Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Ενημέρωση για άγνωστο τραυματισμό του Στάρτζεον και απουσία του από τα πλέι άουτ σε 3, 2, 1...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Οργανωτική Επιτροπή εξετάζει σοβαρά την αναβολή τους

Όσο περνάνε οι ημέρες τόσο πιο πιθανή γίνεται η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, παρά την επιμονή κάποιων να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Οργανωτική Επιτροπή εξετάζει σοβαρά την αναβολή τους | to10.gr

Η στάση της Δ.Ο.Ε. και της κυβέρνησης της Ιαπωνίας είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, αλλά η επιθυμία κάποιων ανθρώπων να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, δεν μπορεί να βρίσκεται πάνω από τις ραγδαίες εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κορωνοϊός έχει νοσήσει ήδη περισσότερους από 300.000 ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, ενώ έχει σκοτώσει τους 13.071 από αυτούς.

Ο φόβος των αθλητών λοιπόν είναι τεράστιος και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορούν να διεξαχθούν. Η Οργανωτική Επιτροπή των Ο.Α. πλέον εξετάζει και άλλα πλάνα, μεταξύ των οποίων είναι η αναβολή της διοργάνωσης.

Εναλλακτικά πλάνα είναι να αρχίσουν 1,5 μήνα μετά την προγραμματισμένη έναρξή τους, που είναι στις 24 Ιουλίου, ενώ μπορεί να μετατεθούν για το 2021 ή το 2022. Όπως έγινε, άλλωστε και με το Euro, που αναμένεται να διεξαχθεί το διάστημα 11 Ιουνίου-11 Ιουλίου 2021!

Δείτε τι ανέφερε πηγή της Οργανωτικής Επιτροπής στο Reuters:

«Μας ζητήθηκε να κάνουμε μια εξομοίωση για την περίπτωση της αναβολής. Αναπτύσσουμε εναλλακτικά πλάνα, ανάλογα με την περίοδο καθυστέρησης, μέχρι και τη μείωση της διάρκειας των αγώνων ή τη διεξαγωγή τους χωρίς θεατές. Όλα αυτά θα εξεταστούν στα τέλη του μήνα».