Η Τίνα Κρόττα έγινε η πρώτη επαγγελματίας επιδιαιτήτρια στον κόσμο στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Η Τίνα Κρόττα έγινε η πρώτη επαγγελματίας επιδιαιτήτρια στον κόσμο στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Σπουδαία διάκριση για την Τίνα Κρόττα.

Μία κορυφαία, εδώ και χρόνια, εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο εξωτερικό σε οργανωτικό επίπεδο, είναι το κεντρικό πρόσωπο σε μία ιστορική στιγμή για το άθλημα. Η Τίνα Κρόττα έγινε η πρώτη επαγγελματίας επιδιαιτήτρια στον κόσμο! Πριν από έναν μήνα υπέγραψε συμβόλαιο με τη World Table Tennis ως full staff με την ιδιότητα του WTT Professional Referee and WTT Match officials Manager και χτες Τρίτη 06/12 παρουσιάστηκε επίσημα στο Αμμάν της Ιορδανίας, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της παγκόσμιας ομοσπονδίας! Η WTT δημοσίευσε ξεχωριστό ρεπορτάζ, ειδικά για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και είχε δύο φωτογραφίες της Θεσσαλονικιάς, πρώην αθλήτριας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όπως και δηλώσεις της για το σπουδαίο νέο. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που είναι παρούσα στην Ιορδανία με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Κώστα Παπαγεωργίου, συγχαίρει την πανάξια εκπρόσωπό της και χαιρετίζει με τεράστια χαρά και περηφάνια το γεγονός ότι η πρώτη επαγγελματίας επιδιαιτήτρια στον κόσμο είναι Ελληνίδα (για τις εργασίες της Συνόδου, που έγιναν το τριήμερο 04-06/12 θα υπάρξει άλλο ρεπορτάζ). Πριν δούμε το κείμενο της WTT σημειώνουμε ότι η Κρόττα είναι παράλληλα πρόεδρος της Επιτροπής της διεθνούς ομοσπονδίας για τις αγωνιστικές δραστηριότητες στα άτομα με αναπηρίες.

Διαβάστε επίσης: Στάινερ: «Ο κινητήρας της Ferrari για την επόμενη σεζόν αποδίδει σαν πύραυλος»

«Η World Table Tennis έθεσε νέο ορόσημο στην προσπάθειά της να μεταμορφώσει και να επαναπροσδιορίσει την επιτραπέζια αντισφαίριση διορίζοντας τον πρώτο επαγγελματία επιδιαιτητή του αθλήματος. Η World Table Tennis είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό της Τίνας Κρόττα στη θέση του WTT Match Officials Manager. Αυτή η νέα θέση ορίζει ότι η Κρόττα γίνεται ο πρώτος διαιτητής πλήρους απασχόλησης, που απασχολείται με την παγκόσμια επιτραπέζια αντισφαίριση. Η κίνηση αυτή συνεχίζει την αποστολή της WTT να ωθήσει το πινγκ πονγκ στο επόμενο επίπεδο, προσπαθώντας να βελτιώσει τα πρότυπα για τους παίκτες, τις εκδηλώσεις και επίσης τους officials», αναφέρει αρχικά στο κείμενό της η διεθνής ομοσπονδία και στις δηλώσεις, που παραθέτει στη συνέχεια, έχει κι αυτή μίας γυναίκας από την Κύπρο, που επίσης κατέχει σημαντική παραγοντική θέση στο άθλημα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΝΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ»

«Η WTT έχει δεσμευτεί να βελτιώσει όλες τις πτυχές του αθλήματος, συμπεριλαμβανομένου του επαγγελματισμού των διαιτητών των αγώνων μας. Η Τίνα είναι διαιτητής αγώνων εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και ο διορισμός της ως Διευθυντής Διαιτητών Αγώνων και ως πρώτος διαιτητής πλήρους απασχόλησης, αντανακλά την ικανότητα, τη δέσμευση και το πάθος της. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την Τίνα να αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο και μαζί της, μαζί με την τεράστια εμπειρία της οδηγούμε τους αγώνες WTT σε μια νέα εποχή», υπογράμμισε η Βίκυ Ελευθεριάδη, επικεφαλής της σειράς εκδηλώσεων WTT.

Η Κρόττα ήταν ενθουσιασμένη για τον διορισμό και την προοπτική να συμβάλει στην ανάπτυξη του πινγκ πονγκ.

«Θα προσπαθήσω να εκπαιδεύσω τους νεαρούς officials να ακολουθήσουν τη διαιτησία, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα που θα υποστηρίζει τα μεγάλα γεγονότα, που έχουμε στο καλεντάρι. Θέλουμε να είμαστε ακόμα πιο οργανωμένοι και να έχουμε ακόμη περισσότερους διαιτητές και μια πολύ ικανή ομάδα διαιτητών», τόνισε η Ελληνίδα νεοδιορισθείσα διευθύντρια Αγώνων WTT, στη Σύνοδο Κορυφής της ITTF».

Το ρεπορτάζ της WTT συνεχίζει: «Ως εντελώς νέος ρόλος στη δομή της Παγκόσμιας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, η θέση θα είναι μια ευκαιρία να ενισχύσει την ομάδα, που θα διαιτητεύει και να συνεχίσει να ανεβάζει τον πήχη για εκδηλώσεις WTT σε όλο τον κόσμο.

ΚΡΟΤΤΑ: ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΙΜΗΣΩ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ WTT ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΩ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ»

«Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα και το πρώτο βήμα, η πρώτη φορά στην ιστορία για τέτοιου είδους θέση. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η World Table Tennis και να εκπληρώσω τις προσδοκίες του ρόλου», πρόσθεσε η Τίνα Κρότα.

Προερχόμενη από πλούσιο υπόβαθρο στο πινγκ πονγκ, η Κρόττα ήταν αθλήτρια μέχρι τα 21 της χρόνια και άρχισε να διαιτητεύει αμέσως μετά. Η πρόοδός της στο μονοπάτι των επισήμων περιλάμβανε μία σταθερή άνοδο στις βαθμίδες. Πρώτα ως εθνικός διαιτητής, μετά ως διεθνής το 2000, ως διεθνής επιδιαιτητής το 2003 και τελικά τη μεγαλύτερη αναβάθμιση ως διεθνούς επιδιαιτήτριας. Είναι αυτή η εμπειρία, που η Κρόττα θα προσπαθήσει να εφαρμόσει άμεσα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ