GP Κατάρ – Μείον 5 θέσεις ο Φερστάπεν στην εκκίνηση

GP Κατάρ – Μείον 5 θέσεις ο Φερστάπεν στην εκκίνηση

Ανακατατάξεις λίγο πριν την έναρξη του Grand Prix του Κατάρ, με τους Φερστάπεν και Μπότας να δέχονται ποινές πέντε και τριών θέσεων στην εκκίνηση αντίστοιχα.

Ο Μαξ Φερστάπεν θα εκκινήσει τελικά από την 7η θέση στο grand prix του Κατάρ, καθώς παραβίασε την κίτρινη σημαία και δέχτηκε ποινή πέντε θέσεων. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τους ανθρώπους της FIA μετά από πολύωρες συζητήσεις.

Στην ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου του στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές, ο Ολλανδός της Red Bull Racing πέρασε από την ευθεία της πίστας με διπλές κίτρινες σημαίες να κυμματίζουν, λόγω του κλαταρίσματος του Πιέρ Γκασλί σε εκείνο το σημείο. Αυτό σημαίνει ότι θα εκκινήσει τον αγώνα από την 7η θέση.

Επιπλέον και ο Βάλτερι Μπότας τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή Τριών θέσεων στην εκκίνηση γιατί και αυτός Αραβίας και τον κανονισμό με την κίτρινη σημαία. Η παραβίαση έγινε στο ίδιο σημείο με εκείνο του Φερστάπεν, αλλά ο φιλανδός είχε περάσει αργότερα όπου δεν υπήρχε διπλή κίτρινη σημαία και για αυτό τιμωρήθηκε μόνο με τρεις θέσεις.

Μετά την ανακοίνωση των ποινών, ο Χάμιλτον παραμένει φυσικά στην pole position αλλά πλέον θα έχει δίπλα του στην εκκίνηση τον Πιέρ Γκασλί της AlphaTauri, που ανέβηκε στη 2η θέση. Ο Φερνάντο Αλόνσο με την Alpine θα είναι 3ος και δίπλα του θα βρίσκεται ο Λάντο Νόρις με τη McLaren.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ