Superleague: Η… αλλαγή του Αλαφούζου, τα τεστ, ο «νέος πρόεδρος», το στοίχημα και τα τηλεοπτικά

Superleague: Η… αλλαγή του Αλαφούζου, τα τεστ, ο «νέος πρόεδρος», το στοίχημα και τα τηλεοπτικά

Ειδήσεις έβγαλε η τηλεδιάσκεψη της Superleague, που ξεκίνησε με μοναδικό θέμα τη διαπραγμάτευση με τον ΠΣΑΠ αλλά κατέληξε να γίνεται συζήτηση για νέο πρόεδρο (αποχωρεί ο Λυσσάνδρου) και για την οικονομική επιβίωση των ομάδων. Γιατί ο Αλαφούζος ζήτησε να παιχτεί ποδόσφαιρο, τι ειπώθηκε για τα τηλεοπτικά.

Με τον Γιάννη Αλαφούζο να αλλάζει στάση και να λέει πως πλέον πρέπει να υπάρξει ποδόσφαιρο, τον Μηνά Λυσσάνδρου να εμφανίζεται διατεθειμένος να αποχωρήσει από την προεδρία της Λίγκας και τον Αλέξη Κούγια να δηλώνει έτοιμος να αναλάβει εκείνος, πραγματοποιήθηκε η σημερινή τηλεδιάσκεψη της Superleague. Μια τηλεδιάσκεψη που είχε ως θέμα τη διαπραγμάτευση με τον ΠΣΑΠ, αλλά έβγαλε… ειδήσεις.

Η πρώτη από τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού, ο οποίος άλλαξε στάση και από εκεί που ήταν υπέρμαχος της διακοπής του πρωταθλήματος, σήμερα είπε πως άργησαν να πάρουν αποφάσεις και πλέον είναι υποχρεωμένοι να γυρίσουν στο γήπεδο και να τελειώσουν το πρωτάθλημα.

«Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε. Οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν και προπονούνται. Δεν πήραμε την απόφαση όταν έπρεπε να την πάρουμε», ανέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Από ‘κει και πέρα και σε επίπεδο προεδρίας της Λίγκας, ο Μηνάς Λυσσάνδρου ανέφερε πως είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει από την… κεφαλή και να αφήσει σε άλλον τη θέση του. «Σε λίγες εβδομάδες λήγει η θητεία μου και θα χαρώ ο επόμενος πρόεδρος της SL1 να κάνει περισσότερα πράγματα από εμένα. Δεν βγάζω πικρία, δεν είμαι απολογητικός», είπε μεταξύ άλλων ο Λυσσάνδρου, με τον Αλέξη Κούγια να είναι ο πρώτος που δήλωσε που εξέφρασε επιθυμία να πάρει τη θέση του και να είναι ο επόμενος πρόεδρος του συναιτερισμού.

Σε ότι αφορά το θέμα για το οποίο είχε αποφασιστεί να συζητήσουν οι εκπρόσωποι των ομάδων, αυτό της διαπραγμάτευσης με τον ΠΣΑΠ που έπεσε στο κενό, οι παράγοντες των ομάδων παραδέχτηκαν πως… έχασαν, ο Ηλίας Πουρσανίδης από τον ΟΦΗ ανέφερε πως οι παίκτες δεν είναι εχθροί και πως θα τα βρουν μαζί τους σε κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεις και στη συνέχεια αναζητήθηκαν τρόποι ώστε να έχουν έσοδα οι ομάδες. Με το θέμα του στοιχήματος να επιστρέφει και πάλι και όλους να συμφωνούν πως πρέπει να ζητηθεί ποσοστό.

«Έχει δίκιο ο κύριος Αλαφούζος. Η χρονιά χάθηκε. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε την επόμενη σεζόν. Το μεγάλο πρόβλημα θα το έχουν οι μικρότερες ομάδες. Αν τελειώσουν τα τηλεοπτικά και μειωθούν κατά 70%, τελειώσαμε. Να κυνηγήσουμε ποσοστό από το στοίχημα. Είναι η μόνη διέξοδος», είπε ο Φώτης Κωστούλας, με τον Ηλία Πουρσανίδη να προσθέτει.

«Να ζητήσουμε ποσοστό από το στοίχημα για την επομένη σεζόν. Προτείνω στα γήπεδα να υπάρχει το 20% των φιλάθλων και να μην παίξουμε σε άδειες κερκίδες».

Η συζήτηση πήγε και στη φορολογία, με τις ομάδες να συμφωνούν πως πρέπει να απευθυνθούν στην Πολιτεία για τη μείωσή της περαιτέρω του 22% στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή και επιπλέον να σταματήσει η Λίγκα να αποδίδει το ποσοστό του 5% στην ΕΠΟ από τα συμβόλαια για τους επόμενους μήνες.

Τα 4 εκατομμύρια της UEFA και η άρνηση της ΕΠΟ

Στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε προτείνει να μοιραστούν τα 4,4 εκατομμύρια ευρώ που πήρε η ΕΠΟ από την UEFA στις ομάδες (πλην των μεγάλων) ώστε να… ανασάνουν οικονομικά. Ο Καρυπίδης από τον Άρη επανέφερε αυτό το θέμα σήμερα, ρωτώντας τι θα γίνει, με την ΕΠΟ πάντως να είναι αρνητική, αφού ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Στέργιος Αντωνίου, ανέφερε.

«Θα ήμουν περιχαρής να συνδράμει η ΕΠΟ στις ΠΑΕ. Συμφωνώ με την πρόταση για ποσοστό από το στοίχημα. Για τα 4 εκατ. ευρώ της UEFA είναι η τακτική επιχορήγηση έως το 2022 προς την ΕΠΟ. Μπορούν να διατεθούν μόνο 1,3 εκατ. ευρώ. Θα το συζητήσουμε στην επόμενη ΕΕ της ΕΠΟ».

Τα τεστ για τον κορωνοϊό

Σε ότι αφορά τα τεστ για τον κορωνοϊό, ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πολύ μεγάλο κόστος που βαραίνει τις ΠΑΕ, με τον Τάκη Αγραφιώτη από πλευράς Ολυμπιακού να επισημαίνει πως «Πρέπει να επανεκκινήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να είμαστε ενωμένοι με όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν. Να κάνει όλα τα τεστ η Λίγκα σε ένα αξιόπιστο εργαστήριο. Κάναμε αίτημα για ομαδικές προπονήσεις» και τον Μηνά Λυσσάνδρου να υπογραμμίζει πως έχει γίνει ήδη και να επισημαίνει πως έχει βρεθεί τεστ για 75 ευρώ το άτομο.

Το τηλεοπτικό τοπίο και η κόντρα Αλαφούζου – Λυσσάνδρου

Η συζήτηση δε θα μπορούσε να μην πάει και στο τηλεοπτικό τοπίο και την κεντρική διαχείριση η οποία είχε πέσει στο τραπέζι και στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη. Ο Μηνάς Λυσάνδρου ζήτησε εξουσιοδότηση του Working Group για διερευνητική επαφή με τηλεοπτικούς παρόχους, με τους Ολυμπιακό και Άρη να διαφωνούν, με τον Άρη να θέτει θέμα νομικού περιεχομένου από τη στιγμή που δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα ιδιοκτησιακά των συλλόγων.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε… επίθεση στον Μηνά Λυσσάνδρου, λέγοντας του πως έχει σύγκρουση συμφερόντων αφού η ΑΕΚ έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο και ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για το ποιος θέλει κεντρική διαχείριση και ποιος όχι και να συμφωνούν μαζί του οι ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Ξάνθη και Βόλος.

Ο Λυσσάνδρου τόνισε στον Αλαφούζο πως θα πρέπει να ζητηθεί εγγράφως η διενέργεια ψηφοφορίας όπως συνέβη και την προηγούμενη φορά, με τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού να προχωρά σε… ρητορική ΠΑΟΚ και να αναφέρεται στον Αυγενάκη! «Την προηγούμενη φορά είχαμε πληροφορίες ότι κάποιοι είχαν σχεδιάσει να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις σε προσυννενόηση με τον κ. Αυγενάκη».

Ο Λυσσάνδρου τελικά αποφάσισε να πάει… by the book, λέγοντας προς όλους πως «Επιλέγω την απόλυτη τυπικότητα στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης. Σας παρακαλώ να στείλετε το σχετικό email οι ΠΑΕ που συμφωνούν να εξουσιοδοτήσουν το Working Group για να προχωρήσουμε σε επαφές με τηλεοπτικούς παρόχους».

Να σημειωθεί πως οι Πουρσανίδης και Τσικνής πήραν τις θέσεις των Σουλούκου και Κούγια στο working group, ενώ η επόμενη τηλεδιάσκεψη προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ