Τώρα αρχίζουν τα… εύκολα

Τώρα αρχίζουν τα… εύκολα

Ο Τεντόγλου θέλει το μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του.

Το πόσο δύσκολος είναι ένας προκριματικός αγώνας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή και σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο στίβο είναι δεδομένο και μπορεί κανείς να ρωτήσει πολλούς μεγάλους αθλητές και πολλές μεγάλες αθλήτριες για να το επιβεβαιώσουν.

Ο τρόπος με τον οποίο προκρίθηκε χθες στον αποψινό (20.30) τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν αγχωτικός όχι μόνο για τους συγγενείς του από τα Γρεβενά στις κερκίδες του εθνικού σταδίου της ουγγρικής πρωτεύουσας αλλά και για τον ίδιο και φυσικά για τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι που μόνο το (διάσημο) καπέλο του δεν έφαγε από την αγωνία στην εξέδρα.

Διαβάστε επίσης: Το πλάνο του Μαρτίνεθ για την Τσουκαρίτσκι: Οι δεδομένοι και τα ερωτηματικά

Δεδομένου ότι οι αθλητές έχουν μόνο τρία άλματα (ενώ στον τελικό οι 8 πρώτοι έχουν μετά τα πρώτα τρία, άλλα τρία άλματα στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν την επίδοσή τους) και ο πρωταθλητής μας είχε ξεκινήσει με ένα άκυρο και άλλο ένα στα 7.95 με το όριο πρόκρισης να είναι τα 8.15, άρχισε να τον… ζώνουν τα φίδια.

Αφενός γιατί του έμενε ένα μόνο άλμα για να μπει στον τελικό αλλά και γιατί το πρώτο του άλμα ήταν μεγάλο αλλά για λίγο βγήκε άκυρο, ενώ στο δεύτερο είπε να πατήσει λίγο πιο πίσω για να μη βγει άκυρος και αυτός πάτησε…σπίτι του όπως είχε χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα να χάσει πάλι πολύτιμους πόντους και να μείνει μακριά από το όριο πρόκρισης.

Στο τρίτο άλμα, απλά είπε μέσα του: «Μίλτο ως εδώ, δεν έχεις άλλη ευκαιρία» συγκεντρώθηκε και προσγειώθηκε με άνεση στα 8.25 και στον αποψινό τελικό.

«Ήμουν λίγο βλάκας και χωρίς λόγο επιβαρύνθηκα με παραπάνω άλματα και ενώ ο τελικός είναι την επόμενη μέρα» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στην κάμερα της ΕΡΤ καθώς ο ξεκάθαρος στόχος του ήταν να τελειώνει με το πρώτο κιόλας άλμα την υπόθεση πρόκριση.

Και όμως τώρα που τελείωσε τον προκριματικό, πρέπει να ανησυχούν οι άλλοι και όχι ο ίδιος καθώς πλέον στον τελικό είναι στο στοιχείο του και έτοιμος για όλα.

Ένας αθλητής που όταν τον ρωτάνε για το μεγάλο άλμα (8.54) που έβγαλε ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ λέει χωρίς δεύτερη σκέψη ότι: «Όπως τον είδα βέβαια, πιστεύω ότι μπορεί και παραπάνω. Κι εγώ πιστεύω θα βγάλω ένα τέτοιο άλμα. Θέλω πολύ να κερδίσω, αλλά δεν θα με πειράξει αν χάσω ενώ θα έχω κάνει μία μεγάλη επίδοση» τότε δεν μπορείς παρά να τον υπολογίζεις πάρα πολύ ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Πηγή: in.gr 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ