Οι νικητές των Περιφερειακών πρωταθλημάτων παμπαίδων-παγκορασίδων

Οι νικητές των Περιφερειακών πρωταθλημάτων παμπαίδων-παγκορασίδων

Σε πέντε περιοχές της χώρας πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου το Περιφερειακό πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Αφορά αθλητές και αθλήτριες έως 13 ετών, έβγαλε τους τοπικούς νικητές στο απλό και παράλληλα έδωσε προκρίσεις για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης κατηγορίας, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 26 με 28 Μαΐου 2023 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Περίπου 220 παιδάκια αγωνίστηκαν στην Αθήνα, την Καβάλα, την Πάτρα, τη Χίο και την Κρήτη. Στις τρεις πρώτες πόλεις έγιναν αγώνες για αγόρια και κορίτσια, ενώ στα δύο νησιά αγωνίστηκαν μόνο παμπαίδες.

Πρωταθλητές των περιφερειών αναδείχτηκαν ο Δημήτρης Γεωργαλλίδης και η Αθανασία Γκόγκα στην Αττική, ο Μάριος Σερίδης και η Χριστίνα Τζενίδη στη Βόρεια Ελλάδα, ο Αναστάσιος Φουσέκης και η Σοφία Κιντή στη Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο, ο Απόστολος Κοντόπουλος και η Μαρκέλλα-Ιωάννα Σγούτα στη Χίο και ο Γιώργος Πετράκης στην Κρήτη για τη Λοιπή Χώρα. Σήμερα 19/03 έγιναν και τα φάιναλ φορ του Τοπικού Κυπέλλου ανδρών 2022-2023 για τρεις περιοχές της χώρας και λόγω μεγάλης επικαιρότητας το σχετικό δελτίο Τύπου θα δημοσιευτεί αύριο.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 76-69: «Κόκκινος» θρίαμβος στον πρώτο τελικό

Για την Αττική οι αγώνες έγιναν το Σάββατο 18/03 στο γυμναστήριο του ΓΑΣ Ελευσίς. Στους παμπαίδες αναδείχτηκε πρωταθλητής Αττικής ο Δημήτρης Γεωργαλλίδης. Ο 13χρονος του ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης προχώρησε ως 1ο φαβορί και στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Δημήτρη-Μάριο Αλεξανδρίδη του Τελαμώνα Σαλαμίνας (11-6, 11-5, 13-11). Στα 11 χρόνια του είναι ο φιναλίστ και στα ημιτελικά απέκλεισε με 3-1 σετ το 2ο φαβορί, τον Απόστολο Βατσακλή. Ο αθλητής ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης και ο Γιώργος Σασσάνης του Τελαμώνα Σαλαμίνας πήραν την 3η θέση.

Στις παγκορασίδες κατέκτησε την πρωτιά η Αθανασία Γκόγκα. Η 13χρονη αθλήτρια του Ολυμπιακού έδωσε έναν ακόμα αμφίρροπο τελικό φέτος με τη συνομήλική της Δέσποινα Δημητρίου του ΓΑΣ Ελευσίς και επικράτησε με 3-1 σετ (11-7, 10-12, 11-7, 11-9). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι αδερφές Αλεξάνδρα και Παναγιώτα Μαυρίδη, αθλήτριες του Προφήτη Ηλία Πειραιά.

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα Βόρειας Ελλάδας διεξήχθη το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης, στην Κοζάνη. Το χρυσό μετάλλιο στους παμπαίδες κατέκτησε ο Μάριος Σερίδης, που είναι ακόμα στο 11ο έτος της ηλικίας του. Ο αθλητής του ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας (νούμερο 2 στα seeding) επιβλήθηκε στον τελικό με 3-0 σετ του Καστοριανού συμπαίκτη του Κωνσταντίνου Ισαακίδη, που ήταν 1ο φαβορί (11-5, 12-10, 11-6). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Δημήτρης Κουρτίδης (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης) και ο Σπύρος Σαρηγιαννίδης (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας), οι οποίοι στους συναρπαστικούς ημιτελικούς κάμφθηκαν στα 5 σετ από τους Σερίδη και Ισαακίδη αντίστοιχα.

Στα κοριτσάκια πήρε την πρωτιά η Χριστίνα Τζενίδη της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων 2022 δεν έχασε σετ στην πορεία της ως 1ο φαβορί, πάντως στον τελικό νίκησε πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 3-0 την Ελπίδα Τασιού του ΑΟ Θέρμης Θερμαίος (12-10, 11-7, 14-12). Στα ημιτελικά η Τασιού είχε αποκλείσει από 0-2 σετ πίσω το νούμερο 2 των αγώνων, την Παρασκευή Σπανού. Η αθλήτρια από τις Σάρισες Φλώρινας και η Μιχαέλα Λαγκουβάρδου του Πέρα Θεσσαλονίκης ανέβηκαν στο 3ο σκαλί του βάθρου.

Στο Περιφερειακό της Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου οι αγώνες έγιναν σήμερα Κυριακή 19/03 στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος», στην Πάτρα. Η πρωτιά του Αναστάσιου Φουσέκη στους παμπαίδες αποτέλεσε μίνι έκπληξη. Ο 13χρονος αριστερόχειρας νούμερο 2 του πρωταθλήματος έκαμψε με 3-2 σετ στον τελικό τον Γιάννη Κιοσελόγλου του Ποσειδώνα Λουτρακίου, πρωταθλητή Ελλάδας της κατηγορίας τις δύο τελευταίες χρονιές (11-7, 2-11, 11-8, 8-11, 11-9). Για το 1ο φαβορί των αγώνων να σημειωθεί ότι έχει μικροτραυματισμό στο δεξί χέρι και αγωνίστηκε με γάζα. Στο χάλκινο μετάλλιο έφτασαν ο Σπύρος Φουσέκης (ΑΟ Παγώνα Πάτρας) και ο Μιχάλης Μπιτχάβας (Ποσειδών Λουτρακίου).

Στις παγκορασίδες πρώτευσε η 12χρονη Σοφία Φίλη από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, που ήταν και στην κορυφή του ταμπλό. Στον τελικό επιβλήθηκε της Κωνσταντίνας Φιλοπούλου του ΑΟ Ξυλοκάστρου με 3-0 σετ (11-5, 11-5, 11-5). Την 3η θέση μοιράστηκαν η Αθανασία Κιντή και η Νεφέλη Ντέντα του Ποσειδώνα Λουτρακίου.

Την Κυριακή διεξήχθησαν και οι αγώνες του παμπαιδικού στα δύο νησιά για τη Λοιπή Χώρα. Στη Χίο και το κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων την 1η θέση στα αγόρια πήρε ο 11χρονος Απόστολος Κοντόπουλος (Νο 2). Ο αθλητής του Ωρίωνα ΑΠΟ Χίου κατέβαλλε στον συναρπαστικό τελικό τον συμπαίκτη του Αργύρη Λουρετζάκη (Νο 1) με 3-2 σετ (7-11, 11-9, 14-12, 6-11, 11-9). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Γιώργος Λιάδης και ο Χρήστος Παπαχατζίδης του ΜΣΒ Φαρος Βαρβασίου.

Στις παγκορασίδες ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου η 11χρονη Μαρκέλλα-Ιωάννα Σγούτα. Η αθλήτρια του Ωρίωνα Χίου (1ο φαβορί) νίκησε στον τελικό τη συμπαίκτριά της Μαρία-Μαρκέλλα Κοντοπούλου (Νο 2) με 3-0 σετ (11-7, 11-5, 11-5). Την 3η θέση κατέλαβαν η Χαρίκλεια Ζαγκότση και η Πλουμή Σωτηράκη, επίσης από τον Ωρίωνα Χίου.

Στην Κρήτη τέλος, οι αντίστοιχοι αγώνες αφορούσαν μόνο τα αγόρια και φιλοξενήθηκαν άλλη μια φορά σε αίθουσα του Παγκρήτιου Σταδίου, στο Ηράκλειο. Τοπικός πρωταθλητής είναι ο γεννημένος το 2013 Γιώργος Πετράκης, που άρχισε ως 3ο φαβορί. Στον ισορροπημένο τελικό έκαμψε με 3-2 σετ τον συμπαίκτη του στον ΟΑ Χανίων (κι επίσης παιδί 10 ετών) Θεοφάνη Μαρκουλάκη (11-7, 8-11, 8-11, 11-9, 12-10). Στην 3η θέση βρέθηκαν ο Δημήτρης Πετράκης και ο Μανώλης Τζουγκάρης, επίσης από το σωματείο των Χανίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ