«Σφυροκόπημα» στον Μπακογιάννη για τη Διπλή Ανάπλαση

«Σφυροκόπημα» στον Μπακογιάννη για τη Διπλή Ανάπλαση

Η αντιπολίτευση στο Δήμο της Αθήνας ζήτησε εξηγήσεις για τις καταγγελίες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με τον Δήμαρχο να παραπέμπει εκ νέου σε μελλοντικές ανακοινώσεις. «Έχουμε δύο πλάνα» τόνισε ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, ο ουσιαστικός υπεύθυνος για το έργο.

Απαντήσεις για τη Διπλή Ανάπλαση απαίτησαν από τον Κώστα Μπακογιάννη οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Ο Δήμαρχος Αθηναίων κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για τα πραγματικά σχέδια του και για τη χρηματοδότηση του έργου.

Εκπρόσωποι όλων των συνδυασμών ζήτησαν από τον Μπακογιάννη να τοποθετηθεί για τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά εκείνος απέφυγε να το πράξει και παρέπεμψε στο μέλλον. «Η τελική πρόταση θα παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι. Θα περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις τόσο  τα κόστη όσο και το πώς θα γίνει η χρηματοδότηση του έργου» απάντησε εκ νέου ο Μπακογιάννης.

Πιο καυστικός ήταν ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), Νίκος Σοφιανός, ο οποίος ανέφερε: «Υπάρχουν οι καταγγελίες από τον πρώην Πρόεδρο του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για διαβουλεύσεις που γίνονται προεκλογικά και μετεκλογικά για την περίφημη “Διπλή Ανάπλαση”, πάλι εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπάρχουν καταγγελίες ότι ο Δήμος τα έχει βρει με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και γνωστό ιδιοκτήτη συγκροτημάτων τύπου. Υπάρχουν πολλές καταγγελίες και απαντήσεις μέσω facebook. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί γι’ αυτά που συζητάτε; Τι πρόκειται να γίνει με τον πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων γύρω από το μόνιμο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού;». Αντίστοιχα ερωτήματα, αλλά σε πιο ήπιο τόνο, κατέθεσε και η Ανοιχτή Πόλη, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μπακογιάννης αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν είναι παιδική χαρά το έργο» και συμπλήρωσε ότι «εδώ και 17 χρόνια συζητάμε, εμείς θέλουμε να μιλήσουμε όταν θα έχουμε τα νούμερα και τα πάντα».

Τον λόγο πήρε και η Πόπη Δομάζου, η οποία προαλείφεται για πρόεδρος της Διπλής Ανάπλασης ΑΕ, της εταιρίας που θα διαχειριστεί το πρότζεκτ. Η κόρη του Μίμη Δομάζου μίλησε με συναινετικό ύφος, υποστηρίζοντας: «Έχω στεναχωρηθεί με όσα έχουν συμβεί τελευταία. Εμείς είμαστε στην ίδια πλευρά με τον Παναθηναίκό. Ας καθυστερήσουμε, αρκεί να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο».

Όμως, η τοποθέτηση που είχε μεγαλύτερη αξία ήταν του Αλέξανδρου Τσιατσιάμη. Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ο οποίος είναι επικεφαλής του επιστημονικού team του Μπακογιάννη που ασχολείται με τη Διπλή Ανάπλαση. Επιπροσθέτως, ο Τσιατσιάμης έχει άριστη γνώση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ και επιλέχτηκε ακριβώς για αυτό, όπως σας τον είχε παρουσιάσει το «10»

«Είμαστε στο τελικό στάδιο για να επιλέξουμε ένα από τα δύο πλάνα. Θα προχωρήσουμε» ανέφερε ο Τσιατσιάμης. Ποια είναι τα δύο πλάνα που επεξεργάζονται στον Δήμο της Αθήνας; Αυτά που σας παρουσίασε το «10» την Τετάρτη, μετά το «όχι» των τραπεζών και της Hines σε οποιαδήποτε τροποποίηση της νομοθεσίας για τη Διπλή Ανάπλαση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ