Οι Ιάπωνες διοργανωτές σκοπεύουν να εμβολιάσουν και τους 70.000 εθελοντές

Οι Ιάπωνες διοργανωτές σκοπεύουν να εμβολιάσουν και τους 70.000 εθελοντές

Στόχος του σχεδιαζόμενου μαζικού εμβολιασμού των εθελοντών είναι η μείωση του κινδύνου μόλυνσης, περίπου έξι εβδομάδες πριν από την έναρξη των Αγώνων.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο σχεδιάζουν να εμβολιάσουν και τους 70.000 εθελοντές που θα λάβουν μέρος, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του «Τόκιο 2020», Τοσίρο Μούτο, με στόχο τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης, περίπου έξι εβδομάδες πριν από την έναρξη των Αγώνων.

Ενώ οι υπεύθυνοι των Ολυμπιακών συνεχίζουν την προσπάθεια για να καθησυχάσουν τους Ιάπωνες σχετικά με την υγειονομική ασφάλεια στην κορυφαία διοργάνωση, σχεδόν 10.000 εθελοντές, των οποίων ο ρόλος είναι απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία της, παραιτήθηκαν λόγω συγκεκριμένων ανησυχιών που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Ο Τοσίρο Μούτο είπε ότι υπάρχει «υπό συζήτηση» ένα σχέδιο για τον εμβολιασμό σε εθελοντές που βοηθούν σε εγκαταστάσεις και το Ολυμπιακό Χωριό και πως θα μπορούσε να επεκταθεί.

«Όσον αφορά τους εθελοντές, ειδικά εκείνους που έρχονται σε επαφή με αθλητές, πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε σαν να ήταν αθλητές» πρόσθεσε.

Στην Ιαπωνία ο εμβολιασμός είναι σχετικά αργός, με περίπου το 3,5% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Οι Ιάπωνες αθλητές που θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες άρχισαν να εμβολιάζονται στο πλαίσιο ενός ξεχωριστού προγράμματος, το οποίο αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Pfizer.

Ο Μούτο είπε ότι είναι «πολύ πιθανό» οι διοργανωτές των Αγώνων να μπορούν να διαπραγματευτούν την επέκταση του προγράμματος πέραν των σημερινών 20.000 αθλητών και προσωπικού, εάν αποφασίσουν να εμβολιάσουν όλους τους εθελοντές.

«Εάν πρόκειται να χορηγήσουμε εμβόλια, πρέπει να καθορίσουμε αν έχουμε το σύστημα να το κάνουμε» είπε.

«Ομοίως, πόσο μακριά θα επεκτείνουμε το πεδίο εφαρμογής; Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη» εξήγησε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ