Τέλη Ιανουαρίου η ευρωπαϊκή συνέχεια για την Μπογκόρια του Γκιώνη και την Ενεμπόν του Σγουρόπουλου

Τέλη Ιανουαρίου η ευρωπαϊκή συνέχεια για την Μπογκόρια του Γκιώνη και την Ενεμπόν του Σγουρόπουλου

Η ασυνήθιστα έντονη παρουσία των ελληνικών χρωμάτων στα φετινά Ευρωπαϊκά διασυλλογικά Κύπελλα επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα συνεχιστεί με το νέο έτος.

Τον Ιανουάριο συγκεκριμένα, η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη και η Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου θα περάσουν σε νέα φάση το ευρωπαϊκό τους ταξίδι. Μετά από το πολωνικό κλαμπ του Γκιώνη επικύρωσε τη 2η θέση στο δικό του γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ και το γαλλικό σωματείο του Σγουρόπουλου και αμφότερα προχωρούν στο Europe Cup. Στο φινάλε της Κυριακής 18/12 η Ενεμπόν υπέστη ανώδυνη εντός έδρας ήττα από την 3η του γκρουπ Β, την αυστριακή Βελς, με 3-1 και κατετάγη 2η. Αυτή η θέση φέτος ναι μεν σήμαινε αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως έδινε το δικαίωμα μετακίνησης στα προημιτελικά του Europe Cup.

Μπογκόρια και Ενεμπόν γνωρίζουν τους προσεχείς αντιπάλους τους και τα ματς της 8άδας είναι προγραμματισμένα για τα τέλη Ιανουαρίου. Θυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα ολοκλήρωσε την πετυχημένη φετινή πορεία της η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού χάνοντας στο Europe Cup από ομάδα, που προερχόταν από το Τσάμπιονς Λιγκ (την τσέχικη Μοράφσκι Κρουμλόφ), ενώ, έχοντας συμμετοχή σε όλα τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί και στο τελικό στάδιο του Europe Trophy, την άνοιξη, από την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού και τη γυναικεία του ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας.

Διαβάστε επίσης: Μέσι: Το Μουντιάλ της ζωής του – Το απίστευτο 6/7, τα «στοιχειωμένα» ρεκόρ που έσπασε και η απόδειξη ότι είναι GOAT (vids, pics)

Την περασμένη Κυριακή η Ενεμπόν υποδέχτηκε στο καινούργιο αθλητικό της κέντρο τη Βελς για την 4η και τελευταία αγωνιστική των γκρουπ. Με δεδομένο το 3-0 υπέρ της στο πρώτο ματς ουσιαστικά είχε εξασφαλισμένη τη 2η θέση, πίσω από τη γερμανική Μιλχάουζεν, σίγουρη νικήτρια του ομίλου. Αυτός ήταν και ο λόγος, που έδωσε την ευκαιρία της συμμετοχής σε δύο αναπληρωματικούς και δεν χρειάστηκε ούτε τον Σγουρόπουλο (σ.σ. στην Αυστρία είχε αγωνιστεί).

Παρατάχθηκε με τον Αλεξάντερ Γκιλέν, τον Βανγκ Σιν και τον εκ των βασικών Άντερς Λιντ από τη Δανία, ο τελευταίος σημείωσε το νικηφόρο αποτέλεσμα από τη θέση 3 κι έτσι στην ισοβαθμία με τη Βελς στους 5 βαθμούς ευνοήθηκε η άλλοτε πρωταθλήτρια Γαλλίας. Μετά τη 2η θέση στο γκρουπ Β η Ενεμπόν συνεχίζει στον προημιτελικό γύρο του Europe Cup για να αντιμετωπίσει την ιταλική Μεσίνα. Ο πρώτος αγώνας πρέπει να γίνει μέσα στο διάστημα 22-25 Ιανουαρίου στη γειτονική χώρα και η ρεβάνς μία μέρα από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου στη Γαλλία.

Η Μπογκόρια, που θυμίζουμε ότι κατέλαβε τη 2η θέση στο γκρουπ Α του Τσάμπιονς Λιγκ, πίσω από τη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ, θα έχει «εμφύλιο» στην 8άδα του Europe Cup. Καλείται ν’ αναμετρηθεί με την Γκιάζντα Μπιντγκόζ, που είναι από τις πρωταγωνίστριες ομάδες και στην Πολωνία. Μέσα στις ίδιες ημερομηνίες θα διεξαχθούν οι δύο προημιτελικοί, με τον πρώτο αγώνα να είναι για το Μπιντγκόζ. Μέχρι τότε περιμένει να είναι ξανά έτοιμος ο Γκιώνης, που γύρισε στην Αθήνα με νέες ενοχλήσεις από το τελευταίο του ματς και αυτές τις ημέρες ακολουθεί και θεραπευτική αγωγή.

* Η Μπογκόρια έγινε 2ο φαβορί στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Είναι στη βάση του ταμπλό και αν ξεπεράσει την Μπιντγκόζ θα συναντήσει τον νικητή του προημιτελικού Βιένερ Νόισταντ (Αυστρία)- Τζιάλντοβο (Πολωνία). Η Ενεμπόν αν προκριθεί θα βρει στα ημιτελικά είτε τη γαλλική Ποντουάζ είτε την ιταλική Απουάνια Καράρα.

* Μέσα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Α’ εθνικής κατηγορίας, στα οποία συμμετέχουν Έλληνες αθλητές, είναι και αυτό της Βουλγαρίας. Εκεί έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα η Κόμφορτ της Ιωάννας Γερασιμάτου και βρίσκεται αήττητη στην κορυφή της βαθμολογίας έπειτα από 7 αγώνες. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η 21χρονη διεθνής πήγε δεύτερη φορά στη γειτονική χώρα και βοήθησε την ομάδα της να σημειώσει 3 ακόμα νίκες. Είχε προσωπικό απολογισμό 4 νίκες και 2 ήττες και να προστεθεί ότι αγωνίζεται μαζί με τη Μαρία Γιόβκοβα, που είναι συμπαίκτριά της και στην ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ