Παναθηναϊκός: 10+1 ανοιχτά μέτωπα

Παναθηναϊκός: 10+1 ανοιχτά μέτωπα

Προπονητής, ελεύθεροι, δανεικοί και... αμφίβολοι... Το καλοκαίρι του 2020 θα είναι «καυτό» για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Τσάβι Ρόκα πρέπει να διαχειριστεί πολλές υποθέσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Παραδοσιακά τα καλοκαίρια είναι περίοδοι ανακατατάξεων για τις ομάδες. Άνθρωποι φεύγουν και έρχονται σε όλα τα επίπεδα και ο Παναθηναϊκός δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Βέβαια, ανάλογα με τον αριθμό των αποχωρησάντων, θα εξαρτηθεί και πόσοι θα έρθουν. Ο πρώτος ο οποίος είναι μετέωρος στο Τριφύλλι είναι ο Γιώργος Δώνης.

Παρότι δεν συντρέχει λόγος, επικρατεί αβεβαιότητα για τη συνέχιση της συνεργασίας με το «τραίνο», ένα ζήτημα που θα αποσαφηνιστεί μέσα στον μήνα. Από εκεί και πέρα, αρκετοί ποδοσφαιριστές ίσως να αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές για τον καθένα, αφού άλλος μένει ελεύθερος, άλλος ίσως να βρεθεί στον πάγκο και άλλος θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να πάρει μεταγραφή.

Το «10» συγκεντρώνει τα δεδομένα και τα αναλύει…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ

O Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει απαιτήσει την αποπομπή του… Ο Τσάβι Ρόκα δεν προτίθεται να ζητήσει τη διακοπή της συνεργασίας τους… Θεωρητικά, δεν υφίσταται λόγος να μην συνεχίσει ο Γιώργος Δώνης στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, ένα μεγάλο ερωτηματικό πλανάται πάνω από τον Έλληνα προπονητή, ο οποίος δεν έχει επικοινωνήσει εδώ και τρεις μήνες με τον εργοδότη του, ενώ η επικοινωνία του με τον προϊστάμενο του, τον Καταλανό τεχνικό διευθυντή περιορίζεται σε επαγγελματικό πλαίσιο. Ο Δώνης έχει δείξει ότι απολαμβάνει τη δουλειά του στο «Καλαφάτης», αλλά αυτό ίσως να μην είναι αρκετό…

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΙΝΣΟΥΑ

Όλοι στο Τριφύλλι θέλουν να μείνει, ο Εμάνουελ Ινσούα δεν θέλει να φύγει από την Αθήνα, αλλά… το οικονομικό! Ο Αργεντινός αριστερός μπακ διανύει το 29ο έτος της ηλικίας του και αναζητά τα περισσότερα χρήματα για να υπογράψει… Στάθηκε άτυχος, αφού το ψάξιμο στην εποχή του κορωνοϊού καθίσταται απείρως δυσκολότερο σε σύγκριση με μία νορμάλ μεταγραφική περίοδο. Προς το παρόν, ο Ινσούα πλησιάζει στην έξοδο του «Καλαφάτης».

ΜΑΤΙΑΣ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Ο Ματίας Γιόχανσον είχε απορρίψει την προσφορά του Ρόκα για να ανανεώσει, αφού δεν αποδέχτηκε τη μεγάλη μείωση στις αποδοχές του. Πλέον, η πρόταση του Καταλανού έχει «παγώσει» στο πλαίσιο της αναθεώρησης, ενώ ο Γιόχανσον φαίνεται πως δεν έχει βρει κάτι άλλο. Παρά τη γενική αίσθηση ότι ο Σουηδός δεξιός μπακ θα αποχωρήσει, εντούτοις είναι σίγουρο ότι θα έχει τουλάχιστον άλλη μία επαφή με τον Ρόκα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΩΝΗΣ

Εξαρχής η υπόθεση του δεν επηρεαζόταν μόνο από τη διαπραγμάτευση, αφού ο Χρήστος Δώνης σκεφτόταν να αποχωρήσει εξαιτίας των αποδοκιμασιών που ακούει. Στις επαφές που είχε με τον Ρόκα ο 26χρονος χαφ δεν είχε συμφωνήσει στο οικονομικό, ενώ με τα νέα δεδομένα η νέα προσφορά θα είναι χαμηλότερη. Πλέον, εξαρτάται από εκείνον εάν θα συμβιβαστεί με λιγότερα λεφτά ή θα αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό.

ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΑΚΕΝΤΑ

Έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο, όμως πλέον δεν απολαμβάνει το status του βασικού. Ο Ιταλός προέρχεται από την πιο παραγωγική διετία του στο σκοράρισμα και στα 29 χρόνια του, θέλει να αξιοποιήσει το γεγονός με ένα επικερδές συμβόλαιο. Ταυτόχρονα, η εξοικονόμηση των αποδοχών του και ένα σεβαστό αντίτιμο για τα δικαιώματα του, θα διευκόλυναν τον Ρόκα, διότι θα είχε μεγαλύτερο μπάτζετ για μεταγραφές.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ

Εκ των απόλυτων πρωταγωνιστών τη σεζόν 2018-2019, αλλά παραγκωνισμένος φέτος. Ο Κολοβέτσιος έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2022, αλλά είναι άγνωστο εάν θα ρισκάρει να περάσει και την επόμενη χρονιά στον πάγκο. Από την άλλη, με την αναστάτωση που θα προκαλέσει ο κορωνοϊός στην αγορά, δεν είναι εύκολο για τον Κολοβέτσιο να φέρει πρόταση από το εξωτερικό. Θα είναι ένα περίεργο καλοκαίρι για τον Λαρισαίο κεντρικό αμυντικό…

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΟΣ

Η επιστροφή του Νίκου Βέργου στην Αθήνα έμοιαζε με τυπική διαδικασία και απλώς θα συζητούσε για τη λύση του συμβολαίου του. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 25χρονος στράικερ συγκεντρώνει πιθανότητες να παραμείνει στο ρόστερ. Ή τουλάχιστον, να επαναξιολογηθεί από τον Τσάβι Ρόκα, ο οποίος έχει σχηματίσει θετική άποψη για τις δυνατότητες του. Βέβαια, θα πρέπει να πειστεί και ο Γιώργος Δώνης για αυτό…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Ο Γιάννης Αλαφούζος πιστεύει τόσο στο ταλέντο του Γιώργου Βαγιαννίδη, ώστε να έχει αναμειχθεί προσωπικά στη διαπραγμάτευση. Όμως, ο 18χρονος δεξιός μπακ και η οικογένεια του μοιάζουν να προτιμούν την προοπτική του εξωτερικού και κανένας δεν μπορεί να τους κατηγορήσει, όταν μία ομάδα του μεγέθους της Ίντερ έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον, έστω και για την Πριμαβέρα. Η Serie A είναι μεγάλο δέλεαρ και είναι ορατή…

ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΜΠΕΤΣΗΣ

Μετά από δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο Αργύρης Καμπετσής δεν είχε την εξέλιξη που περίμενε. Ο 21χρονος στράικερ δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γιώργου Δώνη στο βαθμό που θα ήθελε και καλείται να αποφασίσει εάν θα αναζητήσει άλλη ομάδα ή θα μείνει να παλέψει για μία θέση στην ενδεκάδα. Εύκολη απόφαση δεν υπάρχει, αλλά σίγουρα η επόμενη χρονιά θα είναι σημαντική για την καριέρα του Καμπετσή.

ΦΑΝΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ

Μετακόμισε στην Κοπεγχάγη ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό για να πάρει χρόνο στο δανέζικο πρωτάθλημα. Μόλις καθιερώθηκε στη Σοντερίσκε, η δραστηριότητα διακόπηκε λόγω του κορωνοϊού και ο Φάνης Μαυρομάτης θα αντιμετωπίσει σύντομα ένα δίλημμα: να παρατείνει τον δανεισμό του ή να επιστρέψει το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό; Πριν λίγες μέρες τραυματίστηκε στην πλάτη και έχει να διαχειριστεί και την ευπάθεια του στο σημείο του σώματος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

Ο Δημήτρης Κολοβός έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τον Γιώργο Δώνη και τον Τσάβι Ρόκα, όμως έχει τις αμφιβολίες του. Πρέπει να παλέψει σκληρά για να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα, αφού έχει να αντιμετωπίσει τον βασικό Χατζηγιοβάνη και τον ενδεκαδάτο εξτρέμ που θα αποκτηθεί, ενώ για τη θέση του επιτελικού χαφ υπάρχουν οι Αγιούμπ και Καμπετσής. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για τον Κολοβό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ