Στοιχεία και αριθμοί για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα παμπαίδων-παγκορασίδων και μίνι παμπαίδων-μίνι παγκορασίδων των Τρικάλων

Στοιχεία και αριθμοί για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα παμπαίδων-παγκορασίδων και μίνι παμπαίδων-μίνι παγκορασίδων των Τρικάλων

Οι κατηγορίες αθλητών και αθλητριών μέχρι 11 και μέχρι 13 ετών θα κλείσουν αυτή την εβδομάδα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την περίοδο 2022-2023.

Οι δύο διοργανώσεις θα γίνουν στα Τρίκαλα παράλληλα το τριήμερο 26-28/05 και συνιστούν μία νέα και φυσικά πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση. Αρχικά διότι για πρώτη φορά στα χρονικά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα των παμπαίδων και των παγκορασίδων αφορά σε παιδιά μέχρι 13 ετών (δηλαδή και μαθητές 1ης Γυμνασίου) και όχι μέχρι 12, όπως γινόταν πάντοτε. Δεύτερον, διότι η ΕΦΟΕπΑ πραγματοποιεί το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μίνι παμπαίδων-μίνι παγκορασίδων και συγκεντρώνει παιδιά μέχρι 11 ετών, σε συνέχεια των αγώνων στα αναπτυξιακά τουρνουά, που επίσης κάνει σε αυτή την κατηγορία.

Φυσικά και οι δύο αλλαγές απορρέουν από την περσινή εναρμόνιση με τα διεθνή πρότυπα στα νέα ηλικιακά όρια των κατηγοριών. Σημειώνεται επίσης ότι το Πανελλήνιο Κ13 περιλαμβάνει το ομαδικό και όλα τα ατομικά αγωνίσματα, ενώ το Πανελλήνιο Κ11 μόνο το αγώνισμα του απλού. Τα πρωταθλήματα στην υπέροχη, και με παρουσία στην επιτραπέζια αντισφαίριση, θεσσαλική πόλη, διεξάγει στο κλειστό γυμναστήριο Κατσιμήδου η ελληνική ομοσπονδία με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, τον Δήμο Τρικκαίων και τον Φιλόδοξο Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Τρικάλων.

Διαβάστε επίσης: Πως ο αγαπημένος προπονητής του Μέσι, βρέθηκε στην κουβέντα για τον Ολυμπιακό

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι θα διεξαχθεί στα Τρίκαλα η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παμπαίδων – Παγκορασίδων και Μίνι Παμπαίδων – Μίνι Παγκορασίδων. Πλούσιο θέαμα αναμένεται από τους καλύτερους αθλητές των κατηγοριών, όπου ανάμεσα τους βρίσκονται και δικοί μας αθλητές. Θα ήταν χαρά μας να έρθετε και να στηρίξετε τις προσπάθειες όλων των αθλητών. Ραντεβού λοιπόν, την Παρασκευή 26 Μαΐου, από νωρίς το πρωί, στο κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων Κατσιμήδου», ανέφερε το τοπικό σωματείο Φιλόδοξος σε ανάρτηση-κάλεσμα προς τους φιλάθλους της πόλης μέσα από τα social media.

To Πανελλήνιο πρωτάθλημα για αθλητές έως 13 ετών θα καλύψει όλο το τριήμερο. Πρόκειται να πάρουν μέρος περίπου 100 παιδιά από 28 σωματεία της χώρας. Στα πέντε ατομικά αγωνίσματα οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής είναι 77 (προηγήθηκε προκριματική φάση μέσω των Περιφερειακών πρωταθλημάτων) και χωρίζονται σε 48 αθλητές και 29 αθλήτριες στο απλό, 22 ζευγάρια στο διπλό παμπαίδων, 13 στο διπλό παγκορασίδων και 26 στο διπλό μικτό.

Στο ομαδικό οι συμμετοχές είναι 16 και 9 αντίστοιχα, στα αγόρια έχουν σχηματιστεί 4 γκρουπ των 4ων ομάδων και στα κορίτσια 3 των 3ωνH σχετική κλήρωση έχει γίνει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τη βρουν στο λινκ https://app.ttscore.io/customer/24/event/596.

Οι συμμετοχές προέρχονται από την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, την Αθήνα, την Κορινθία, την Καβάλα, την Ορεστιάδα, τα Τρίκαλα, τα Χανιά, τη Χίο και την Κοζάνη.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα για αθλητές έως 11 ετών θα γίνει σε μία μέρα, την Παρασκευή 26/05. Πρόκειται ν’ αγωνιστούν 49 αγόρια και κορίτσια από 19 σωματεία της χώρας και συγκεκριμένα 27 μίνι παμπαίδες και 22 μίνι παγκορασίδες. Στη διοργάνωση θα έχουν αθλητές σωματεία από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Κορινθία, τη Φλώρινα, την Αθήνα, την Πάτρα, τη Χίο, τα Τρίκαλα, την Κοζάνη και τα Χανιά. Τα βασικά στοιχεία υπάρχουν στο λινκ https://app.ttscore.io/customer/24/event/597.

Τα Τρίκαλα δεν θα ζήσουν την πρώτη εμπειρία με αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Τον Μάιο του 2022 είχαν φιλοξενήσει αναπτυξιακό πρωτάθλημα, συγκεκριμένα το 6ο και τελευταίο στην περσινή σειρά.

Το γυμναστήριο θα δοθεί για προπόνηση την Πέμπτη 25/05 και στο δίωρο 18.00 με 20.00. Στη διάρκεια των αγώνων οι ντόπιοι διοργανωτές θα προσφέρουν στους αθλητές αναμνηστικά μπλουζάκια και σνακ.

ΟΙ 19 ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Οι δύο σπουδαίες αγωνιστικές εκδηλώσεις έχουν σημαντική στήριξη από χορηγούς. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων, η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, το συσκευαστήριο οστράκων και νωπών ψαριών Foteinos Mare, η Cava Tsinas, η καφετέρια Bonjour και το EURO + MED Ιατρικό Κέντρο είναι οι μεγάλοι χορηγοί. Το πρωτάθλημα στηρίζουν επίσης οι:

Τεχνική Εταιρεία Under Construction

Κρεοπωλείο Ευθυμίου

Ταβέρνα Κατώγι

Ταβέρνα Της Κακομοίρας

Ταβέρνα Παλιά Ιστορία

Ανθοδιακοσμήσεις Αγγελική & Γιώργος

Be Twins Καφετέρια

Βουλκανιζατέρ Tzamkiozis Ελαστικά

Διαφημιστική Xenagos-Ξεναγός

Κοσμήματα Στίλβη

Τεχνική Εταιρεία Θωμάς Δ. Τσίγκας Πολιτικός Μηχανικός

Φυσιοθεραπευτήριο The Therapistis Vaitsaras

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ