήδη στην τροπαιοθήκη της 44 πρωταθλήματα Ελλάδος, οι Ερυθρόλευκοι έχουν σαρώσει τους πάντες στον διάβα τους.

Ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει φέρει στην χώρα μας τεράστιους αθλητές που  έχουμε θαυμάσει στο εξωτερικό και τους είδαμε να γιγαντώνουν ακόμα περισσότερο το όνομα της κορυφαίας ομάδας της Ελλάδας.

Το «10» λοιπόν προχώρησε σε ένα διαφορετικό poll από τα συνηθισμένα. Σας έδωσε την ευκαιρία να ψηφίσετε την κορυφαία 11άδα όλων των εποχών του Ολυμπιακού. Όχι να επιλέξετε όπως γίνεται στα περισσότερα poll, αλλά να γράψετε τον παίκτη, σε κάθε θέση της 11άδας, επιλέγοντας ένα 4-4-2, το οποίο μπορεί να έχει και παραλλαγές. Τα αποτελέσματα; Είχαν σίγουρα τεράστιο ενδιαφέρον…

Ας ξεκινήσουμε με την θέση του τερματοφύλακα. Ποιος είναι κατά την γνώμη του κοινού ο πορτιέρο που θα είναι στην ομάδα όλων των εποχών του Ολυμπιακού;

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Σε αυτήν την νευραλγική θέση οι επιλογές ήταν πάρα πολλές. Ο κόσμος όμως ψήφισε με το δικό του κριτήριο. Ο Αντώνης Νικοπολίδης μάζεψε το 52% των ψήφων, με τον Έλληνα γκολκίπερ να αφήνει πίσω εμβληματικές μορφές που φόρεσαν την φανέλα του δαφνοστεφανωμένου. Στο 12,4% ο Νίκος Σαργκάνης, ενώ από ότι φαίνεται ο κόσμος που ψήφισε καθότι η χρήση του ίντερνετ γίνεται συνήθως από την λεγόμενη και ως νέα γενιά, έφερε στην τρίτη θέση τον Σα με 11% για με Παναγιώτη Κελεσίδη να είναι στο 9,3% και τον Ρομπέρτο στο 9%.

ΑΜΥΝΑ

Στην θέση του αριστερού μπακ δεν θα έπρεπε καν να έχουμε ψηφοφορία. Προς θεού, σεβόμαστε απόλυτα κάθε αθλητή που έπαιξε στον Ολυμπιακό και αγωνίστηκε σε αυτήν την θέση, όμως ο Γρηγόρης Γεωργάτος δεν είχε αντίπαλο. Ο Γκεό έφτασε στο 74,3% και κατέκτησε άνετα την κορυφή. Πίσω του ο θρυλικός Ανδρέας Μουράτης, αλλά και οι Χοσέ Χολέμπας και ο νέος Κώστας Τσιμίκας.

Εύκολη φάνηκε και η επιλογή του πρώτου κεντρικού αμυντικού για τους Ερυθρόλευκους. Ο Όλαφ Μέλμπεργκ νίκησε άνετα με το 69% των ψήφων του κοινού, με τον Μάρτιν Νοβοσέλατς να είναι αρκετά πίσω του (10%), ενώ Κώστας Μανωλάς, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Γιώργος Ανατολάκης και Πάρης Άντζας ακολούθησαν.

Οσο για τον δεύτερο κεντρικό αμυντικό; Η ψηφοφορία «έσπασε» σε πολλούς παίκτες  με τον Μάρτιν Νοβοσέλατς να επικρατεί στο… νήμα του Κώστα Μανωλά. Στο 28,3% ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός ο οποίος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 1979 έως και το 1982.

Ο σέντερ μπακ της Νάπολι μάζεψε το 26%, ενώ σχετικά κοντά ήταν και ο Αβραάμ με 15%, την ώρα που ακολούθησαν παίκτες όπως ο Κούλης Καραταΐδης, Παρασκευάς Άντζας, Γιώργος Αμανατίδης και Γκάμπριελ Σούρερ.

Έχοντας επιστρέψει στην ομάδα του Πειραιά, ο Βασίλης Τοροσίδης είναι από τα αγαπημένα πρόσωπα που έχουν περάσει ποτέ από τους Ερυθρόλευκους. Για αυτό και συγκέντρωσε το 36,4% των ψήφων του κόσμου. Δεύτερος ο Δημήτρης Μαυρογεννίδης με 16%, ενώ ο Ομάρ αν και… φρέσκος είναι στο 12,1%. Τέταρτος ο Γιάννης Γκαϊτατζής με 4%, τον οποίο δεν ξεχνούν οι φίλοι των Πειραιωτών.

ΚΕΝΤΡΟ

Τι γίνεται τώρα με τους μέσους και πως ψήφισε το κοινό του 10; Στην ψηφοφορία μας αποφασίσαμε να σας αφήσουμε να επιλέξετε για έναν αμυντικό χαφ, έναν παίκτη που θα παίζει δίπλα του ή και μπροστά του, ένα δεξί εξτρέμ και ένα αριστερό. Ο καθένας ψήφισε με το δικό του κριτήριο στην δεύτερη επιλογή και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα.

Αρχικά και στην θέση του αμυντικού χαφ, ο Κριστιάν Καρεμπέ έφτασε στο 42.9%, έχοντας πίσω του τον αγαπημένο σε όλους Ιεροκλή Στολτίδη με 23%. Η λάμψη του Γάλλου υπερίσχυσε, ενώ ο Γιάγια Τουρέ είχε 6,3%, ο Μιλιβόγιεβιτς 5,7%, ενώ ο Βαγγέλης Κουσουλάκης έφτασε στο 5%.

Ποιος ήταν δίπλα στον Καρεμπέ; Αυτή η ελευθερία της επιλογής ανάμεσα σε αμυντικό χαφ ή «οχτάρι» έδωσε το δικαίωμα στο να μεγαλώσει το δείγμα και να υπάρχουν πολλοί παίκτες. Ο Βασίλης Καραπιάλης επικράτησε με ένα 23%, ενώ πίσω του και πάλι ο Ιεροκλής Στολτίδης ο οποίος έφτασε στο 21%, σε έναν πραγματικό χαμό, για μία θέση που πονοκεφάλιασε όσους μπήκαν στην διαδικασία να επιλέξουν τον αγαπημένο τους παίκτη.

Παρότι κανείς θα περίμενε ντέρμπι εδώ στην θέση του δεξί εξτρέμ, ήταν τελικά αργεντίνικη υπόθεση. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού και έφτασε ξεπέρασε το 50% κατά οχτώ μονάδες και κάτι. Πίσω του ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος μάζεψε μόλις 15%, την ώρα που δεν ήταν η διασπορά τεράστια, με τον Κέβιν Μιραλάς να έχει ένα 4,2% ως δεξί εξτρέμ και ένα 4% ως αριστερός.

Μιλώντας για αυτήν την θέση, το έτερον ήμισυ του Γρηγόρη Γεωργάτου δεν είχε κανέναν απολύτως αντίπαλο. Καταλάβατε για τον ποιο ακριβώς μιλάμε. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έφτασε το απίστευτο 77,2% σε ένα δείγμα 3000 και ατόμων! Πίσω του παίκτες όπως ο Βασίλης Μποτίνος, Λουτσιάνο ντε Σόουζα, Ποντένσε κ.α. Όμως ο Τζόλε πραγματικά έκανε… περίπατο.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Η ειδοποιός διαφορά σε αυτήν την επιλογή ήταν μία. Το πώς θα επιλέξει το επιθετικό του δίδυμο στον Ολυμπιακό. Με δύο καθαρούς επιθετικούς ή με έναν παίκτη πίσω από τον σεντερ φορ.

Ότι και να κάναμε λοιπόν, η λατρεία για τον τεράστιο Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα ήταν τέτοια που κατέκτησε και τις δύο κορυφές! Για να είμαστε σωστοί, τον τοποθετήσαμε στην πιο… φυσική του θέση, αυτή πίσω από τον επιτιθέμενο.

Ο Ζίο λοιπόν πίσω από τον επιθετικό έφτασε στο 35%, αφήνοντας πίσω του τον Ριβάλντο που έφτασε στο 24,6%. Ακολούθησαν οι Ιμπαγάσα, Αλεξανδρής, Τσόρι, Φορτούνης, Δεληκάρης, Καραπιάλης και Ντέταρι.

Ως καθαρός επιθετικός και πάλι ψηφίστηκε ο Ζίο (32,5%), όμως όπως προείπαμε του δώσαμε την θέση του δεύτερου επιθετικού.

Ως… δόρυ των Ερυθρόλευκων, ο Νίκος Αναστόπουλος ο οποίος μάζεψε το 21,2% των ψήφων. Ο «Μουστάκιας» προσπέρασε πολλούς από τους επιθετικούς που… μάτωσαν τα αντίπαλα δίχτυα με την φανέλα της ομάδας του Πειραιά.

Τον ακολούθησαν παίκτες όπως ο Μήτρογλου, Αλεξανδρής, Σιδέρης και Κοβάσεβιτς οι οποίοι συμπλήρωσαν τις επιλογές των αναγνωστών του «10».

 

Αναλυτικά η 11άδα που ψηφίσατε.

Τερματοφύλακας: Αντώνης Νικοπολίδης

Δεξί μπακ: Βασίλης Τοροσίδης

Κεντρικός Αμυντικός (1): Όλαφ Μέλμπεργκ

Κεντρικός Αμυντικός (2): Μάρτιν Νοβοσέλατς

Αριστερό μπακ: Γρηγόρης Γεωργάτος

Αμυντικό χαφ: Κριστιάν Καρεμπέ

Αμυντικό χαφ (2) ή κεντρικό χαφ: Βασίλης Καραπιάλης

Δεξί εξτρέμ: Λουτσιάνο Γκαλέτι

Αριστερό εξτρέμ: Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

Επιθετικός (ή πίσω από τον επιθετικό): Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα

Επιθετικός: Νίκος Αναστόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ