Νέο πλήγμα στον ρωσικό αθλητισμό λόγω του πολέμου: Χάνεται η διοργάνωση του Euro 2026

Νέο πλήγμα στον ρωσικό αθλητισμό λόγω του πολέμου: Χάνεται η διοργάνωση του Euro 2026

Τα απόνερα του πολέμου της Ρωσίας κόντρα στην Ουκρανία συνεχίζουν να επηρεάζουν σοβαρά τον ρωσικό αθλητισμό, με άλλα μια μεγάλη διοργάνωση να χάνεται για τους Ρώσους.

Η Ρωσία λόγω του πολέμου με την Ουκρανία, δεν θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χάντμπολ γυναικών του 2026, καθώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) ανακοίνωσε ότι αναζητά εναλλακτική «οικοδέσποινα».

Η Ρωσία ανέλαβε τη φιλοξενία της διοργάνωσης τον Νοέμβριο του 2021, στο Έκτακτο Κογκρέσο της EHF, ωστόσο η εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ανάγκασε την Εκτελεστική Επιτροπή να αναζητήσει νέα έδρα διεξαγωγής. Η απόφαση αυτή ελήφθη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στη Βιέννη, με την EHF να ανακοινώνει για το θέμα:

Διαβάστε επίσης: Σλούκας: Την επόμενη φορά θα είναι (λογικά) και ο κόουτς Μπαρτζώκας

«Για το EURO 2026 των γυναικών, δόθηκε εντολή να υπάρξει επαφή με τη Ρωσική Ομοσπονδία Χάντμπολ, ως διοργανωτή, εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης. Αυτή η επαφή έγινε στις αρχές της εβδομάδας, με το αποτέλεσμα να είναι ότι η διεξαγωγή της διοργάνωσης στη Ρωσία δεν είναι δυνατή εντός του δεδομένου χρονοδιαγράμματος. Ως εκ τούτου, η EHF θα αναζητήσει εναλλακτικό οικοδεσπότη σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Επιπρόσθετες πληροφορίες για τη νέα διαδικασία ανάθεσης θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ