Ολυμπιακός : Το τρίτο όνομα της «κόκκινης» λίστας με τα φορ

Ολυμπιακός : Το τρίτο όνομα της «κόκκινης» λίστας με τα φορ

Ή όταν ο Ολυμπιακός εξέτασε σοβαρά την περίπτωση του Όντιον Ιγκάλο.

Ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Ελ Αραμπί έναν πραγματικό «killer».

Έναν επιθετικό με φονικό ένστικτο, που «τρομοκρατεί» τις αντίπαλες άμυνες, εκτελεί τους γκολκίπερ που βρίσκονται απέναντί του και πετυχαίνει το ένα γκολ μετά το άλλο, οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε νίκες, τίτλους και διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα νούμερά του Μαροκινού φορ στη φετινή σεζόν είναι εντυπωσιακά. Από το περασμένο καλοκαίρι και τα προκριματικά του Champions League μέχρι τώρα έχει παίξει σε 46 ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα, έχοντας 27 γκολ και 7 ασίστ σε 3.021 λεπτά. Στην Ευρώπη ο διεθνής επιθετικός έχει 7 γκολ σε 12 συμμετοχές σε Champions και League, ενώ στην Ελλάδα σε Super League και Κύπελλο έχει 20 γκολ σε 34 αγώνες.

Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός έκανε κίνηση – ματ με την απόκτηση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, με τους Ερυθρόλευκους να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Μαροκινό. Τον επανέφεραν στα ευρωπαϊκά σαλόνια και ο έμπειρος στράικερ τους έβγαλε ασπροπρόσωπους. Το όνομα του  Ελ Αραμπί βρισκόταν στην ίδια λίστα μαζί με άλλους δύο επιθετικούς. Αυτό του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος τελικά πήγε στη Ρωσία και στην Κράσνονταρ, την οποία ο Ολυμπιακός απέκλεισε στα προκριματικά του Champions League.

Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν κερδισμένοι που πήραν τελικά τον Ελ Αραμπί, αφού ο Σουηδός επιθετικός έκανε μια από χειρότερες σεζόν της καριέρας του. Σε 28 παιχνίδια σε Ρωσία και Ευρώπη έχει μόλις 7 γκολ και 1 ασίστ.

Το τρίτο όνομα της «κόκκινης» λίστας για τη γραμμή κρούσης ήταν ένας επιθετικός, που πλέον αγωνίζεται στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο λόγος για τον Όντιον Ιγκάλο. Ο Νιγηριανός επιθετικός, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο μετακόμισε στους Κόκκινους Διαβόλους ως δανεικός από την Σανγκάη Σενχουά. Σε 13 ματς σε Premier League, FA Cup και Europa League έχει 5 γκολ και 1 ασίστ.

Το «φλερτ» του Ολυμπιακού με τον Αφρικανό ξεκίνησε στα τέλη του 2018. Ο Ιγκάλο, όπως είχατε διαβάσει από to10.gr, τον Δεκέμβριο του 2018 είχε προταθεί στον Ολυμπιακό και στη Γαλατάσαραϊ. Ο Ιγκάλο έψαχνε τρόπο να επιστρέψει στην Ευρώπη και ο Ολυμπιακός ήταν μία από τις ομάδες που είχε προταθεί. Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν υπήρξαν εξελίξεις, αλλά παρόλα αυτά το όνομά του παρέμεινε στην «κόκκινη» λίστα.

Οι μήνες πέρασαν, οι Ερυθρόλευκοι έψαχναν για επιθετικό κλάσης που θα έπαιρνε πάνω του την ομάδα και θα τη βοηθούσε να επιστρέψει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά και στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας. Το όνομα του Ιγκάλο παρέμεινε στη σχετική λίστα και η περίπτωσή του κέρδιζε συνεχώς πόντους. Ο Ολυμπιακός τελικά πήρε τον Ελ Αραμπί, ενώ ο Νιγηριανός επέστρεψε στην Ευρώπη για τη Γιουνάιτεντ. Μόνο και μόνο που υπήρχε το όνομα του Ιγκάλο στη λίστα των Πειραιωτών αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο κινούνται στις μεταγραφές.

Ενας πραγματικός killer, όπως είναι και ο Ελ Αραμπί. Ενας φορ, που τον Ιανουάριο του 2017 έκανε μεταγραφή 25 εκατ. ευρώ, όταν μετακόμισε από την Αγγλία και την Γουόφορντ στην Κίνα και την Γιατάι. Συνολικά στην καριέρα του έχει παίξει σε 335 ματς, έχοντας 136 γκολ.

Το όνομα του Ιγκάλο αποδεικνύει τη διαφορά φιλοσοφίας του Ολυμπιακού σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Τους στόχους και την ποιότητα των παικτών που εξετάζουν οι Ερυθρόλευκοι σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και φυσικά τον Παναθηναϊκό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ