Παναθηναϊκός: Πρώτοι ρόλοι στα δικά του παιδιά (vids)

Παναθηναϊκός: Πρώτοι ρόλοι στα δικά του παιδιά (vids)

Η πανδημία του κορωνοϊού θα δημιουργήσει ευκαιρίες στο ποδόσφαιρο και στον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Μπουζούκης και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης είναι έτοιμοι να τις αξιοποιήσουν.

Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός θα αφήσει σημάδια στην ποδοσφαιρική αγορά. Τα έσοδα των ομάδων θα συρρικνωθούν και πολλές θα αναζητήσουν λύσεις εκ των έσω, αντί να στραφούν σε μεταγραφές. Ο Παναθηναϊκός συνήθισε την τελευταία διετία να λειτουργεί υπό καθεστώς λιτότητας και έχει ένα πλεονέκτημα συγκριτικά με τους υπόλοιπους, αφού έχει αναδείξει παίκτες από την ακαδημία του, τόσο για την ενδεκάδα, όσοι και για τη συμπλήρωση του ρόστερ. Πλέον, εκ των πραγμάτων οι μικροί θα έχουν μία μεγάλη ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουν και να αποδείξουν την αξία τους.

Φυσιολογικά, το μεγάλο βάρος πέφτει στον Τάσο Χατζηγιοβάνη και στον Γιάννη Μπουζούκη. Είναι οι δύο πιο προβεβλημένοι της νέας γενιάς και αγωνίζονται σε δύο θέσεις που ο Παναθηναϊκός θα χρειαζόταν πάρα πολλά χρήματα για να αγοράσει ποδοσφαιριστές αντίστοιχης ποιότητας. Δεν είναι τυχαίο που ο Τσάβι Ρόκα δεν ψάχνει πια εξτρέμ για το αριστερό άκρο της επίθεσης, αφού εκεί αγωνίζεται ο Χατζηγιοβάνης, ενώ δεν αναζητά τον αντικαταστάτη του Γκίας Ζαχίντ, αφού προορίζει τον Γιάννη Μπουζούκη για «δεκάρι». Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τους δύο νεαρούς, οι οποίοι καλούνται να παρουσιάσουν τα προσόντα τους στο γήπεδο. Τέτοιες ιστορικές συγκυρίες διαμορφώνονται σπάνια και άλλοι ταλαντούχοι νεαροί δεν είχαν ποτέ την ανάλογη δυνατότητα και τόσο ανοιχτό δρόμο για την ενδεκάδα…

Γιάννης Μπουζούκης: Παίρνει τη μπαγκέτα της ορχήστρας

Μία διαπίστωση για τη φετινή σεζόν είναι ότι ο Γιάννης Μπουζούκης δεν έπαιξε στη φυσική του θέση επειδή «τράκαρε» με τον Γκίας Ζαχίντ. Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον ΑΠΟΕΛ και αποτέλεσε τον «κινητήριο μοχλό» του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή. Αυτό ήταν αναμενόμενο, αφού ο Ζαχίντ είχε συνεργαστεί με τον Δώνη στην Κύπρο έχοντας παρόμοιο ρόλο και ήρθε στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για να εξυπηρετήσει τον συγκεκριμένο σκοπό. Ωστόσο, με το οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στο ποδόσφαιρο μετά τον κορωνοϊό, μετά τη λήξη της σεζόν ο Ζαχίντ θα επιστρέψει στη Λευκωσία, αφού ο Παναθηναϊκός αδυνατεί να πληρώσει τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ της οψιόν αγοράς.

Ωστόσο, ο Τσάβι Ρόκα δεν θα ψάξει για τον αντικαταστάτη του Νορβηγού ποδοσφαιριστή, διότι τον έχει ήδη στο ρόστερ. Ο λόγος για τον Γιάννη Μπουζούκη, ο οποίος μετά από μία διετία προσαρμογής, θεωρείται έτοιμος να σηκώσει το «βάρος» της ανάπτυξης του Παναθηναϊκού. Ο 22χρονος επιτελικός χαφ έχει την εμπιστοσύνη του Γιώργου Δώνη και θα δοκιμαστεί στον χώρο όπου έχει δηλώσει ότι αισθάνεται πιο άνετα.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μπουζούκης πρέπει να μείνει στάσιμος. Αντίθετα, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ένας ποδοσφαιριστής επιβάλλεται να μάθει να ανταποκρίνεται σε πολλές θέσεις: η εξειδίκευση έχει τελειώσει. Ο Μπουζούκης είναι αναγκαίο να ανταπεξέρχεται ως εξτρέμ, ως πλάγιος χαφ, ακόμα και ως «οχτάρι». Δεν αρκεί να είναι καλός στη δημιουργία, επιβάλλεται να συνεισφέρει ανασταλτικά και να συμμετέχει στην πίεση της ομάδας. Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο αριστεροπόδαρος παίκτης έχει μεγάλη διάθεση και απορροφάει τις οδηγίες του Δώνη…

Τάσος Χατζηγιοβάνης: Μόνιμος στο αριστερό «φτερό»

Το καλοκαίρι του 2019 ήρθαν στο «Γεώργιος Καλαφάτης» τρεις ποδοσφαιριστές για τα άκρα της επίθεσης: οι Δημήτρης Κολοβός, Γιοάν Μολό και Ούφε Μπεκ. Αντίθετα, η ανανέωση του συμβολαίου του Τάσου Χατζηγιοβάνη είχε πάρει αρνητική τροπή και ο νεαρός άσος έμοιαζε να μετράει αντίστροφα για την αποχώρηση του. Έναν χρόνο αργότερα, το σκηνικό έχει ανατραπεί πλήρως… Ο Χατζηγιοβάνης ανανέωση και έχει μονιμοποιηθεί στο αριστερό «φτερό», ενώ ο Μολό αγωνίζεται δανεικός στην Ορλεάνς αλλά θα κληθεί να συζητήσει για την αποδέσμευση του, ο Μπεκ δεν έχει πείσει και θα του προταθεί να φύγει, ενώ μόνο ο Κολοβός θα συνεχίσει και θα πάρει δεύτερη ευκαιρία. 

Βέβαια, αυτό δεν είναι αρκετό για τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα. Δεν είναι πλέον ταλαντούχος, ένας ελπιδοφόρος νεαρός, αλλά επιβάλλεται να εξελιχτεί στο σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό. Φέτος, ο 23χρονος εξτρέμ άφησε το στίγμα του σε ορισμένα σημαντικά παιχνίδια, αλλά οφείλει να το πετυχαίνει με μεγαλύτερη συχνότητα και να μην επηρεάζεται από την εχθρική ατμόσφαιρα που θα συναντά εκτός έδρας. 

Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον Τάσο Χατζηγιοβάνη και το αντιλαμβάνεται απόλυτα και ο ίδιος. Επίσης, ο Χατζηγιοβάνης έχει το έξτρα κίνητρο να προσελκύσει την προσοχή του ομοσπονδιακό προπονητή, Τζον Φαν’τ Σιπ και να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας. Οι κλασικοί εξτρέμ είναι είδος προς εξαφάνιση για την ελληνική παραγωγή, οπότε εξαρτάται από τον Χατζηγιοβάνη να βελτιωθεί πάρα πολύ και να κερδίσει φανέλα βασικού με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ