Πιθανός ο εμβολιασμός των Βρετανών αθλητών πριν το Τόκιο

Πιθανός ο εμβολιασμός των Βρετανών αθλητών πριν το Τόκιο

Πριν αναχωρήσουν για το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα εμβολιαστούν οι αθλητές.

Οι Βρετανοί αθλητές είναι πιθανό να εμβολιαστούν κατά του COVID-19 πριν αναχωρήσουν για το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής, Μαρκ Ίνγκλαντ, κανένας δεν έχει εκφράσει την αντίθεσή του στον εμβολιασμό.

Η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι οι αθλητές δεν θα πάρουν προτεραιότητα έναντι των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, των ηλικιωμένων και των ευάλωτων ομάδων, αλλά ο ρυθμός του προγράμματος εμβολιασμού στο Νησί άλλαξε τα δεδομένα.

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι ενήλικες έως τα τέλη Ιουλίου, την ώρα που το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 23/07.

«Δεδομένης της κυβερνητικής πρότασης για το άνοιγμα των εμβολιασμών σε άτομα άνω των 20 ετών, φαίνεται πιθανό ότι η Ολυμπιακή ομάδα θα εμβολιαστεί εκ των προτέρων» δήλωσε ο Ινγκλαντ στο πρακτορείο Reuters, αφού ανακοίνωσε τα ονόματα των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στο ολυμπιακό τουρνουά της τοξοβολίας.

Ο αρχηγός της αποστολής είπε ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για να καθησυχάσει τους Ιάπωνες σχετικά με την άφιξη της βρετανικής αντιπροσωπείας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει τώρα περίπτωση να δοθεί προτεραιότητα στους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες ή, στους εμβολιασμούς των νεότερων ενηλίκων, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο εξετάζεται:

«Θα δούμε πώς θα κυλήσουν οι συζητήσεις τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες και ελπίζουμε ότι θα έχουμε κάποια καλά νέα για όλους τους αθλητές τότε» απάντησε και κατέληξε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι κανένας αθλητής μέχρι σήμερα δεν έχει βγει μπροστά για να πει ότι δεν θα εμβολιαστούν ή ότι είναι κατά της διαδικασίας αυτής.»

Ορισμένες χώρες έχουν ανακοινώσει ήδη ότι θα εμβολιαστούν οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στου Ολυμπιακούς Αγώνες κατά προτεραιότητα, ενώ άλλες εξετάζουν την κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ