Ο Περέιρα έκανε τα χατίρια του ΠΑΟΚ και τώρα διασύρεται

Ο Περέιρα έκανε τα χατίρια του ΠΑΟΚ και τώρα διασύρεται

Ο Μέλο Περέιρα όριζε ξένους διαιτητές που... γνώριζαν από ΠΑΟΚ. Και τον ευνοούσαν στα ντέρμπι. Ένας απ' αυτούς συνελήφθη από την αστυνομία, κάνοντας τον Πορτογάλο και την ΚΕΔ να κοκκινίζουν από ντροπή για τις επιλογές τους.

Συμπτώσεις. Πολλές συμπτώσεις. Που όπως αποδεικνύεται με τον καιρό δεν αποτελούν πάντα τέτοιες. Άλλωστε «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση». Που αναφερόμαστε; Θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Αρχικά στις φετινές ανακοινώσεις του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία. Δύο στο σύνολο κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα. Μετά από δύο διαιτητικά… χειρουργεία. Το πρώτο σε εντός έδρας παιχνίδι. Αντίπαλος η Ξάνθη. Το δεύτερο σε εκτός έδρας παιχνίδι, λίγες μέρες μετά. Αντίπαλος ο ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες που με αποφάσεις δικαστηρίου έχουν κοινό ιδιοκτήτη. Τον Ιβάν Σαββίδη. Ο Παναθηναϊκός έχασε στο σύνολο πέντε βαθμούς σε αυτά τα δύο ματς. Τρεις με την Ξάνθη, που του ακύρωσαν καθαρό γκολ του Ζαχίντ και μέτρησαν αντικανονικό του Στάρτζεον, με αποτέλεσμα να διαμορφώσουν το 1-0 σε 0-1.

Και δύο με τον ΠΑΟΚ, όταν ο διαιτητής άφησε καθυστερήσεις στις καθυστερήσεις και έδωσε πέναλτι στο 96′, ενώ έπρεπε να είχε λήξει το ματς νωρίτερα, δίνοντας την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει. Το 1-2 μετατράπηκε σε 2-2. Σε ένα παιχνίδι που είχε… κλωτσοπατινάδα μετά το τέλος του, με τον Διούδη να δέχεται επίθεση στη φυσούνα της Τούμπας.

Τι ανέφερε τότε η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού; «Σήμερα στην Τούμπα είδαμε το αποτέλεσμα να κρίνεται από δύο λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις και ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Δόθηκαν 5 λεπτά καθυστερήσεις σε παιχνίδι που είχε δύο αλλαγές στο ημίχρονο και καμιά χρήση VAR, δεν καταλογίστηκε πεντακάθαρο φάουλ στον Περέα στις καθυστερήσεις και τέλος στο 5.20 έξτρα χρόνου δόθηκε πέναλτι σε μια αμφισβητουμενη φάση. Επίσης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θέλει να καταγγείλει όσα ακολούθησαν της λήξης του αγώνα στην είσοδο των αποδυτηρίων, που σε κάθε περίπτωση απέχει παρασάγγας από την έννοια της φιλοξενίας και της ποδοσφαιρικής προόδου που επιδιώκει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ύβρεις, χυδαίες συμπεριφορές και προπηλακισμοί ποδοσφαιριστών και τεχνικού επιτελείου από ανθρώπους του ΠΑΟΚ οφείλουν να εκλείψουν από τα γήπεδα, εάν πραγματικά υπάρχει διάθεση να φτιαχτεί κάτι διαφορετικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ποιος ήταν διαιτητής εκείνο το βράδυ στην Τούμπα; Ο Σλάβκο Βίντσιτς. Ο Σλοβένος διαιτητής που συνελήφθη σε βίλα οργίων στη Βοσνία, όπου υπήρχαν όπλα και ναρκωτικά. Ναι, αυτόν επέλεξε ο Μέλο Περέιρα από τόσες και τόσες «αγορές» που είχε να επιλέξει. Έφερε τον Βίντσιτς. Και ο Βίντσιτς ευνόησε τον ΠΑΟΚ. Στο μοναδικό παιχνίδι που ακόμα και ο Γιώργος Δώνης είχε ξεσπάσει στη συνέντευξη Τύπου ζητώντας σεβασμό στον Παναθηναϊκό.

Σε ένα παιχνίδι που διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο Σωκράτης Διούδης, είχε δώσει κατάθεσει στους αστυνομικούς της αθλητικής βίας λόγω της επίθεσης που δέχτηκε. Πρωτοφανές να καταθέτει ποδοσφαιριστής στην αστυνομία, ωστόσο τα περισσότερα media στην Ελλάδα αποφάσισαν να το αποκρύψουν. Τι έκανε ο Σλοβένος εκτός από το να… χειρουργήσει τον Παναθηναϊκό εκείνο το βράδυ; Δεν είδε, δεν άκουσε, δε μίλησε, δεν έγραψε. Ο Μέλο Περέιρα έστειλε στο μεγαλύτερο ματς εκείου του Σαββατοκύριακου έναν διαιτητή που έκανε λάθη εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, που ευνόησε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο και τον… κάλυψε για να μην τιμωρηθεί όπως έπρεπε η έδρα του. Και λίγους μήνες μετά, αυτός ο διαιτητής συνελήφθη σε σπίτι με ναρκωτικά και όπλα!

Δεν είναι μόνο αυτά. Είναι η γενικότερη λογική της ΚΕΔ και του Πορτογάλου στους ορισμούς των αγώνων του ΠΑΟΚ. Μια λογική που φέρνει διαιτητές οι οποίοι έχουν πάρει… μυρωδιά από ΠΑΟΚ πριν σφυρίξουν ελληνικό ντέρμπι. Και όταν φτάνει η ώρα για να σφυρίξουν αυτά τα ματς, ευνοούν τον ΠΑΟΚ. Οι… συμπτώσεις που λέγαμε.

Ο Βίντσιτς πριν από το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός είχε σφυρίξει τον ΠΑΟΚ στη Φλωρεντία και στη νίκη του με 3-2 απέναντι στη Φιορεντίνα και τον περασμένο Αύγουστο σφύριξε το ΠΑΟΚ – Άγιαξ 2-2 στην Τούμπα. Σε ένα ματς που οι Θεσσαλονικείς είχαν φιλική διαιτησία. Ο Περέιρα το… εξαργύρωσε, φέρνοντας τον και πάλι στην Τούμπα.

Δεν είναι μόνο αυτός. Τον περασμένο Ιανουάριο είχε έρθει ο Ισραηλινός διαιτητής, Όρελ Γκρίνφελντ για να σφυρίξει το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, στο οποίο… καθάρισε την Ένωση και χάρισε τη νίκη με 1-0 στον ΠΑΟΚ με πέναλτι. Ο ίδιος διαιτητής είχε σφυρίξει το ΠΑΟΚ – Σπάρτακ Μόσχας, ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 0-2, αλλά κατάφερε πριν τελειώσει το ημίχρονο να το γυρίσει σε 3-2. Ξεκινώντας την αντεπίθεσή του με ένα πέναλτι που του έδωσε ο Γκρίνφελντ.

Πως δόθηκε το πέναλτι; Για χέρι εντός περιοχής της Σπαρτάκ. Τότε ο Ισραηλινός, χωρίς να το σκεφτεί, έτρεξε να δείξει την άσπρη βούλα. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, σε χέρι του Βαρέλα, είπε «παίζεται». Δύο ίδιες φάσεις, δύο διαφορετικές αποφάσεις και οι δύο υπέρ του ΠΑΟΚ από τον Γκρίνφελντ. Στο… βόλεϊ του Βαρέλα δεν έδωσε τίποτα. Σε φάση στην περιοχή της Σπαρτάκ έτρεξε στο πέναλτι. Τι να πει και ο Μάσιμο Καρέρα που ήταν προπονητής και της Σπαρτάκ και της ΑΕΚ; Θα σήκωσε κι αυτός τα χέρια ψηλά με τις διαφορές στις αποφάσεις του Ισραηλινού.

Υπάρχει κι άλλη σύμπτωση. Με τον Ελβετό διαιτητή, Στέφαν Κλόσνερ που σφύριξε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2 στον πρώτο γύρο. Ένας διαιτητής που ο ΠΑΟΚ είχε συναντήσει πριν μερικά χρόνια, στη νίκη του με 3-2 στη Φλωρεντία επί της Φιορεντίνα για το Europa League. Αντίθετα, δεν είχε σφυρίξει ποτέ την ΑΕΚ σε ευρωπαϊκή της αναμέτρηση. Και στο μεταξύ τους ντέρμπι πάλι ευνοημένος αποδείχτηκε ο ΠΑΟΚ.

To10.gr είχε αναφερθεί και στο παρελθόν για τις… περίεργες συμπτώσεις με τους ορισμούς των ξένων διαιτητών στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Ο Μέλο Περέιρα και η ΚΕΔ διασύρονται με τις επιλογές τους. Ένας από τους διαιτητές που έφερε ο Πορτογάλος είναι πλέον στα χέρια της αστυνομίας. Και είναι να απορεί κανείς με ποιο σκεπτικό γίνονται οι επιλογές του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ