Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και «η κατάρα του Τόκιο»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και «η κατάρα του Τόκιο»

Την πρώτη φορά ήταν ο πόλεμος. Τώρα η πανδημία. Δεν είναι γραφτό της Ιαπωνίας να διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως είναι γνωστό με τον πλέον επίσημο τρόπο από το μεσημέρι της Τρίτης (24/3), οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβλήθηκαν και καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2021. Την απόφαση έλαβαν από κοινού ΔΟΕ και Ιαπωνία με την έξαρση του κορωνοϊού να μην αφήνει άλλα περιθώρια.

 

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ιαπωνία αναλαμβάνει να διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες και συναντά εμπόδια καθώς φαίνεται πως την κυνηγά μια «κατάρα» 80 και πλέον ετών.

Συγκεκριμένα το 1936 η χώρα της Ανατολικής Ασίας πήρε το χρίσμα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1940 αλλά ο πόλεμος με την Κίνα και η έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου οδήγησαν στην οριστική αναβολή.

Η Ιαπωνία σκόπευε να κυριεύσει την Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό και βρισκόταν ήδη σε πόλεμο με τη δημοκρατία της Κίνας από το 1937. Η Ιαπωνία χρειαζόταν πόρους για τις μάχες με την Κίνα (σ.σ. γνωστός και ως Β΄ Σινοϊαπωνικός Πόλεμος) κι έτσι το Τόκιο αποφάσισε να παραιτηθεί από τη διοργάνωση των Αγώνων αν και μέχρι τότε οι Ιάπωνες υποστήριζαν πως οι Ολυμπιακοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Έτσι, λοιπόν, η ΔΟΕ αποφάσισε να αναθέσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ελσίνκι, ωστόσο η έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή τους και αυτοί αναβλήθηκαν οριστικά. Οι επόμενοι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν τελικά στο Λονδίνο το 1948 αφού ο Β’ Παγκόσμιος είχε πλέον τελειώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ