Χωρίς τη σημαία, αλλά με τα χρώματά της οι εμφανίσεις της Ρωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Χωρίς τη σημαία, αλλά με τα χρώματά της οι εμφανίσεις της Ρωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας από το Ολυμπιακό κίνημα για δύο χρόνια, η σημαία της χώρας απουσιάζει από τις εμφανίσεις των αθλητών, αλλά τα επιλεγμένα χρώματα δεν διαφέρουν από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Η Ρωσία θα στερηθεί τη σημαία και τον εθνικό ύμνο της σε λιγότερο από 100 ημέρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά στα υπόλοιπα η αντιπροσωπεία των αθλητών/τριών της θα έχει τη γεύση και το χρώμα της χώρας.

Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, έτσι και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας εκμεταλλεύτηκε το ορόσημο των 100 ημερών πριν από την Τελετή Έναρξης των Αγώνων (Τετάρτη 14/05), προκειμένου να παρουσιάσει τις επίσημες εμφανίσεις της αντιπροσωπείας της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας από το Ολυμπιακό κίνημα για περίοδο δύο ετών, που αποφασίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS), η σημαία της χώρας απουσιάζει, αλλά τα επιλεγμένα χρώματα, ωστόσο, δεν διαφέρουν από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Η επίσημη παρουσίαση της ενδυμασίας των αθλητών/τριών της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα με τους πρωταγωνιστές σε ρόλο… μοντέλων να φορούν τα μπουφάν, μπλουζάκια πόλο, μαγιό με την τριχρωμία να κυριαρχεί (λευκό, μπλε και κόκκινο, όπως και η ρωσική σημαία).

Το σχόλιο από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής, Στάνισλαβ Πόζντινακοφ, ήταν το ακόλουθο: «Δεν χρειάζεται να είσαι πολύ ευφάνταστος. Στα ρούχα που παρουσιάζονται σήμερα μπορούμε να αναδείξουμε την εθνική μας σημαία με πολύ προφανή τρόπο.»

Οι όποιες αντιδράσεις στους… κόλπους της ΔΟΕ ξεπεράστηκαν, καθώς το Ολυμπιακό Σώμα δεν είχε πραγματικά άλλη επιλογή από το να επικυρώσει την ιδέα. «Οι στολές της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 συμμορφώνονται με τις καθιερωμένες και δημοσιευμένες οδηγίες», αναφέρει στη δήλωσή της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και προσθέτει: «Τα ρούχα εγκρίθηκαν σε αυτή τη βάση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ