Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα test event του καλοκαιριού

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα test event του καλοκαιριού

Από φέτος το Παρίσι θα αρχίσει τις... προπονήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, το 2024, η οργανωτική επιτροπή (COJO) θα… «προπονείται» όλο το καλοκαίρι του 2023. Έτσι, ορισμένες τοποθεσίες θα δοκιμαστούν σε αγωνιστική λειτουργία, όπως η κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας στον Σηκουάνα, ενώ άλλες θα εξεταστούν από τεχνικής πλευράς.

Πρώτο test event (δοκιμαστική διοργάνωση) θα είναι η ιστιοπλοΐα στη Μασσαλία, από 9 έως 16 Ιουλίου. Η κολύμβηση στον Σηκουάνα θα δει επίσης πως πάνε τα πρώτα της μήκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανοιχτής κολύμβησης από τις 5 έως τις 6 Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια θα διεξαχθεί μια διοργάνωση τρίαθλου και παρα-τρίαθλου, από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου, σε μια ευκαιρία «να εγκατασταθεί και να αποσυναρμολογηθεί η πλωτή γέφυρα εκκίνησης», εξήγησαν οι διοργανωτές την Πέμπτη (6/4).

Διαβάστε επίσης: Μαρινάκης: Η (ακόμη μια) πικρή δικαίωση

Σε ορισμένες τοποθεσίες θα είναι θέμα δοκιμής της μετάβασης από το ένα άθλημα στο άλλο, όπως στο Arena Champs de Mars, μεταξύ των αγώνων τζούντο και πάλης, ενώ στο Ρολάν Γκαρός θα δοκιμαστεί, τεχνικά, η μετάβαση από το τένις στην πυγμαχία.

Ένας άλλος σημαντικός χώρος των Ολυμπιακών Αγώνων, η Place de la Concorde, η οποία θα φιλοξενήσει τα αστικά αθλήματα και την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων δεν θα δοκιμαστεί αθλητικά αλλά μάλλον ως προς τις ροές.

Οι Παριζιάνοι, ειδικά στο 7ο διαμέρισμα, θα ενημερωθούν για όλες αυτές τις δοκιμές και θα έχουν περισσότερες λεπτομέρειες τον Ιούνιο, δήλωσε ο Πιερ Ραμπαντάν, αθλητικός σύμβουλος για την πόλη του Παρισιού.

Μια δοκιμή της -άνευ προηγουμένου- τελετής έναρξης στον Σηκουάνα, οι βασικοί άξονες της οποίας πρέπει σύντομα να παρουσιαστούν στη ΔΟΕ (διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή), θα πρέπει επίσης να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2023, ανέφεραν πρόσφατα στο Γαλλικό Πρακτορείο αρκετές πηγές.

Μια δεύτερη φάση δοκιμών θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2024: η νέα αίθουσα που βρίσκεται στα βόρεια του Παρισιού, η Arena La Chapelle ή το Ολυμπιακό υδάτινο κέντρο (CAO) που βρίσκεται απέναντι από το Stade de France, το οποίο θα φιλοξενεί καταδύσεις, νερό – πόλο και καλλιτεχνική κολύμβηση.

Τελευταία δοκιμή θα είναι αυτή της κολύμβησης τον Ιούνιο του 2024, στις πισίνες που θα εγκατασταθούν στο La Défense Paris Arena στη Ναντέρ. Ερωτηθείσα για το θέμα του κλίματος για το καλοκαίρι του 2024, η οργανωτική επιτροπή εξήγησε ότι συνοδεύτηκε από το Météo-France «για να έχουμε ακριβή στοιχεία» και ότι σχεδίασε διάφορα σενάρια σε «περιπτώσεις ακραίων καταστάσεων» (θερμοκρασία, καταιγίδες κ.α.).

Επιπλέον, ο διυπουργικός εκπρόσωπος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Μισέλ Καντό, διευκρίνισε πρόσφατα ότι υπήρχε «υπηρεσία ανάλυσης κινδύνου που προέβλεπε σενάρια» για θεατές ή μεταφορές, διευκρίνισε ο Πιερ Ραμπαντάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ