Εξασφάλισαν μετάλλιο και οι τρεις Έλληνες διεθνείς στο απλό του τουρνουά Α.Με.Α. της Αιγύπτου

Εξασφάλισαν μετάλλιο και οι τρεις Έλληνες διεθνείς στο απλό του τουρνουά Α.Με.Α. της Αιγύπτου

Πολύ ευχάριστα κύλησε για τα γαλανόλευκα χρώματα η πρώτη μέρα στο τουρνουά για αθλητές με αναπηρίες της Αιγύπτου.

Στους αγώνες, που γίνονται από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου στην Ισμαϊλία και είναι ενταγμένοι στο φετινό καλεντάρι του Para TT της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (κατηγορία Fa 40), μετέχουν ο Μάριος Χατζηκυριάκος, ο Γιώργος Μουχθής και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος κι εξασφάλισαν και οι τρεις θέση στο βάθρο των νικητών στο αγώνισμα του απλού. Οι δύο πρώτοι στην κλάση 6 των ορθίων και ο Διακουμάκος στην κλάση 10 των ορθίων μπήκαν στα ημιτελικά και την Πέμπτη 31/3 θα μάθουν το χρώμα του μεταλλίου, που θα φορέσουν στο στήθος. Ο Διακουμάκος και ο Χατζηκυριάκος προχώρησαν με πρωτιά στους ομίλους τους, ενώ ο Μουχθής με τη 2η προνομιούχο θέση. Στην κλάση 6 μάλιστα, προέκυψε και ελληνικός «εμφύλιος», καθώς Μουχθής και Χατζηκυριάκος θα διεκδικήσουν την είσοδο στον τελικό! Η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση και στα αγωνίσματα του διπλού ανδρών και του διπλού μικτού. Στην αποστολή βρίσκεται και ο Πολυχρόνης Πολίτσης, προσωπικός προπονητής του Χατζηκυριάκου και τέως ομοσπονδιακός της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α..

Στην κλάση 6 δημιουργήθηκαν δύο γκρουπ. Ο Χατζηκυριάκος τέθηκε επικεφαλής στο 1ο και νίκησε δύο Αιγύπτιους αθλητές. Στην αρχή με 3-0 σετ (11-9, 11-7 11-6) τον γνωστό Ιμπραχίμ Χαμαντού (που έχει και τα δύο χέρια ακρωτηριασμένα, αγωνίζεται με τη ρακέτα στο στόμα και σερβίρει μαγκώνοντας το μπαλάκι στο πόδι…) και στη συνέχεια τον Μαχμούντ Αμπντελματζίντ με το ίδιο σκορ (11-4, 11-6, 11-8).

Στο 2ο γκρουπ της ίδιας κλάσης αγωνίστηκε ο Μουχθής. Έδωσε ένα ματς διότι ο δεύτερος αντίπαλος, ο Αιγύπτιος Φουάντ Αλί Χασάν αντιμετώπισε ιατρικό πρόβλημα και τελευταία στιγμή έμεινε εκτός. Ο πρωταθλητής μας αναμετρήθηκε μόνο με τον Γάλλο επικεφαλής του γκρουπ Εστέμπαν Ερό. Προηγήθηκε με 2-1, αλλά στο τέλος έχασε με 3-2 σετ και πήρε τη 2η θέση (11-9, 8-11, 11-8, 5-11, 9-11). Θυμίζουμε ότι τον Ερό τον είχε αντίπαλο και ο Χατζηκυριάκος την προηγούμενη βδομάδα στο τουρνουά Α.Με.Α. της Ισπανίας και τον είχε νικήσει με 3-0 σετ. Ο Μουχθής και ο Χατζηκυριάκος τίθενται αντιμέτωποι νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στην 4άδα σε ματς με… άρωμα Πανελληνίου πρωταθλήματος. Όποιος πάρει τη νίκη θα συναντήσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον τελικό είτε τον Ερό είτε τον Αμπντελματζίντ.

Δύο γκρουπ σχηματίστηκαν και στην κλάση 10. Ο Διακουμάκος μπήκε επικεφαλής στο 2ο γκρουπ και σημείωσε δύσκολα δύο νίκες. Κατέβαλλε τον Αιγύπτιο Μαχμούντ Κόχλα με 3-1 σετ (11-6, 8-11, 12-10, 11-9) και τον Ινδό Ορν Λότλικαρ επίσης με 3-1 σετ (9-11, 11-7, 11-8, 11-9). Στα ημιτελικά συναντά αύριο το μεσημέρι τον Ινδό Γιάγκαναθ Μουκερτζί. Αν νικήσει, θα βρει απέναντί του στον τελικό ή τον Αιγύπτιο Μαχμούντ Κόχλα ή τον συμπατριώτη του Αμπντελραχάμ Αμπντελβαχάβ.

Οι αντίπαλοι στα αγωνίσματα του διπλού

Στα διπλά, τα οποία θυμίζουμε ότι μπήκαν στην τρέχουσα σεζόν στο πρόγραμμα των διεθνών όπεν Α.Με.Α., συγκρότησαν ελληνικό δίδυμο οι Διακουμάκος/Χατζηκυριάκος. Την Παρασκευή 1 Απριλίου θ’ αγωνιστούν στο 2ο γκρουπ της Class MS18. Με αντιπάλους τους Βέλγους Λορέν Ντεβός/Μπεν Ντεσπινό (επικεφαλής), τους Μίροσλαβ Μπλόζεκ/Ράβιντεφ Γιάνταφ από την Τσεχία και την Ινδία αντίστοιχα και τους Αιγύπτιους Αμντέλ Αχμέντ/Χασάν Χουσεΐφ.

Στην κατηγορία MS 14 είναι ο Μουχθής με συμπαίκτη τον Μοχάμαντ Αλρασιντί από το Κουβέιτ, ο οποίος αγωνίζεται στην κλάση 8. Στο 2ο γκρουπ θ’ αναμετρηθούν μεθαύριο με τους Γάλλους Κλεμέντ Μπερτιέ/Εστέμπαν Ερό (επικεφαλής), με τους Αιγύπτιους Σαμπάν Εμάντ/Ιμπραχίμ Χαμαντού και τους επίσης Αιγύπτιους Σαγιέντ Γιουσέφ/Αμπουστίτ Αμπντελμπονέιμ.

Στο διπλό μικτό και την κατηγορία XS14 αγωνίζεται ο Μουχθής με συμπαίκτρια την Ιοάνα Ροξάνα Σιριπάν από τη Ρουμανία (αθλήτρια που αγωνίζεται επίσης στην κλάση 6). Είναι στο 2ο γκρουπ και επίσης την Παρασκευή θα κοντραριστούν με τους Αιγύπτιους Σαγιέντ Γιουσέφ/Χάνα Χαμάντ (επικεφαλής), τους Ράβιντερ Γιάνταφ/Μίροσλαβ Μπρόζεκ από την Ινδία και την Τσεχία αντίστοιχα και τους Μοχαμάντ Αλρασιντί/Πουνάμ Πουνάμ επίσης από την Αίγυπτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ