Σγουρόπουλος: «Έφτασα πιο ψηλά από τους στόχους μου με τους συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τίτλους»

Σγουρόπουλος: «Έφτασα πιο ψηλά από τους στόχους μου με τους συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τίτλους»

Συνέντευξη για το κανάλι της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο youtube παραχώρησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος με αφορμή το χρυσό μετάλλιο στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων ανδρών. Για τη νέα κορυφαία διάκριση μίλησε και ο προπονητής του Κώστας Βατσακλής.

Ο 19χρονος άσος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι οι τρεις διαδοχικοί ευρωπαϊκοί τίτλοι στο απλό (μετά από εκείνους στους νέους το 2017 και το 2018) ξεπέρασαν τις προσδοκίες του και δείχνουν ότι οι κόποι του πιάνουν τόπο. Επιπλέον, τόνισε ότι σε αυτά τα χρόνια των εντυπωσιακών επιτυχιών έχει γίνει πιο δυνατός στην ψυχολογία κι έχει βελτιωθεί σε κομμάτια της τεχνικής. Τέλος, μίλησε για τη νέα καλή προοπτική με τη μετακίνησή του στη Γερμανία, ενώ συμβούλεψε τα παιδιά, που ασχολούνται συστηματικά με την επιτραπέζια αντισφαίριση να βάζουν συνεχώς στόχους και να δουλεύουν σκληρά.

Ο Κώστας Βατσακλής, που έχει συνδέσει το όνομά του με αυτή τη «χρυσή» τριετία του Ελευσίνιου αθλητή, υπογράμμισε ότι η επιτυχία στο Γκοντομάρ καθιερώνει τον Σγουρόπουλο στο ευρωπαϊκό στερέωμα και γιατί όχι και στο παγκόσμιο. Πρόσθεσε δε, ότι «πολλοί αθλητές έχουν κατακτήσει σερί ευρωπαϊκούς τίτλους, αλλά μετά από δύο στο απλό νέων να κατακτά κάποιος το χρυσό μετάλλιο και στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία κάτω των 21 ετών είναι κάτι πρωτοφανές».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής επισήμανε ότι η κεφαλαιοποίηση του «φαινομένου Σγουρόπουλος» πρέπει να περιλαμβάνει και τη διοργάνωση στην Ελλάδα ενός διεθνούς πρωταθλήματος. Τέλος, με αφορμή το γεγονός ότι τον Μάρτιο έκλεισε μία δεκαετία στον πάγκο της εθνικής ομάδας ανδρών σημείωσε ότι είναι πιο ώριμος και πιο σοφός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ