Στη γαλλική Pro A αγωνίστηκε πρώτη φορά o Χατζηλυγερούδης

Στη γαλλική Pro A αγωνίστηκε πρώτη φορά o Χατζηλυγερούδης

Ξεχωριστή εμπειρία και παράλληλα μία ακόμα περήφανη στιγμή στη διαδρομή του στην επιτραπέζια αντισφαίριση έζησε το βράδυ της Παρασκευής 06/05 ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης.

Με την πρώτη ομάδα του σωματείου Ποντουάζ Σερζί πήρε την ευκαιρία της συμμετοχής στη γαλλική Pro A. Στα 20 χρόνια του έκανε ντεμπούτο σε μία από τις κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης αγωνιζόμενος στο εκτός έδρας ματς με τη Ζούρα Μορέ για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας στο διπλό ανδρών και, μεταξύ άλλων διακρίσεων, πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό εφήβων και παίδων ήταν φέτος ο καλύτερος παίκτης της Ποντουάζ 2 στη National 2 (4η κατηγορία της χώρας) και καθώς η Ποντουάζ 1 θα είχε ελλείψεις στην τελευταία της αναμέτρηση επιβραβεύτηκε με το να κληθεί ν’ αγωνιστεί στην Pro A. Στην ήττα της ομάδας του με 3-0 απόλαυσε την εμπειρία, βρήκε νέο γερό κίνητρο για την εξέλιξή του και άκουσε χρήσιμες συμβουλές από καταξιωμένους αθλητές.

Το ματς με τη Ζούρα Μορέ ήταν εξ αναβολής. Η Ποντουάζ θα είχε απόντα τον Ιρανό Αμίν Αχμαντιάν επειδή έπρεπε να βρίσκεται στη χώρα του για το εθνικό ατομικό πρωτάθλημα, ο 4ος αθλητής της ομάδας, ο Γάλλος Κουεντέν Ρομπινό είναι τραυματίας εδώ και καιρό κι έτσι επιστρατεύτηκε ο Χατζηλυγερούδης ως ο κορυφαίος παίκτης από τη δεύτερη ομάδα. Αγωνίστηκε με συμπαίκτες τους σπουδαίους Γάλλους Αντριέν Ματενέ (που ήταν και στο κοουτσάρισμα) και Εμμανουέλ Λεμπεσόν (πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών το 2016).

Στο μοναδικό του παιχνίδι αντιμετώπισε τον Φινλανδό πρωταθλητή Μπένετεκ Όλαχ. Τα έδωσε όλα για να πάρει ό,τι μπορεί περισσότερο, έκανε καλή προσπάθεια, ώσπου κάμφθηκε φυσιολογικά με 3-0 σετ (2-11, 5-11, 7-11). Στα άλλα ματς ο Λεμπεσόν έχασε 3-2 σετ από τον Ρώσο Κιρίλ Σκάτσκοφ, ο Ματενέ 3-0 από τον Σλοβένο Μπόγιαν Τόκιτς και η Ποντουάζ είναι στην 6η θέση με 30 βαθμούς ένα ματς πριν από την ολοκλήρωση των φετινών αγώνων της.

Ο 8ΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΙΓΚΑ

Με τη χτεσινή συμμετοχή του ο Χατζηλυγερούδης έγινε ο 8ος Έλληνας πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που αγωνίζεται στην 1η εθνική κατηγορία της Γαλλίας. Ιστορία βέβαια, έχουν γράψει ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης ενώ τις ξεχωριστές παραστάσεις έχουν ζήσει για μεγάλο ή μικρό διάστημα ο Γιάννης Βλοτινός, ο Ντανιέλ Τσιόκας, ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Φραγκούλης και ο Γιώργος Σταματούρος.

Η μετάβαση, έστω και εκτάκτως, από τη National 2 στην Pro A, ήταν προφανέστατα μεγάλη αλλαγή για τον νεαρό άσο από την Πάτρα, συνεπώς έχει σημασία να περιγράψει όσα έζησε: «Νιώθω υπέροχα. Ήταν γενικά πολύ όμορφη η εμπειρία των ημερών, που ήμουν με την πρώτη ομάδα. Ρωτούσα όσο πιο πολλά μπορούσα και ο Ματενέ μού έδωσε πολλές μικρές συμβουλές όχι μόνο στο κομμάτι της ψυχολογίας, αλλά και στην τακτική για το μέλλον. Ωραία και η ατμόσφαιρα στην αίθουσα, ενώ μετά τον αγώνα δειπνήσαμε με την αντίπαλη ομάδα όλοι μαζί. Καταλαβαίνετε ότι οι συζητήσεις με όλα τα μεγάλα ονόματα ήταν κάτι ιδιαίτερο για μένα», ανέφερε ο Χατζηλυγερούδης στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ και για τον αγώνα του τόνισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Σαφώς έκανα λάθη λόγω του γεγονότος ότι έπρεπε να ρισκάρω για να πάρω πόντο από τέτοιο παίκτη, αλλά ήταν λίγα. Ο Όλαχ είναι τρομερά δύσκολος και ιδιαίτερος παίκτης. Σκεφτείτε ότι έχει ένα σερί εννέα παιχνιδιών χωρίς ήττα στην Ρro A. Ο Ματενέ μού τόνισε ότι του άρεσε η συμπεριφορά μου και ότι σίγουρα είμαι ακόμα πίσω στο επίπεδο σε πολλά σημεία αλλά ήταν ευχαριστημένος από την εμφάνιση μου καθώς ο ίδιος μου είπε να ρισκάρω».

«ΒΑΖΩ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ»

Το ντεμπούτο στη γαλλική λίγκα δίνει νέο υψηλό στόχο στον νεαρό διεθνή, που φέτος τα έχει πάει πολύ καλά και στις ελληνικές διοργανώσεις. «Όλοι ήταν οικείοι και ευχάριστοι, όλοι με συμβούλευσαν και μου έδωσαν έναυσμα στο να προχωρήσω την προσπάθεια. Ειδικά ο Όλαχ μού είπε ότι έχω δυνατά χτυπήματα και πως αν σταθεροποιηθώ θα έχω σοβαρή άνοδο. Το συμπέρασμά μου είναι ότι σίγουρα είμαι ακόμα πολύ μακριά από το επίπεδο αυτής της λίγκας, αλλά η συγκεκριμένη θαυμάσια εμπειρία με έκανε να βάλω σαν στόχο να παίξω σε μια τέτοια κατηγορία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ