Τα φώτα στη Γεωργιανή Καβάλας για το 3ο αναπτυξιακό τουρνουά της σεζόν

Τα φώτα στη Γεωργιανή Καβάλας για το 3ο αναπτυξιακό τουρνουά της σεζόν

Τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα έρχονται ξανά να δημιουργήσουν τη γνωστή όμορφη εικόνα για τα παιδιά και να τους πάρουν όλη την ενέργεια για δυνατά ματς και καλές παρέες.

Αύριο και μεθαύριο διεξάγεται στην Καβάλα το 3ο τουρνουά της ΕΦΟΕπΑ στην περίοδο 2021-2022 και παράλληλα το εναρκτήριο για το νέο έτος. Φιλοξενείται στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Γεωργιανής, του υπέροχου δημοτικού διαμερίσματος, που βρίσκεται στη ρίζα του όρους Παγγαίου και απέχει 30 χιλιόμετρα από την Καβάλα. Η μακεδονική πόλη υποδέχεται από σήμερα τις δεκάδες αποστολές και είναι έτοιμη να τις αγκαλιάσει και να τους παρουσιάσει καλές συνθήκες αγώνων και διαμονής.

Με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από την πανδημία covid-19, η οποία φυσιολογικά επηρέασε και τις συμμετοχές και τις περιόρισε στις 97 από 23 σωματεία της χώρας. Κι επιπλέον, με την εμπειρία της από ποικίλα πρωταθλήματα, που διοργανώνει εδώ και πολλά χρόνια στην επιτραπέζια αντισφαίριση και με την αναμφισβήτητη αγάπη της για το άθλημα μέσα από την εξαιρετική δραστηριότητα του τοπικού ΑΣΕΑ. Τους αγώνες διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ΕΦΟΕπΑ σε συνεργασία με τον ΑΣΕΑ Καβάλας και τον δήμο Παγγαίου.

Στο αναπτυξιακό όπεν στη Γεωργιανή θα γίνουν επτά ηλικιακές κατηγορίες. Τα 97 παιδιά, που βρίσκονται στα γκρουπ, χωρίζονται σε 11 εφήβους, 11 νεάνιδες, 33 παίδες, 10 κορασίδες, 16 παμπαίδες, 8 παγκορασίδες και 8 μίνι παμπαίδες. Μετέχουν σωματεία από την Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, την Κορινθία, τις Σέρρες, την Αλεξανδρούπολη, τη Φλώρινα, την Ορεστιάδα και τη Λάρισα και φυσικά την Καβάλα.

Τα πρώτα φαβορί σε κάθε κατηγορία είναι οι Αλεσσάντρο Φέλτσερ, Διονύσης Τιμαμόπουλος στους εφήβους, οι Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Στέλλα Τζαρίδου στις νεάνιδες, οι Κώστας Σωτηρίου Γιάννης Αναστασιάδης στους παίδες, οι Λεμονιά Γκαϊντατζή, Γεωργία Σπανού στις κορασίδες, οι Γιάννης Κιοσελόγλου, Κωνσταντίνος Αλεξούδης στους παμπαίδες, Χριστίνα Τζενίδη, Άννα Μήτκα στις παγκορασίδες και οι Αλέξανδρος Φουσέκης, Χρήστος Τσακαλίδης στους μίνι παμπαίδες.

Η δράση θα λάβει χώρα σε 10 τραπέζια και το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει αύριο στις 12:00 με τους ομίλους των παίδων. Το τελευταίο ωράριο του Σαββάτου είναι στις 19:00. Την Κυριακή η έναρξη των νοκ άουτ αγώνων είναι στις 10:00 και οι τελικοί πρόκειται να γίνουν γύρω στις 16:00.

ΑΓΩΝΕΣ ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΗΣ Α2

* Υπάρχουν κι άλλοι αγώνες στo πρόγραμμα της ΕΦΟΕπΑ αυτό το διήμερο. Στη Α2 εθνική κατηγορία ανδρών γίνεται αύριο το μεσημέρι το αναβληθέν παιχνίδι του ΑΟ Πεύκης με τον ΔΑΟ Ταύρου για τον 1ο όμιλο. Ολοκληρώνει την πρώτη φάση του πρωταθλήματος και δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

* Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα διεξαχθούν, επίσης το Σάββατο, τα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Γ’ Αττικής ανδρών και τα πλέι οφ, μόνο για τις θέσεις 1-4, στη Β’ Εθνική ανδρών Αττικής. Τα χιαστί ζευγάρια των ημιτελικών στη Β’ Εθνική είναι Άρης Βούλας-ΑΟ Διονύσου και Κορωνίδα Γαλατσίου-ΠΟΚ Έσπερος. Οι νικητές αυτών των αγώνων θα διεκδικήσουν τον τίτλο στην κατηγορία και οι ηττημένοι την 3η θέση. Στην α’ φάση του πρωταθλήματος ο Άρης Βούλας αναδείχτηκε νικητής στον 1ο όμιλο με 12 βαθμούς και τον ακολούθησαν η Κορωνίδα Γαλατσίου με 10 και ο Πανιώνιος με 8 βαθμούς. Στον 2ο όμιλο πρώτευσε ο Έσπερος Καλλιθέας με 15. Δεύτερος με τους ίδιους βαθμούς, αλλά υστερώντας στην ισοβαθμία, κατετάγη ο ΑΟ Διονύσου και 3ος ο Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας με 11 βαθμούς.

* Στο Γ’ τοπικό κρίνονται αύριο όλες οι θέσεις κατάταξης με αγώνες 1-4, 5-8 και 9-10. Αρχικά δημιουργήθηκαν και σε αυτό το πρωτάθλημα δύο όμιλοι. Στον 1ο όμιλο ο Μέγας Αθανάσιος Κυψέλης ευνοήθηκε σε ισοβαθμία με τον ΔΑΟ Αγίας Βαρβάρας στους 15 πόντους και τερμάτισε στην κορυφή. Την 3η θέση πήρε το Ηράκλειο 2001 με 12 βαθμούς. Ισοβαθμία και στον 2ο όμιλο (στους 18 βαθμούς) με τον ΑΠΣ Ίλιον να υπερτερεί του Πανελλήνιου. Τρίτος τερμάτισε ο Τελαμών Σαλαμίνας με 13 βαθμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ