Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Οργανωτική Επιτροπή εξετάζει σοβαρά την αναβολή τους

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Οργανωτική Επιτροπή εξετάζει σοβαρά την αναβολή τους

Όσο περνάνε οι ημέρες τόσο πιο πιθανή γίνεται η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, παρά την επιμονή κάποιων να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Η στάση της Δ.Ο.Ε. και της κυβέρνησης της Ιαπωνίας είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, αλλά η επιθυμία κάποιων ανθρώπων να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, δεν μπορεί να βρίσκεται πάνω από τις ραγδαίες εξελίξεις.

Ο κορωνοϊός έχει νοσήσει ήδη περισσότερους από 300.000 ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, ενώ έχει σκοτώσει τους 13.071 από αυτούς.

Ο φόβος των αθλητών λοιπόν είναι τεράστιος και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορούν να διεξαχθούν. Η Οργανωτική Επιτροπή των Ο.Α. πλέον εξετάζει και άλλα πλάνα, μεταξύ των οποίων είναι η αναβολή της διοργάνωσης.

Εναλλακτικά πλάνα είναι να αρχίσουν 1,5 μήνα μετά την προγραμματισμένη έναρξή τους, που είναι στις 24 Ιουλίου, ενώ μπορεί να μετατεθούν για το 2021 ή το 2022. Όπως έγινε, άλλωστε και με το Euro, που αναμένεται να διεξαχθεί το διάστημα 11 Ιουνίου-11 Ιουλίου 2021!

Δείτε τι ανέφερε πηγή της Οργανωτικής Επιτροπής στο Reuters:

«Μας ζητήθηκε να κάνουμε μια εξομοίωση για την περίπτωση της αναβολής. Αναπτύσσουμε εναλλακτικά πλάνα, ανάλογα με την περίοδο καθυστέρησης, μέχρι και τη μείωση της διάρκειας των αγώνων ή τη διεξαγωγή τους χωρίς θεατές. Όλα αυτά θα εξεταστούν στα τέλη του μήνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ