Όταν ο ΠΑΟΚ έχασε την ψυχή του…

Όταν ο ΠΑΟΚ έχασε την ψυχή του…

Από τη μία ο ΠΑΟΚ του Κρέσπο. Η… μέρα. Η ομάδα που έμεινε αήττητη για 1,5 χρόνο με αυτόν στη σύνθεσή της. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Κρέσπο. Η… νύχτα. Η ομάδα που τα έχασε όλα. Μέσα σε λίγους μήνες…

Μπορεί μια ομάδα να… λυγίσει υπό το βάρος μίας και μόνο απώλειας; Μπορεί να χάσει τον προσανατολισμό της όταν χάνει ένα στέλεχος από το rotation; Και μάλιστα έναν ποδοσφαιριστή στην αμυντική της γραμμή;

Για τον ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα η απάντηση κρύβεται στον Χοσέ Κρέσπο. Στον Ισπανό κεντρικό αμυντικό, ο οποίος παραμένει ο μοναδικός… αήττητος εδώ και δύο χρόνια! Μία τη χρονιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος και μία τη φετινή. Με εκείνον στο ρόστερ του, ο ΠΑΟΚ δεν είχε χάσει ούτε ένα παιχνίδι. Χωρίς εκείνον; Οι απώλειες ήταν πολλές. Σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και πλέι οφ.

Όταν ο Αμπέλ Φερέιρα μάθαινε πως ο εκ των αρχηγών της ομάδας δεν θα ήταν και πάλι στη διάθεσή του, σίγουρα δεν περίμενε αυτή την… καθίζηση όλου του συνόλου. Ναι, ο ΠΑΟΚ υπέστη – δίχως τον Κρέσπο – αγωνιστική καθίζηση. Έπαψε να είναι η ομάδα που ήταν. Έπαψε να έχει τη συνοχή που είχε. Πάνω απ’ όλα; Έπαψε να νιώθει… άτρωτος.

Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους: Μόλις στο δεύτερο ματς που απουσίασε ο Κρέσπο, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από… 1,5 πρωτάθλημα. Το 2-4 από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 23 Δεκεμβρίου. Δίχως τον Κρέσπο ο ΠΑΟΚ έχασε και από τον Παναθηναϊκό. Έχασε και από τον Ολυμπιακό, όχι μία αλλά τρεις φορές! Ήρθε ισόπαλος στην Ξάνθη, βγήκε εκτός πρωταθλήματος πριν τελειώσει η κανονική διάρκεια, βγήκε εκτός Κυπέλλου.

Έγινε μια ομάδα ευάλωτη. Λάιτ. Σοφτ. Μια ομάδα που έχασε όχι απλά έναν καλό κεντρικό αμυντικό, αλλά μια φυσιογνωμία που μπορούσε να κάνει καλύτερους και τους γύρω του. Τον Βαρέλα. Τον Ίγκνασον. Ακόμα – ακόμα και τον τερματοφύλακά του, που νιώθει άλλη σιγουριά με τον Ισπανό.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: ο ΠΑΟΚ με τον Κρέσπο στην ομάδα είχε κατά μέσο όρο 2,5 πόντους ανά παιχνίδι τη φετινή σεζόν. 2,73 την περσινή. Σχεδόν… ανίκητος, με λίγα λόγια. Που έπεσε το ποσοστό χωρίς τον Κρέσπο στην ομάδα; Στους 1,76 βαθμούς κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Η διαφορά τεράστια.

Αν το δούμε σε αγώνες; Ο φετινός ΠΑΟΚ σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Κρέσπο διαθέσιμο πήρε 40 βαθμούς. Από τους 48 που διεκδίκησε, πήρε τους 40.

Ο φετινός ΠΑΟΚ χωρίς τον Κρέσπο στην ομάδα, πήρε σε 13 αγώνες 23 βαθμούς. Από τους 39 που διεκδίκησε πήρε τους 23.

Με λίγα λόγια, η μέρα (με Κρέσπο) με τη νύχτα (χωρίς Κρέσπο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ