Ίβηρα θέλει ο Ρόκα, Παούνοβιτς προκρίνει ο Αλαφούζος

Ίβηρα θέλει ο Ρόκα, Παούνοβιτς προκρίνει ο Αλαφούζος

Την ώρα που ο Τσάβι Ρόκα έχει φτιάξει λίστα προπονητών από την Ιβηρική Χερσόνησο, ένας παλιός γνώριμος είναι στους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γιώργου Δώνη. Ο Σέρβος, Βέλικο Παούνοβιτς, τον οποίο ήθελε ο Αλαφούζος και την περίοδο που πήρε τον Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Γιώργος Δώνης μετράει ίσως και μέρες στον Παναθηναϊκό, αφού όπως αποκάλυψε χθες to10.gr ο Αλαφούζος εμφανίζεται πλέον αποφασισμένος να τον απομακρύνει από τον πάγκο ακόμα και πριν την έναρξη των πλέι οφ. Πληρώνοντας, φυσικά, περί τα 740.000 ευρώ που χρειάζονται για να βγει το διαζύγιο με πρωτοβουλία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την επόμενη μέρα στον πάγκο, με τον Τσάβι Ρόκα να έχει φτιάξει τη δική του λίστα και τον Γιάννη Αλαφούζο να έχει τις προτιμήσεις του.

Μέσα σε αυτές είναι ο Βέλικο Παούνοβιτς, προπονητής τον οποίο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει σε εκτίμηση από το 2015. Τότε, όταν αναζητούσε τον αντικαταστάτη του Γιάννη Αναστασίου, είχε πειστεί πως ο Σέρβος τεχνικός αποτελούσε έναν πολύ εξελίξιμο προπονητή που μπορούσε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην επιστροφή του στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με δουλειά στις under 18-19-20 της Σερβίας, ο Παούνοβιτς υπήρξε ισχυρός υποψήφιος για να αναλάβει τους πράσινους, αλλά επέλεξε το MLS της Αμερικής και τον πάγκο των Σικάγο Φάιρς, με αποτέλεσμα ο Αλαφούζος να κλείσει τον Αντρέα Στραματσόνι, που αποτελούσε δεύτερη επιλογή του.

Τώρα, περίπου πέντε χρόνια μετά και με τον Παούνοβιτς να φεύγει τον περασμένο Νοέμβριο από τους Σικάγο Φάιρς, ο Γιάννης Αλαφούζος προκρίνει την περίπτωση του Σέρβου προπονητή, με τον οποίο μάλιστα είχε κατ’ ιδίαν επαφές προ πενταετίας. Ο Παούνοβιτς παραμένει κάτοικος Αμερικής, αφού λόγω κορωνοϊού δεν μπορεί να ταξιδέψει, ωστόσο όπως μετέδωσε το Panathinaikos24.gr, υπάρχουν επαφές μεταξύ των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και του Σέρβου, ο οποίος έχει ανέβει πολύ στη λίστα από τη στιγμή που αποτελεί προσωπική επιλογή του μεγαλομετόχου.

Γιατί Παούνοβιτς; Διότι ο Σέρβος έχει δουλέψει σε πρότζεκτ με νέα παιδιά (στις μικρές ομάδες της Σερβίας) και ο Αλαφούζος θέλει να δει τα νέα παιδιά του Παναθηναϊκού να αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα και να επιστρέψουν οι πράσινοι σε ανάλογο με του 2018 πρότζεκτ.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Τσάβι Ρόκα προτιμά Ίβηρα προπονητή. Και η λίστα που έχει φτιάξει έχει ονόματα μονάχα από την Ιβηρική. Τον Ιραόλα, που αποτελεί τον διακαή του πόθο, για μια σειρά από λόγους που ανέλυσε to10.gr. Τον Ισπανό, Ντάντι Πογιάτος, που επίσης γνωρίζει πως να δουλεύει με νέους παίκτες, αν και οι Ισπανοί αναφέρουν πως δύσκολα θα φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και τον Πορτογάλο, Ζόρζε Σίλας, για τον οποίο οι Πορτογάλοι έγραψαν σήμερα ότι έχει συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό. Όπως στη λίστα υπάρχουν και οι Βελάθκεθ και Ιντιάκεθ, για τους οποίους έχει καλή άποψη ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού.

Πρέπει να επισημάνουμε, πάντως, πως τα δύο στοιχεία που θα κρίνουν τον αντικαταστάτη του Γιώργου Δώνη είναι φυσικά το οικονομικό, μιας και ο Παναθηναϊκός δε διαθέτει μεγάλο μπάτζετ αλλά και το κατά πόσο μπορούν να υπηρετήσουν το πρότζεκτ που θέλει ο Παναθηναϊκός, που θα έχει πολλά νέα παιδιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ