Αυτός είναι ο Γκραντέλ που εξετάζει ο Ολυμπιακός (vids)

Αυτός είναι ο Γκραντέλ που εξετάζει ο Ολυμπιακός (vids)

To who is who του Ιβοριανού εξτρέμ που παρακολουθεί ο Ολυμπιακός - Τα πρώτα βήματα στη Λέστερ, το «μπαμ» στη Λιντς, το πήγαινε - έλα Αγγλία - Γαλλία και τα τελευταία χρόνια στην Τουλούζ.

Η φετινή σεζόν είναι διαφορετική από τις άλλες. Η δίμηνη διακοπή λόγω του κορωνοϊού αναγκάζει τις ομάδες να παίξουν μέσα στο καλοκαίρι, με τον Ολυμπιακό να έχει μπροστά του έναν… Γολγοθά, με ματς σε πλέι οφ, Κύπελλο και Europa League, αφού εκκρεμεί ο επαναληπτικός με την Γουλβς.

Οι Ερυθρόλευκοι είναι απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κοιτάζουν την επόμενη ημέρα και κατ’ επέκταση τις μεταγραφές.

Οπως σας αποκάλυψε to10.gr το απόγευμα της Κυριακής, ένας από τους παίκτες που εξετάζουν στο μεγάλο λιμάνι είναι ο Μαξ Αλέν Γκραντέλ. O έμπειρος εξτρέμ, που αγωνίστηκε φέτος στην Τουλούζ μαζί με τον Ευθύμη Κουλούρη. Μάλιστα, ήταν ο αρχηγός της γαλλικής ομάδας, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, αφού υποβιβάστηκε.

Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο εξτρέμ, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την ίδια ευκολία και στο δεξί, ενώ προϋποθέσεις παίζει ακόμα και στην κορυφή της επίθεσης. Φέτος, πραγματοποιήσει 22 συμμετοχές με τη φανέλα της Τουλούζ, έχοντας 4 γκολ και 3 ασίστ σε 1.701 λεπτά συμμετοχής σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ενας παίκτης με πολύ μεγάλη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, ενώ παρότι είναι Ιβοριανός, έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαίρου στην Αγγλία. Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός γεννήθηκε στις 30/11/1987 στην Αμπιτζάν στην Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά έχει και γαλλικές ρίζες. Μάλιστα, πολλά από τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας τα πέρασε στο Παρίσι, πριν μετακομίσει το 2004 στην Αγγλία για να φοιτήσει στο κολλέγιο Lewisham. Στη συνέχεια δοκιμάστηκε σε Τσέλσι, Γουέστ Χαμ και Αρσεναλ και έμεινε για τέσσερις μήνες στους Κανονιέρηδες, πριν υπογράψει το 2005 στη Λέστερ. Στις «αλεπούδες» αγωνίστηκε στην Κ18 για δύο χρόνια και το 2007 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ, με αποτέλεσμα να δοθεί ως δανεικός στην Μπόρνμουθ.

Εκεί παρέμεινε για ένα χρόνο, έχοντας 9 γκολ σε 35 συμμετοχές. Η επιστροφή του στο στρατόπεδο της Λέστερ δεν συνδυάστηκε με παραμονή, καθώς τον Οκτώβριο του 2009 αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Λιντς, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2011. Ηταν η ομάδα στην οποία έκανε το «μπαμ», έχοντας 25 γκολ και 13 ασίστ σε 82 παιχνίδια. Μάλιστα, τη σεζόν 2010-2011 ψηφίστηκε από τους φιλάθλους της Λιντς ως καλύτερος παίκτης της ομάδας.

Δύο εξαιρετικές σεζόν, που έκαναν την Σεντ Ετιέν να κινηθεί για την απόκτησή του και τελικά κατάφερε να τον πάρει δίνοντας 2 εκατ. ευρώ.

Στη γαλλική ομάδα έπαιξε για τέσσερα χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 2015, όταν επέστρεψε και πάλι στην Αγγλία, αυτή τη φορά για την Μπόρνμουθ. Με τη φανέλα της Σεντ Ετιέν έπαιξε σε 117 παιχνίδια, έχοντας απολογισμό 31 γκολ και 18 ασίστ σε 7.612 λεπτά συμμετοχής.

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι το καλοκαίρι του 2015 η Μπόρνμουθ έδωσε 10 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από την Σεντ Ετιέν. Στη δεύτερη θητεία του στα «κεράσια», όμως, δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες της διοίκησης και των φιλάθλων, αφού έπαιξε σε 27 παιχνίδια έχοντας 2 γκολ και 4 ασίστ, με αποτέλεσμα το 2017 να δοθεί ως δανεικός στην Τουλούζ.

Στη γαλλική ομάδα είχε 35 συμμετοχές με 11 γκολ και 4 ασίστ και το 2018 η Σεντ Ετιέν τον αγόρασε έναντι 2 εκατ. ευρώ. Την περσινή σεζόν είχε 39 συμμετοχές με 13 γκολ και 10 ασίστ και φέτος όπως προαναφέραμε είχε 22 συμμετοχές με 4 γκολ και 3 ασίστ σε 1.701 λεπτά συμμετοχής.

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2021, ωστόσο, ο υποβιβασμός της Τουλούζ αλλάζει τα δεδομένα. Παρόλα αυτά, δεν πρόκειται για μία εύκολη περίπτωση, αφού αν βγει στην αγορά θα σπεύσουν μπόλικοι «μνηστήρες».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι διεθνής με την Ακτή Ελαφαντοστού από το 2011, έχοντας πετύχει 12 γκολ σε 75 παιχνίδια. Με την εθνική του ομάδα είχε αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ενώ έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του σε πολλά Κόπα Αφρικα, αλλά και σε αρκετά διεθνή φιλικά.

Είναι ένας «μπαρουτοκαπνισμένος» εξτρέμ, που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι Ερυθρόλευκοι παρακολουθούν την περίπτωσή του και θα συνεχίσουν να το κάνουν το επόμενο διάστημα, αφού είναι δεδομένη η επιθυμία τους να αποκτήσουν έναν εξτρέμ, που θα μπορέσει να γίνει ο νέος… Ποντένσε.

Δείτε τα στατιστικά του:

Δείτε τον εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ