Το ασημένιο μετάλλιο ο Πλακαντωνάκης στο διπλό ανδρών της κατηγορίας 80-84 ετών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων

Το ασημένιο μετάλλιο ο Πλακαντωνάκης στο διπλό ανδρών της κατηγορίας 80-84 ετών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων

Το πιο γλυκό φινάλε είχαν τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης βετεράνων 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσκάτ από τις 16 έως τις 21/01.

Το πιο γλυκό φινάλε είχαν τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης βετεράνων 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσκάτ από τις 16 έως τις 21/01. Ο Σταύρος Πλακαντωνάκης, ο γηραιότερος από τους 5 αθλητές μας, που έζησαν την υπέροχη εμπειρία, πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό ανδρών της κατηγορίας 80-84 ετών με συμπαίκτη τον Γερμανό Βόλφγκανγκ Βενκ. Νωρίς το πρωί ώρα Ελλάδας σημείωσαν στα ημιτελικά την 5η σερί νίκη τους στο αγώνισμα και λίγες ώρες αργότερα κάμφθηκαν δύσκολα στον τελικό από γερμανικό δίδυμο. Στο ίδιο αγώνισμα ο αξιοθαύμαστος παλιός πρωταθλητής Ελλάδας είχε κατακτήσει τον περασμένο Ιούλιο την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων στο Ρίμινι της Ιταλίας, ενώ στο Σουλτανάτο του Ομάν κατάφερε να πάρει και το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό μικτό της ίδιας κατηγορίας με την Ατσούκο Σιρέι από την Ιαπωνία. Είναι μία σπουδαία διπλή επιτυχία σε αυτό το επίπεδο, που πέρα από τα ξεχωριστά συναισθήματα στον ίδιο τον ακούραστο αθλητή μας, δίνει μεγάλη χαρά στην πλατιά ελληνική κοινότητα των βετεράνων, την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και όλους τους ανθρώπους του αθλήματος. Θυμίζουμε ότι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αγωνίστηκαν επίσης ο Θανάσης Χειμωνάς στην κατηγορία 50-54 ετών, ο Πέτρος Αποστόλου (60-64), ο Νίκος Δούης (65-69) και ο Γιώργος Καραμπεάζης (65-69).

Διαβάστε επίσης: Τσιτσιπάς: «Έχω προετοιμαστεί πολύ σκληρά – Ευκαιρία να δείξω λίγο καλό τένις»

Ο Σταύρος Πλακαντωνάκης και ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Βενκ είχαν εξασφαλίσει από την Παρασκευή 20/01 τη θέση στο βάθρο όταν μπήκαν στην 4άδα. Σήμερα κυνήγησαν μεγαλύτερη διάκριση, την πέτυχαν και ήταν ικανοί ακόμα και για την πρωτιά. Το πρωί στα ημιτελικά είχαν πολύ δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στους Ρόι Νόρτον/Ντένις Μπρομάτζ από την Αγγλία και την Ουαλία αντίστοιχα. Επικράτησαν με 3-2 σετ κι αυτή ήταν η 3η νίκη τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με το συγκεκριμένο σκορ. Η εξέλιξη 11-4, 8-11, 11-5, 6-11 και 11-9.

Στον τελικό βρήκαν μπροστά τους ένα ακόμα ζευγάρι από τη Γερμανία, όπως είχε γίνει στην 8άδα, αλλά και στα γκρουπ. Αναμετρήθηκαν με τους Σιέγκφρεντ Λέμκε/Βόλφγκανγκ Σμιντ, που ήταν 1ο φαβορί της κατηγορίας κι επίσης είχαν προχωρήσει χωρίς ήττα. Το ελληνογερμανικό δίδυμο έδωσε και τις τελευταίες δυνάμεις του, αντέδρασε πολύ καλά στο χαμένο 1ο σετ και ισοφάρισε, ώσπου κάμφθηκε με 3-1 σετ  (5-11, 11-6, 6-11, 7-11).

Η απονομή των επάθλων, λίγη ώρα μετά, ήταν το αποκορύφωμα στις υπέροχες στιγμές, που έζησε ο 83χρονος βετεράνος αθλητής και παράλληλα σημαντικός παράγοντας του αθλήματος. Στο διπλό μικτό είχε πάρει χτες το μετάλλιο και η στιγμή ήταν επίσης ιδιαίτερη, καθώς η Ελλάδα είχε θέση στο βάθρο στην πρώη φορά που παίχτηκε το συγκεκριμένο αγώνισμα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων. Επιπλέον τα δύο μετάλλια στέλνουν το μήνυμα ότι όσο υπάρχουν κουράγια δεν χρειάζεται να σταματά ποτέ αυτή η θαυμάσια ενασχόληση με την επιτραπέζια αντισφαίριση.

Να σημειωθεί τέλος, ότι σε τελικό κορυφαίας διοργάνωσης βετεράνων η Ελλάδα είχε συμμετοχή και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019 όταν ο Γιάννης Βλοτινός ήρθε 2ος στην κατηγορία 40-49 ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ