Κουβανοί αθλητές ζήτησαν άσυλο από την Χιλή

Κουβανοί αθλητές ζήτησαν άσυλο από την Χιλή

Οκτώ Κουβανοί αθλητές, οι οποίοι συμμετείχαν στους Παναμερικανικούς Αγώνες, ζήτησαν άσυλο από την Χιλή.

Οκτώ Κουβανοί αθλητές, οι οποίοι συμμετείχαν στους Παναμερικανικούς Αγώνες, που διεξήχθησαν στο Σαντιάγο, αποφάσισαν να παραμείνουν στην Χιλή και να ζητήσουν άσυλο ή καθεστώς πρόσφυγα, όπως δήλωσαν σχετικά, ο δικηγόρος τους και οι τοπικές Αρχές.

«Υπάρχουν επτά αθλητές, έξι γυναίκες και ένας άνδρας, που θα ζητήσουν καταφύγιο ή άσυλο», επεσήμανε ο Μιχαίλ Μπονίτο χωρίς να διευκρινίσει την ταυτότητά τους.

Τα μέσα ενημέρωσης της Χιλής, αποκάλυψαν ότι πρόκειται για έξι μέλη της ομάδας χόκεϊ επί χόρτου και έναν δρομέα 400 μέτρων με εμπόδια, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στους Αγώνες που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή.

Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών της Χιλής, ανακοίνωσε αργότερα ότι ακόμη ένας αθλητής προστέθηκε στους επτά, που ζήτησαν άσυλο ή καθεστώς πρόσφυγα.

«Η πρωταρχική τους πρόθεση είναι να παραμείνουν στη Χιλή», διαβεβαίωσε ο κ. Μπονίτο στο Γαλλικό Πρακτορείο, εξηγώντας ότι επικοινώνησε με τους επτά αθλητές όταν δεν είχαν ήδη προσχωρήσει στην αποστολή τους και πρόσθεσε:.

«Κανένας από αυτούς δεν βρίσκεται στο Σαντιάγο, φιλοξενούνται από φίλους και ομάδες υποστήριξης σε τρεις διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Η Κούβα διέρχεται την χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, με επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος, που οδηγούν σε ένα άνευ προηγουμένου κύμα μετανάστευσης.Ο αθλητισμός υψηλού επιπέδου δεν… γλιτώνει από την κρίση, καθώς σχεδόν 200 αθλητές που αυτομόλησαν από το 2022, συμπεριλαμβανομένων Ολυμπιονικών ή παγκόσμιων πρωταθλητών, όπως ο παλαιστής, Ισμαήλ Μπορέρο, ο πρωταθλητής του κάνοε, Φερνάντο Νταγιάν και η δισκοβόλος, Γιαϊμέ Πέρεθ.

Οι Παναμερικανικοί Αγώνες διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια στην αμερικανική ήπειρο και είναι μία διοργάνωση με πολλά αθλήματα, στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες αθλητές από χώρες της περιοχής.Η Κούβα, παραμένει μία σημαντική αθλητικά χώρα στην Λατινική Αμερική και πήρε την 5η θέση στον πίνακα μεταλλίων αυτών των αγώνων, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βραζιλία, το Μεξικό και τον Καναδά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ